Η SAP φέρνει τις ψηφιακές δεξιότητες στα Ανοιχτά Σχολεία

Αθήνα, 26 Μαρτίου 2018 – H SAP, σε συνεργασία με τον ΜΚΟ Social Hackers Academy και το πρόγραμμα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, το οποίο υλοποιείται με αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το συντονισμό του Athens Partnership, ολοκλήρωσε το πρώτο εργαστήριο WordPress Open Workshop (WoW). Πρόκειται για μία πρωτοβουλία της SAP όπου οι πολίτες που επιθυμούν, έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν προγράμματα πληροφορικής και να αποκτήσουν ψηφιακές δεξιότητες, όπως η δημιουργία ιστοσελίδων και ο προγραμματισμός. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες και καλύπτουν ένα μεγάλο εύρος δεξιοτήτων.

«Η πρόσβαση όλων των πολιτών στις νέες τεχνολογίες αποτελεί βασικό στόχο του οδικού χάρτη του δήμου Αθηναίων για την Ψηφιακή Αθήνα. Η «έξυπνη πόλη» του μέλλοντος δεν συνδέεται μόνο με εντυπωσιακές τεχνολογικές εφαρμογές, αλλά προσφέρει και ίσες ευκαιρίες για όλους στην αξιοποίηση των νέων εργαλείων. Ευχαριστούμε πολύ τη SAP για την υλοποίηση αυτής της δράσης στα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων, καθώς και για τη συμμετοχή της στο Ψηφιακό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων», δηλώνει ο Κωνσταντίνος Χαμπίδης, Chief Digital Officer του δήμου Αθηναίων.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης σχεδιάστηκε και ολοκληρώθηκε με τη συνεργασία της SAP και των Social Hackers Academy. Είναι ένα πρόγραμμα 50 ωρών, που δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να ξεκινήσουν από μηδενικό στάδιο και χωρίς καμία γνώση προγραμματισμού, και μέχρι την ολοκλήρωσή του να έχουν όλες τις γνώσεις για να κατασκευάζουν ιστοσελίδες μέσω της πλατφόρμας wordpress.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Hellas κ. Ανδρέας Ξηρόκωστας αναφέρει: «Η ποιοτική εκπαίδευση είναι το θεμέλιο για τη βελτίωση της ζωής των ανθρώπων και την δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου. Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, έγινε πεποίθηση όλων η αναγκαιότητα τόσο για τη δια βίου μάθηση όσο και για την απόκτηση ψηφιακών δεξιοτήτων. Είναι καθήκον όλων μας να υποστηρίξουμε με κάθε μέσο, κάθε προσπάθεια  που διασφαλίζει ίσες ευκαιρίες για όλους, για ένα καλύτερο μέλλον».

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι μέρος της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της SAP, η οποία εναρμονίζεται με τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών  για τη βιώσιμη ανάπτυξη και υποστηρίζει την ισότητα και την ποιοτική εκπαίδευση για όλους.

Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της SAP www.sap.com/greece.

 

Σχετικά με τη SAP

Ως ηγέτης της αγοράς λογισμικού επιχειρησιακών εφαρμογών, η SAP βοηθά εταιρίες όλων των μεγεθών και τομέων της οικονομίας να λειτουργούν καλύτερα. Από το γραφείο εξυπηρέτησης μέχρι το διοικητικό συμβούλιο, από την αποθήκη μέχρι τη βιτρίνα του καταστήματος και από την επιφάνεια εργασίας του υπολογιστή μέχρι τις κινητές συσκευές, το λογισμικό της SAP δίνει στους ανθρώπους και τους οργανισμούς τη δυνατότητα να συνεργάζονται πιο αποδοτικά και να χρησιμοποιούν τις επιχειρησιακές πληροφορίες πιο αποτελεσματικά ώστε να παραμένουν μπροστά από τους ανταγωνιστές τους. Οι εφαρμογές και οι υπηρεσίες της SAP επιτρέπουν σε περισσότερους από 345.000 πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς στο περιβάλλον και να αναπτύσσονται με βιώσιμο τρόπο. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com.

 

Η SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες της SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE (ή SAP θυγατρική εταιρία) στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Επισκεφτείτε http://www.sap.com/corporate-en/legal/copyright/index.epx  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με το εμπορικό σήμα και τις ανακοινώσεις. Όλα τα άλλα ονόματα προϊόντων και υπηρεσιών που αναφέρονται είναι εμπορικά σήματα των αντίστοιχων εταιριών τους.

 

Ακολουθείστε τη SAP  στην ιστοσελίδα: sap.com/greece, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης  Facebook, Twitter & YouTube

 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

 

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κα Κατερίνα Σιπητάνου
Τηλ.: 210-9473956 Τηλ.: 211-7501232
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: ks@vando.gr