Νέα έρευνα καταδεικνύει ότι 80 τοις εκατό των Μικρών και Μεσαίων Επιχειρήσεων επιλέγουν προμηθευτές τεχνολογίας με κριτήριο την Εμπιστοσύνη αντί του Κόστους

SAP —21  Νοεμβρίου 2017 — Έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε από τη  SAP SE δείχνει ότι τρεις στις τέσσερις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις αντιλαμβάνονται τους προμηθευτές λύσεων πληροφορικής και τεχνολογίας ως ζωτικής σημασίας εργαλείο για την επιχείρησή τους. Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις χρησιμοποιούν προμηθευτές τεχνολογίας για συμβουλευτικές υπηρεσίες (76%), για καθοδήγηση  σχετικά με τα στοιχεία της αγοράς (79%) και για πρόβλεψη αναγκών και ρίσκων (76%).

Σύμφωνα με την Έρευνα Επιχειρηματικών Συνεργασιών που διεξήχθη από τη SAP (SAP Business Partnership Study) ,στην οποία συμμετείχαν 300 Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες και 300 στη Γερμανία, διερευνήθηκαν  οι συναισθηματικοί και διανοητικοί παράγοντες οι οποίοι οδηγούν σε αυτές τις συνεργασίες. Τα χαρακτηριστικά που προέκυψαν προσομοίαζαν αυτά μίας διαπροσωπικής σχέσης: πάνω από τα τρία τέταρτα (80%) των διευθυντών  που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι η εμπιστοσύνη και η πολιτισμική προσαρμογή, εν συγκρίσει με την εξοικονόμηση του κόστους, ήταν αδιαμφισβήτητα πιο σημαντικά κριτήρια για την επιλογή συνεργασιών.

«Είμαστε στη μέση της πρωτοφανούς κοινωνικής αλλαγής, η οποία αποτελεί τόσο τεράστια ευκαιρία όσο και πρόκληση για τους σημερινούς ηγέτες των επιχειρήσεων », δήλωσε ο Rodolpho Cardenuto, πρόεδρος,  Global Channels & General Business,  SAP. “Σε αυτό το περιβάλλον, η εμπιστοσύνη και ο αμοιβαίος σεβασμός για τον πολιτισμό δεν ήταν ποτέ πιο σημαντικοί. Αποτελούν τα θεμέλια όλων των επιτυχημένων επιχειρηματικών σχέσεων. Έχουμε δει τα εκπληκτικά αποτελέσματα που μπορούν να προκύψουν όταν αυτές οι ιδιότητες καλλιεργούνται και αναπτύσσονται. ”

Άλλα σημαντικά βασικά στοιχεία της μελέτης είναι τα εξής:

  • Σχεδόν τα τρία τέταρτα (74%) των ερωτηθέντων λένε ότι η επιχείρησή τους στοχεύει στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της σημαντικότερης εταιρικής σχέσης της επιχείρησής τους, στον τομέα πληροφορικής και τεχνολογίας. Υποστηρίζουν ότι η ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους βασίζεται περισσότερο στην επένδυση σε έναν αξιόπιστο προμηθευτή παρά στην επένδυση στην τεχνολογία καθαυτή.
  • Οι συμμετέχοντες αναφέρουν ότι η συνεργασία (70 τοις εκατό), η ειλικρίνεια (81 τοις εκατό) και η ανοικτή επικοινωνία (78 τοις εκατό) σχετικά με τις βέλτιστες και μη πρακτικές , αποτελούν κρίσιμους παράγοντες κατά την επιλογή ενός προμηθευτή τεχνολογίας.
  • Περισσότερα από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων θεώρησαν ότι οι επιτυχημένες επιχειρηματικές σχέσεις συνέβαλαν στη διευκόλυνση της ανταλλαγής γνώσεων.

“Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας καταδεικνύουν ότι οι σημερινές Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις αλλάζουν τον τρόπο μέτρησης της απόδοσης της επένδυσης”, δήλωσε ο Δρ. Avan Jassawalla, καθηγητής διοίκησης επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ” Οι Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις αναζητούν, σήμερα  συνεργάτες τεχνολογίας και όχι απλώς προμηθευτές τεχνολογικών υπηρεσιών. Για να διασφαλιστεί ότι αυτές οι μακροπρόθεσμες σχέσεις θα οδηγήσουν σε ανάπτυξη τόσο τεχνολογικά όσο και πολιτιστικά, οι προμηθευτές οφείλουν να αναπτύξουν όχι μόνο τις δεξιότητές τους στον τομέα της τεχνολογίας αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις που αναπτύσσουν με τους πελάτες».

Μπορείτε να κατεβάσετε ένα ενημερωτικό γράφημα της μελέτης εδώ

 

* Η έρευνα SAP Business Partnership Study διεξήχθη ηλεκτρονικά από την Research Now εκ μέρους του SAP τον Οκτώβριο του 2017 και περιλάμβανε ανατροφοδότηση από 300 υπεύθυνους για τη λήψη αποφάσεων από Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις (100-4999 υπαλλήλους) στις Ηνωμένες Πολιτείες και 300 στη Γερμανία. Οι εταιρείες που συμμετείχαν στην έρευνα αντιπροσώπευαν ποικίλες βιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών υπηρεσιών, των προϊόντων καταναλωτικών προϊόντων, του λιανικού εμπορίου, του χονδρικού εμπορίου και της μεταποίησης Όλες οι αναλύσεις πραγματοποιήθηκαν από την FH Global Intelligence. Τα πλήρη αποτελέσματα μπορούν να βρεθούν εδώ.

# # #

 

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook, Twitter & YouTube

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr