>

Η SAP στηρίζει ενεργά τους πρόσφυγες, υλοποιώντας στην Ελλάδα το Refugee Code Week

Αθήνα, 03 Ιουλίου 2017 —  Η SAP σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες – UNHCR, το Κέντρο Εκπαίδευσης του Galway και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις, υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα και σε Ευρωπαϊκό έδαφος την πρωτοβουλία Refugee Code Week (RCW). Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει στόχο να διδάξει βασικές αρχές προγραμματισμού σε νέους πρόσφυγες. Το RCW έτρεξε για πρώτη φορά το 2016, εκπαιδεύοντας περισσότερους από 10.000 νέους σε Αίγυπτο, Ιορδανία, Λίβανο και Τουρκία. Αυτή τη χρονιά το πρόγραμμα επαναλαμβάνεται και εντάσσει τρεις Ευρωπαϊκές χώρες, την Ελλάδα, τη Γαλλία και τη Σουηδία.

 

Το RCW οικοδομεί μια βιώσιμη σχέση με φοιτητές και νέους εθελοντές, οι οποίοι στις 26 και 27 Ιουνίου παρακολούθησαν εξειδικευμένα εκπαιδευτικά προγράμματα και πλέον είναι έτοιμοι και οι ίδιοι να γίνουν εκπαιδευτές και να διδάξουν νέους πρόσφυγες. Την πρωτοβουλία αυτή στήριξαν επίσης τρία Ελληνικά Πανεπιστήμια, το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και το Πανεπιστήμιο Πειραιά, παραχωρώντας τα εργαστήριά τους για να πραγματοποιηθούν οι εκπαιδεύσεις.

 

“Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, μπορούμε να βοηθήσουμε ουσιαστικά τους πρόσφυγες να αποκτήσουν σημαντικές γνώσεις προκείμενου να ενταχθούν τόσο στην αγορά εργασίας όσο και στην κοινωνία. Στόχος της SAP είναι να δημιουργήσει ευκαιρίες κι ένα καλύτερο μέλλον για όλους”, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ανδρέας Ξηρόκωστας, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Ελλάδος, Κύπρου και Μάλτας.

Το RCW είναι μια πρωτοβουλία που βασίζεται στην τεράστια επιτυχία του Africa Code Week, όπου το 2016 εκπαιδεύτηκαν περισσότεροι από 89.000 συμμετέχοντες, τετραπλασιάζοντας τις αρχικές εκτιμήσεις.

 

# # #

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook, Twitter & YouTube

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr