>

2017 έτος Κοινωνικής Προσφοράς για τη SAP

Αθήνα, 15 Ιανουαρίου 2018 Η SAP γιορτάζει μια ακόμη χρονιά κοινωνικής συνεισφοράς, η οποία ήταν γεμάτη με σημαντικές εθελοντικές πρωτοβουλίες, καθώς και τη δέσμευση των εργαζομένων της να στηρίζουν ενεργά παρόμοιες δράσεις, προάγοντας το κοινωνικό προφίλ της εταιρείας.

Το 2017 η SAP ανέπτυξε δράσεις με σημαντικό αντίκτυπο στην κοινωνία, παραμένοντας προσηλωμένη στη δέσμευσή της να εξοπλίσει τόσο τη νέα γενιά όσο και Μη Κερδοσκοπικούς Φορείς και Οργανώσεις με τις κατάλληλες δεξιότητες, ώστε να καταφέρουν να αντιμετωπίσουν τα ακανθώδη προβλήματα της κοινωνίας, αλλά και να επιτύχουν αξιοσήμαντα αποτελέσματα στην νέα εποχή της  ψηφιακής οικονομίας που διανύουμε.

Ως εταιρεία,  η SAP επικεντρώνεται στη δημιουργία ενός εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού στον τομέα της πληροφορικής μέσω προγραμμάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων, συνεχούς εξέλιξης και πληρέστερης κατάρτισής του. Υπό αυτό το πρίσμα, η SAP δημιουργεί τις κατάλληλες προϋποθέσεις ανάπτυξης καινοτόμων κοινωνικών επιχειρήσεων και εκπαιδευτικών  πρωτοβουλιών για νέους, στους τομείς των Φυσικών Επιστήμων, της Τεχνολογίας, της Επιστήμη των Μηχανικών και των Μαθηματικών (STEM).

Στις συνολικά δώδεκα (12) δράσεις Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP για το 2017:

  • συμμετείχαν ενεργά 254 εργαζόμενοι της εταιρείας,
  • οι οποίοι αφιέρωσαν 2674 ώρες εθελοντικής εργασίας και κοινωνικής προσφοράς σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και πρωτοβουλίες κοινωνικού  χαρακτήρα.
  • οι συγκεκριμένες δράσεις βελτίωσαν την ποιότητα της ζωής 930 ανθρώπων, ενώ πολλές από αυτές διεξήχθησαν σε συνεργασία με σημαντικούς εταίρους όπως o Δήμος Αθηναίων , η Οργάνωση Γη, η EuduAct, η Eurobank και οι Academy Hackers.

Παρακάτω παρουσιάζονται αναλυτικά οι σημαντικότερες δράσεις που υλοποίησε η SAP μέσα στο 2017, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης.

  • Οι εθελοντές της εταιρείας στάθηκαν στο πλευρό των προσφύγων τους οποίους υποστήριξαν ενεργά μέσω του Refugee Code Week, μίας πρωτοβουλίας η οποία διοργανώθηκε το 2017 για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις περιοχές της Αθήνας και της Λέσβου. Πιο συγκεκριμένα,  οι εθελοντές της SAP, σε συνεργασία με  τον Δήμο Αθηνών, δίδαξαν εκπαιδευτικά προγράμματα κώδικα σε νέους πρόσφυγες ηλικίας από 12 έως 28 χρονών.
  • Η SAP υποστήριξε 7 πρωτοβουλίες που ενισχύουν την διαμόρφωση ενός ισχυρού εργατικού δυναμικού με ανεπτυγμένες ψηφιακές δεξιότητες, καθώς και ανάπτυξη των κοινωνικών επιχειρήσεων. Πιο συγκεκριμένα η SAP υποστήριξε τις δράσεις: οργάνωση εργαστηρίων για εκμάθηση προγραμματισμού σε νέους από Ελλάδα και πρόσφυγες, σε συνεργασία με τον δήμο Αθηναίων, τα Ανοιχτά Σχολεία και την ΜΚΟ Social Hackers Academy, “Beyond Hackathon” σε συνεργασία με την Eurobank, First Lego League, Next-Gen Forum, το πρόγραμμα εθελοντισμού φοιτητών μέσω της AISEC, ενώ παράλληλα έδωσε τη δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε νέους επαγγελματίες.
  • Επιπλέον, οι εργαζόμενοι της SAP, σε συνεργασία με την «Οργάνωση Γη», προετοίμασαν γεύματα για 250 αστέγους, στο πλαίσιο του κοινωνικού έργου που προσφέρει η ΜΚΟ «Μπορούμε».
  • H κοινωνική δράση της SAP επεκτάθηκε και στην Κύπρο, όπου οι εθελοντές της εταιρείας με την υποστήριξη του τοπικού Αγροτικού Συνεταιρισμού συμμετείχαν στην δενδροφύτευση της περιοχής Λεύκαρα με συνολικά 500 δενδρύλλια.

 

Η SAP είναι περήφανη για όλους τους εθελοντές και την αφοσίωσή τους , ενώ παράλληλα επικροτεί όλους όσους προάγουν τον εθελοντισμό και συμβάλλουν στην αλλαγή της κοινωνία μας προς το καλύτερο μέσα από δράσεις κοινωνικής ευθύνης!

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: http://www.sap.com/greece, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook: https://www.facebook.com/SAP.Hellas.Cyprus/, Twitter: https://twitter.com/SAPHellasCyprus.

 

###

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 365.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr