H SAP ανακηρύχθηκε για 10η χρονιά ηγέτης στο Tραπεζικό κλάδο, σύμφωνα με έκθεση της Gartner

Αθήνα — 18 Δεκεμβρίου 2017  —     Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η Gartner Inc., κορυφαία εταιρεία ερευνών για θέματα τεχνολογίας, ανακήρυξε για δέκατη συνεχομένη χρονιά τη SAP ως ηγέτη στην κατηγορία της, στην έκθεση Magic Quadrant for Global Retail Core Bank. H SAP αναγνωρίστηκε ως ηγέτης του κλάδου για την «ικανότητά της να φέρει σε πέρας απαιτητικά projects» καθώς και για την «πληρότητα του οράματος της».

«Καθώς η αγορά συνεχίζει να επεκτείνεται, βλέπουμε τις τράπεζες να απομακρύνονται από τα παραδοσιακά συστήματα και να υιοθετούν νέες βελτιωμένες λειτουργίες», δήλωσε ο Falk Rieker , Global Head of Banking, SAP. «Επιδιώκοντας να παραμένουμε μπροστά από τις εξελίξεις, επενδύσαμε σημαντικά σε καινοτόμες λύσεις όπως το SAP Leonardo και το SAP HANA για να εξασφαλίσουμε ότι θα προσφέρουμε στους πελάτες μας μια πλούσια και διαφοροποιημένη εμπειρία εξυπηρέτησης και παροχής υπηρεσιών. Οι συγκεκριμένες τεχνολογίες μπορούν να συνδυάσουν τις λειτουργίες blockchain, analytics, Big Data, Internet of Things (IoT) και machine learning σε μία ενιαία πλατφόρμα που απλοποιεί την τραπεζική τεχνολογία πληροφορικής, ενώ παράλληλα βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη. Πιστεύουμε ότι η προσήλωση της SAP στην καινοτομία, είναι ο λόγος που παραμένει ηγέτης του κλάδου εδώ και μία δεκαετία, σύμφωνα με την έκθεση Magic Quadrant».

Όπως σημειώνει η έκθεση της εταιρείας Gartner, «Οι ηγέτες του τραπεζικού κλάδου παγκοσμίως, τείνουν να κατέχουν υψηλού επιπέδου γνώση της αγοράς. Είναι κομμάτι της δουλειάς τους να παρακολουθούν τις τάσεις της αγοράς και να συμπεριλαμβάνουν προοδευτικές λύσεις καινοτομίας στα προϊόντα τους. Οι περισσότεροι από αυτούς διαθέτουν, ή βρίσκονται στη διαδικασία να αποκτήσουν, πιστοποίηση ανάπτυξης λογισμικού (π.χ. CMMI). Όλοι οι ηγέτες, χωρίς καμία εξαίρεση, επικεντρώνουν την στρατηγική τους σκέψη σε μικρότερης κλίμακας αλλαγές ή σε συγκεκριμένες δομικές αλλαγές που θα μπορούσαν να προσφέρουν  αυξημένη προσβασιμότητα σε λειτουργίες, τις οποίες χρειάζονται οι τράπεζες για την διαφοροποίηση τους από τον ανταγωνισμό.

Οι ηγέτες έχουν μακρά βιωσιμότητα και χαίρουν της εκτίμησης των πελατών. Επίσης, εστιάζουν στην καινοτομία – καθώς και στις τάσεις της καινοτομίας που επηρεάζουν τη συγκεκριμένη αγορά. Ειδικότερα, επικεντρώνονται στις πρόσφατες πρωτοποριακές τάσεις που προσφέρουν σημαντικές δυνατότητες σε ό,τι αφορά την διαχείριση των ανοιχτών εφαρμογών τραπεζικής, προωθώντας την ανοιχτή τραπεζική με τα προϊόντα και της υπηρεσίες τους μέσα σε ένα περιβάλλον συνεργασίας με τους εταίρους τους.»

Το χαρτοφυλάκιο των λύσεων SAP για τα τραπεζικά συστήματα βελτιστοποιεί τις βασικές διαδικασίες μέσω μίας γκάμας περιεκτικών ολοκληρωμένων τεχνολογιών οι οποίες μπορούν να εφαρμοστούν στο πολυεπίπεδο management, στις τραπεζικές συναλλαγές, στις πληρωμές, στη διαχείριση χρηματοοικονομικών δεδομένων, στη διαχείριση ρίσκου, στη σχέση με τους πελάτες, στις λειτουργίες διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού και στις διαδικασίες προμηθειών.

Οι τραπεζικές λύσεις που προσφέρει η SAP έχουν διαμορφωθεί βάσει της σημαντικής γνώσης που κατέχει  η εταιρεία για την αγορά  και την οποία έχει συγκεντρώσει κατά την σαραντάχρονη παρουσία της στο χώρο, καθώς και μέσα από τη συνεργασία της με τις τράπεζες σε ότι αφορά την από κοινού δημιουργία πρωτοποριακών τεχνολογιών για την παροχή χρηματοοικονομικών υπηρεσιών.  Περισσότερες από 14.100 μεγάλες και μικρές τράπεζες σε 150 χώρες βασίζονται σε τραπεζικές λύσεις SAP, που τις βοηθήσουν να θέτουν τον πελάτη στο κέντρο των υπηρεσιών που παρέχουν, να μειώσουν την πολυπλοκότητα των διαδικασιών τους και να διαχειριστούν ευκολότερα την συμμόρφωσή τους ως προς τους κανονισμούς και τους κινδύνους που ενδέχεται να ανακύψουν.

Για να μάθετε περισσότερα, επισκεφθείτε  τις σελίδες SAP for Banking και SAP Solution Explorer. Μπορείτε να επισκεφτείτε επίσης το   SAP News Center και να ακολουθήστε τη SAP στο Twitter στο  @ sapnews .

 

Σχετικά με το Magic Quadrant

Η Gartner δεν υποστηρίζει οποιονδήποτε πωλητή, προϊόν ή υπηρεσία που απεικονίζεται στις ερευνητικές της εκδόσεις και δεν συμβουλεύει τους χρήστες της τεχνολογίας να επιλέγουν μόνο εκείνους τους πωλητές με τις υψηλότερες αξιολογήσεις ή άλλη ονομασία. Οι έρευνες της Gartner αποτελούνται από τις απόψεις της ερευνητικής οργάνωσης της Gartner και δεν πρέπει να θεωρηθούν ως δηλώσεις πραγματικότητας. Η Gartner αποποιείται κάθε εγγύηση, ρητή ή σιωπηρή, σε σχέση με αυτή την έρευνα, συμπεριλαμβανομένων τυχόν εγγυήσεων εμπορευσιμότητας ή καταλληλότητας για συγκεκριμένο σκοπό.

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 365.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr