>

H SAP έλαβε την Πρώτη Θέση στα Βραβεία Startup Europe Partnership Awards

  • Η SAP τιμάται για την βοήθεια που προσφέρει σε πρωτοποριακές / καινοτόμες ιδέες startup εταιρειών μέσω του προγράμματος SAP® Startup Focus
  • Απονομή βραβείων στις 36 πιο startupfriendly εταιρείες της Ευρώπης

Αθήνα — 22 Ιανουαρίου 2018— Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι το πρόγραμμα SAP® Startup Focus πρώτευσε  στα Βραβεία Startup Europe Partnership (SEP) “Europe’s Corporate Startup Stars”. Πρόκειται μία πρωτοβουλία που προωθείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με σκοπό να αναγνωριστούν οι κορυφαίες “startup -friendly” εταιρείες της Ευρώπης.

Στα Βραβεία SEP, τα οποία θεσπίστηκαν από τον Οργανισμό  Startup Europe Partnership , τιμήθηκαν 36 εταιρείες για την συνεργασία τους με startup εταιρείες και την ενθάρρυνση που παρέχουν σε καινοτόμες ιδέες. Δώδεκα εταιρείες έλαβαν την διάκριση “Corporate Startup Stars” , ενώ είκοσι τέσσερις από αυτές τιμήθηκαν με τον τίτλο “Open Innovation Challengers”. Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε από την συμβουλευτική εταιρεία σε θέματα καινοτομίας Mind the Bridge, με την συμβολή του Ιδρύματος καινοτομίας Nesta, το οποίο έχει την έδρα του στο Ηνωμένο Βασίλειο.

«Η Κριτική Επιτροπή απένειμε την πρώτη θέση στην SAP, λαμβάνοντας υπόψη  την ολιστική προσέγγιση και την παγκόσμια παρουσία της εταιρείας, καθώς και την ισχυρή δέσμευση της σε θέματα που άπτονται του procurement και τη σημαντική της παρουσία στον τομέα των Συγχωνεύσεων & Εξαγορών», δήλωσε σχετικά ο Alberto Onetti, Chairman & Startup Europe Partnership Coordinator της Mind the Bridge.

«Διανύουμε σήμερα τον 6ο χρόνο από την ίδρυση του SAP Startup Focus, το οποίο έχει ως στόχο να βοηθήσει τις νεοσύστατες startup εταιρείες να συμμετάσχουν στο περιβάλλον καινοτομίας που έχουμε αναπτύξει και παράλληλα να αναδείξουν νέες τεχνολογίες στην αγορά», είπε ο  Manju Bansal, SAP Vice President & Global Head, SAP Startup Focus. «Το γεγονός ότι τιμηθήκαμε με το βραβείο SEP Europe’s Corporate Startup Star αποτελεί μία επιβεβαίωση ότι η παγκόσμια πρωτοβουλία μας αναφορικά με τις startup εταιρείες, στην οποία λαμβάνουν μέρος περισσότερες από 60 χώρες, συνεχίζει να εμπνέει  startup εταιρείες  ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που προσφέρουν οι πλατφόρμες τεχνολογίας της SAP, με στόχο να διαμορφώσουν τις λύσεις του αύριο».

Το πρόγραμμα SAP Startup Focus υποστηρίζει startup εταιρείες να αναπτύξουν νέες εφαρμογές με χρήση τεχνολογίας SAP, συμπεριλαμβανομένων, μεταξύ άλλων, του  SAP Cloud Platform και του SAP HANA®. Το πρόγραμμα επιταχύνει την ανάπτυξη startup εταιρειών με ισχυρή προσήλωση στην επιχειρηματικότητα. Μέχρι στιγμής, περισσότερες από 6.100 startup εταιρείες  έχουν χρησιμοποιήσει το πρόγραμμα SAP Startup Focus, το οποίο τέθηκε σε λειτουργία εντός του 2012. Έκτοτε τα μέλη του  προγράμματος έχουν παραδώσει περισσότερες από 288 πιστοποιημένες λύσεις, οι οποίες απευθύνονται στις διακριτές ανάγκες ενός πελατολογίου με δραστηριοποίηση σε πολλούς διαφορετικούς κλάδους. Οι startup εταιρείες παραμένουν προσηλωμένες στην χρήση τεχνολογίας SAP, με σκοπό να προσφέρουν λύσεις επόμενης γενιάς για ένα ευρύ πεδίο δραστηριοποίησης, συμπεριλαμβανομένων λύσεων real-time simulations και pattern recognition, blockchain, personalized analytics, machine learning, artificial intelligence, augmented and virtual reality και Internet of Things (IoT).

Το πρόγραμμα SAP Startup Focus αποτελεί σημαντικό κομμάτι των πρωτοβουλιών της SAP σχετικά με τις  startup εταιρείες , το οποίο περιλαμβάνει, επίσης, προγράμματα όπως το SAP.iO Foundries και το SAP IoT Startup Accelerator.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το SAP News Center. Ακολουθήστε τη SAP στο Twitter @sapnews.

 

Σχετικά με την Startup Europe Partnership (SEP)

Η SEP, που ιδρύθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον Ιανουάριο του 2014 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, είναι η πρώτη πανευρωπαϊκή πλατφόρμα ανοιχτής καινοτομίας αφιερωμένη στη μετατροπή των ευρωπαϊκών νεοσύστατων επιχειρήσεων σε κλίμακα μεγέθους, συνδέοντάς τις με παγκόσμιες εταιρείες και χρηματιστήρια. Η SEP διοικείται από το Mind the Bridge, έναν παγκόσμιο οργανισμό που εδρεύει στην Ευρώπη και το Silicon Valley, σε συνεργασία με το ίδρυμα καινοτομίας Nesta, τον Ευρωπαϊκό Όμιλο Επενδύσεων / Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, το Χρηματιστήριο Λονδίνου, το EBAN, το Ευρωπαϊκό Δίκτυο εκκίνησης και το ScaleUp Institute. Συμμετέχοντας στο πρόγραμμα SEP, οι παγκόσμιες εταιρείες έχουν πρόσβαση στις καλύτερες τεχνολογίες και εταιρείες, με στόχο την έναρξη επιχειρηματικών συνεργασιών και την επιχειρηματική επένδυση. Οι scaleups εκτίθενται σε κατάλληλες πωλήσεις / στρατηγικές ευκαιρίες, καθώς και επιλογές χρηματοδότησης είτε μέσω επιχειρηματικών κεφαλαίων, ιδιωτικών τοποθετήσεων είτε με δημόσιες εγγραφές. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το: http://startupeuropepartnership.eu | @sep_eu

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 365.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr