16-21 Οκτωβρίου η SAP Hellas πραγματοποιεί το Refugee Code Week στην Ελλάδα

Αθήνα, 9 Οκτωβρίου 2017 —Το διαρκές όραμα και ο βασικός σκοπός της SAP είναι να υποστηρίζει ενέργειες για την βελτίωση της ζωής των ανθρώπων. Η παγκόσμια προσφυγική κρίση αφορά περισσότερους από 21 εκατομμύρια μετανάστες, που έχουν διασχίσει τα διεθνή σύνορα αναζητώντας ασφάλεια κι ένα νέο ξεκίνημα. Είναι δεδομένο πως αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονται βοήθεια για να μπορέσουν να βελτιώσουν την ζωή τους. Οι προσφυγικοί καταυλισμοί εξελίσσονται σε μόνιμους οικισμούς όπου τα παιδιά δεν έχουν την ευκαιρία για εκπαίδευση, ενώ παράλληλα εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο και ειδικότερα στη Μέση Ανατολή και την Αφρική αναζητούν συνεχώς εργαζομένους με ψηφιακές δεξιότητες. Η απόκτηση τέτοιων δεξιοτήτων, όπως ο προγραμματισμός, η γραφή και ο σχεδιασμός προγραμμάτων σε υπολογιστή, έχει την δυνατότητα να κατευθύνει την πορεία εκατομμύρια νέων ανθρώπων προς μια επιτυχή σταδιοδρομία.

 

Τον Οκτώβριο του 2016 το Refugee Code Week βοήθησε περισσότερα από 10.000 παιδιά να γράψουν τις πρώτες γραμμές κώδικα και σε ορισμένες περιπτώσεις να χρησιμοποιήσουν υπολογιστή για πρώτη φορά. Φέτος, με αυτήν τη δράση θέλουμε να έχουμε ακόμα μεγαλύτερο αντίκτυπο. Η SAP Hellas σε συνεργασία με το Κέντρο Συντονισμού του δήμου Αθηναίων για θέματα Μεταναστών και Προσφύγων (ACCMR) που συστάθηκε και λειτουργεί με αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, πραγματοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα το Refugee Code Week, από τις 16 έως και τις 21 Οκτωβρίου 2017. Η πρωτοβουλία αυτή υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων. Υποστηρίζεται επίσης από το δίκτυο Refugee.INFO και το Πρόγραμμα Στέγασης για Αιτούντες Άσυλο που υλοποιείται από την Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Προβολής Αθηνών του δήμου Αθηναίων ως μέρος του προγράμματος ESTIA (Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση), που υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ή την Πολιτική Προστασία και Ανθρωπιστική Βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

 

Περισσότεροι από 40 εθελοντές έχουν ήδη εκπαιδευτεί και είναι έτοιμοι να διδάξουν κώδικα σε παιδιά ηλικίας 12-17 ετών και νέους πρόσφυγες ηλικίας 18-28 ετών.

 

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook, Twitter & YouTube

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr