>

Η SAP ανάμεσα τους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων ασφάλισης σύμφωνα με έρευνα της Gartner

Αθήνα, 15 Μαΐου 2017 Η Gartner κατέταξε την SAP ανάμεσα στους μεγαλύτερους προμηθευτές λύσεων για την ασφαλιστική αγορά στην έκθεσή της με τίτλο: «Μεγάλοι προμηθευτές λύσεων ασφάλισης που εστιάζουν στις ψηφιακές πλατφόρμες».

 

«Η μετάβαση σε επιχειρηματικά μοντέλα ψηφιακής ασφάλισης επιταχύνεται», δήλωσε o Bob Cummings, global head of the insurance industry business unit, της SAP. «Ασφαλιστές, ασφαλιστικές εταιρίες που αξιοποιούν την τεχνολογία και άλλες εταιρίες σχετικών κλάδων, όπως η υγεία, ο κλάδος των αυτοκινήτων και πολλοί ακόμα, αναζητούν δυνατότητες ώστε να παρέχουν στους πελάτες τους σύγχρονα προϊόντα ασφάλισης. Στη SAP, στόχος μας είναι να βοηθήσουμε τις εταιρίες να επιτύχουν τους στόχους τους και να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των καταναλωτών. Παράλληλα, συνεχίζουμε να προσθέτουμε νέες υπηρεσίες και λύσεις και να αναζητούμε ευκαιρίες συνεργασίας με εταιρίες που αναπτύσσουν τεχνολογίες για τον ασφαλιστικό κλάδο και τους συνεργάτες μας σε θέματα καινοτομίας ώστε να παρέχουμε νέες προσεγγίσεις στους τομείς της υγείας, της συνδεσιμότητας (connected living) και των συνδεδεμένων αυτοκινήτων.»

 

Σύμφωνα με την Gartner, μεγάλοι προμηθευτές (Megavendors) είναι «προμηθευτές που παρέχουν ένα μεγάλο portfolio λύσεων ασφάλισης, μεταξύ των οποίων software και υπηρεσίες, οι οποίες καλύπτουν επιχειρηματικές ανάγκες σχετικές με ασφάλειες ιδιοκτησίας, ατυχημάτων και ζωής. Γι’ αυτούς τους κλάδους ασφάλισης, η μετάβαση στην ψηφιακή εποχή αποτελεί βασική προτεραιότητα. Οι μεγάλοι προμηθευτές εξελίσσονται χτίζοντας ψηφιακές πλατφόρμες και αναπτύσσοντας τα βασικά τους συστήματα με επιπλέον δυνατότητες, όπως για παράδειγμα  digital front ends, analytics, υποστήριξη IoT και cloud.

 

Η SAP διαθέτει το SAP® Cloud Platform ως το βασικό όχημα της ψηφιακής πλατφόρμας για τον ασφαλιστικό κλάδο, με στόχο να δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον cloud για ασφαλίσεις στην πλατφόρμα SAP HANA®. Μέσω αυτής της πλατφόρμας, η SAP έχει ενσωματώσει τις λύσεις SAP Hybis® για συγκεκριμένες ανάγκες του ασφαλιστικού κλάδου, αξιοποιώντας λύσεις Analytics SAP BusinessObjects™ και αναπτύσσοντας κάθετες λύσεις που καλύπτουν προκλήσεις του κλάδου, όπως εντοπισμός ύποπτων κινήσεων/απάτης και vehicle-based λύσεις που αξιοποιούν το Internet of Things. Ένα παράδειγμα λύσης της SAP στον ασφαλιστικό κλάδο αποτελεί το SAP Digital Boardroom το οποίο παρέχει στις ηγετικές ομάδες των εταιριών πληροφορίες και αναλύσεις σε πραγματικό χρόνο.

 

Περισσότεροι από 5.600 ασφαλιστικές εταιρίες σε 107 χώρες στηρίζονται στο portfolio λύσεων για τον ασφαλιστικό κλάδο της SAP προκειμένου να μειώσουν την πολυπλοκότητα, να ανταποκριθούν στις ανάγκες των πελατών τους και να συγκεντρώσουν ενδιαφέροντα στοιχεία σε πραγματικό χρόνο. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το portfolio λύσεων για τον ασφαλιστικό κλάδο της SAP, επισκεφθείτε τη σελίδα της SAP ή το Κέντρο Τύπου της SAP.

Περισσότερα σχετικά με την έκθεση της Gartner μπορείτε να βρείτε εδώ.

 

###

Σχετικά με τη SAP

 

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook, Twitter & YouTube

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr