>

Οι ομάδες της SAP και της Mercedes-Benz EQ Formula ενώνουν τις δυνάμεις τους, στοχεύοντας σε κορυφαίες αποδόσεις

Αθήνα, 25 Νοεμβρίου 2019 — Η SAP ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιεί την πλατφόρμα SAP HANA® και την λύση της SAP Sports One για να προετοιμαστεί για την έκτη σεζόν του πρωταθλήματος της ΑΒΒ FIA Formula E. Η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E έκανε το ντεμπούτο της στον πρώτο αγώνα της σεζόν στο Diriyah, της Σαουδικής Αραβίας, στις 22 Νοεμβρίου 2019.

«Από τότε που η SAP έγινε ο επίσημος επιχειρηματικός συνεργάτης μας τον Μάιο του 2018, η συνεργασία μας έχει αποδειχτεί μια συναρπαστική ευκαιρία και για τα δύο brands να διερευνήσουν και να αναπτύξουν από κοινού καινοτόμες τεχνολογίες», δήλωσε ο Ian James, επικεφαλής της ομάδας Mercedes-Benz EQ Formula E Team. «Με την αρχή της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ΑΒΒ FIA Formula E, είμαστε ενθουσιασμένοι που εφαρμόζουμε αυτήν την τεχνολογία στην πράξη».

Εφαρμογή του SAP S/4HANA σε όλη την ομάδα

Η SAP και η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E χρησιμοποιούν το SAP S/4HANA για να αναπτύξουν τεχνολογικές λύσεις ειδικά προσαρμοσμένες στον πελάτη που θα επιτρέψουν στην ομάδα να αναλύει τεράστιους όγκους δεδομένων και να παρακολουθεί τη συνολική επιχειρηματική απόδοση. Με την πολυπλοκότητα, την τεχνολογία και τον αριθμό των εξαρτημάτων που απαιτούνται για την κατασκευή ενός αυτοκινήτου τύπου E, η SAP επιτρέπει στην ομάδα να αυξάνει απόλυτα την αποδοτικότητα, από την προμήθεια προϊόντων και την αξιολόγηση προμηθευτή μέχρι την παρακολούθηση της απόδοσης. Κατά την διάρκεια του αγώνα, όλα είναι ενάντια στον χρόνο. Η επιχειρηματική και επιχειρησιακή πλευρά του αγώνα δεν διαφέρει καθόλου, με τις ημερομηνίες παράδοσης και τους κύκλους προμηθειών υψίστης σημασίας για να διασφαλιστεί ότι η ομάδα θα προετοιμαστεί άψογα όταν φτάσει στην πίστα σε κάθε αγώνα.

Βελτιστοποίηση της απόδοσης της ομάδας με το SAP Sports One

Η ανάπτυξη και η εφαρμογή του SAP Sports One είναι ένα ακόμα βασικό προϊόν της συνεργασίας μεταξύ της SAP και της ομάδας της Mercedes-Benz EQ Formula E. Το SAP Sports One βοηθά τους συλλόγους και τους οργανισμούς να ψηφιοποιήσουν τη διαχείριση των αθλητικών επιδόσεων, συντονίζοντας τις διοικητικές, εκπαιδευτικές και ομαδικές διοικήσεις, καθώς και την ανάπτυξη ταλέντων και ιατρικών διαδικασιών.

Σε ένα άθλημα, όπως η Formula E, όπου η νίκη μπορεί να εξαρτάται από ένα δέκατο του δευτερολέπτου, η βελτιστοποίηση κάθε πτυχής της απόδοσης της ομάδας – συμπεριλαμβανομένης της ανθρώπινης απόδοσης – είναι απαραίτητη. Το να ταξιδεύεις σε όλον τον πλανήτη και να αγωνίζεσαι σε ταχύτητες 175 mph είναι σκληρό για τους μηχανικούς, τους αναλυτές δεδομένων και τους οδηγούς, καθώς όλοι τους πρέπει να παραμείνουν απόλυτα συγκεντρωμένοι. Η λύση SAP Sports One τους βοηθά να παρακολουθούν, να κατανοούν και να δρουν έπειτα από την εισαγωγή δεδομένων ανθρώπινης απόδοσης μέσω τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των fitness trackers, τα οποία συλλέγουν μια σειρά βιομετρικών δεδομένων που εμφανίζονται σε ένα ευανάγνωστο ταμπλό ελέγχου. Αυτή η συγκεκριμένη λύση για τους πελάτες δίνει στην ομάδα καλύτερη εικόνα για την υγεία των οδηγών, αναλύοντας τη στέρηση του ύπνου, ανιχνεύοντας το jet lag και υπολογίζοντας τα επίπεδα ενυδάτωσης, με στόχο να διασφαλιστεί ότι η ομάδα λειτουργεί στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

Μια τεχνολογική συνεργασία με προσανατολισμό στο μέλλον

Η συνεργασία της SAP με την ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E είναι ένας συνδυασμός συμβατικού μάρκετινγκ και τεχνολογικής συνεργασίας. Η SAP παρέχει πρόσβαση στις καινοτόμες τεχνολογίες της και από την άλλη το εμπορικό της σήμα εμφανίζεται στα ρούχα των οχημάτων και των οδηγών.

«Η SAP είναι ενθουσιασμένη για το ντεμπούτο της ομάδας Mercedes-Benz EQ Formula E και είμαστε υπερήφανοι που είμαστε αναπόσπαστο μέρος της ομάδας ως επίσημος επιχειρηματικός συνεργάτης», δήλωσε ο Michael Kleinemeier, Member of the Executive Board of SAP SE, SAP Digital Business Services. «Η Mercedes-Benz και η SAP υπήρξαν αξιόπιστοι επιχειρηματικοί εταίροι εδώ και πολλά χρόνια, με τις δύο εταιρείες να ακολουθούν την ίδια φιλοσοφία όσον αφορά την προώθηση της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Η συνεργασία μας με την ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E πηγαίνει τώρα αυτή τη συνεργασία σε νέο επίπεδο.»

Κοιτώντας το μέλλον, η SAP και η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E θα αξιολογήσουν την περαιτέρω χρήση της τεχνολογίας από την οπτική της εμπειρίας των πελατών και της διαχείρισης της εμπειρίας. Ως μια ολοκαίνουρια ομάδα με νοοτροπία start-up, η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E επωφελείται από τις συναρπαστικές ευκαιρίες που προσφέρει η SAP, ενώ παρακολουθεί την αύξηση των οπαδών της. Στο πλαίσιο της συνεργασίας, η SAP θα συνεργαστεί με την ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E για να κατανοήσει καλύτερα τη βάση των οπαδών της, συμπεριλαμβανομένων των ενδιαφερόντων τους, των επιθυμιών τους και της εμπειρίας τους.

Ακολουθήστε μας σε Facebook & Twitter

Σχετικά με την ομάδα EFormula E της MercedesBenz EQ

Το Motorsport αποτελεί βασικό στοιχείο της Mercedes-Benz για 125 χρόνια. Το πρώτο όχημα που φέρει το όνομα της Mercedes-Benz ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο. Στην αρχή της έκτης σεζόν του πρωταθλήματος ABB FIA Formula E, η Mercedes-Benz ξεκινά ένα νέο κεφάλαιο στο μακρύ και επιτυχημένο ιστορικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού: δύο πλήρως ηλεκτρικά αγωνιστικά αυτοκίνητα από τη νέα ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E θα αγωνιστούν για την πρώτη φορά. Η σειρά ηλεκτρικών αγωνιστικών αυτοκινήτων είναι η ιδανική πλατφόρμα για να αποδείξει την απόδοση των ηλεκτρικών οχημάτων της Mercedes-Benz EQ με μπαταρίες, προσφέροντας ένα εντελώς νέο είδος εμπειρίας, το οποίο συνδυάζει αγωνιστικά με ένα μοναδικό χαρακτήρα εκδήλωσης.

Η ομάδα της Mercedes-Benz EQ Formula E επωφελείται από την πολυετή πείρα της εταιρείας στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και την τεχνογνωσία της σε όλη την οικογένεια Mercedes-Benz Motorsport. Διαγωνιζόμενη στις δύο αγωνιστικές σειρές – Formula 1 και Formula E – παράλληλα, η Mercedes στοχεύει να μεταφέρει τα μαθήματα που θα λάβει και από τις δύο αναμετρήσεις στην ανάπτυξη του οδικού οχήματος. Οι δύο πλατφόρμες θα αποτελέσουν έναν σημαντικό τεχνολογικό οδηγό για όλη την οικογένεια της Mercedes-Benz και θα βοηθήσουν στη διαμόρφωση του αυτοκινήτου του μέλλοντος.

Σχετικά με τη SAP

Η SAP  θέτοντας την εμπειρία των πελατών στο επίκεντρο και με τη δύναμη της Έξυπνης Επιχείρησης, είναι ο ηγέτης της αγοράς λογισμικού εφαρμογών για επιχειρήσεις, βοηθώντας εταιρείες κάθε μεγέθους και κλάδου να αξιοποιούν το μέγιστο των δυνατοτήτων τους: Το 77% των παγκόσμιων συναλλαγών έχει αλληλεπίδραση με ένα σύστημα SAP. Η μηχανική μάθηση, το Internet of Things (IoT) και οι προηγμένες τεχνολογίες analytics μετατρέπουν τους πελάτες της SAP σε έξυπνες επιχειρήσεις. H SAP προσφέρει βαθιά επιχειρησιακή γνώση στους ανθρώπους και τους οργανισμούς και αναπτύσσει τρόπους συνεργασίας που τους βοηθά να προηγούνται του ανταγωνισμού τους. Απλοποιούμε την τεχνολογία για τις εταιρείες έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιούν το λογισμικό μας όπως θέλουν – χωρίς προβλήματα. Οι end-to-end εφαρμογές μας δίνουν τη δυνατότητα σε περισσότερους από 437.000 δημόσιους φορείς και επιχειρήσεις να λειτουργούν επικερδώς, να προσαρμόζονται συνεχώς και να κάνουν τη διαφορά. Με ένα παγκόσμιο δίκτυο πελατών, συνεργατών, εργαζομένων και thought leaders, η SAP βοηθά τον κόσμο να λειτουργεί καλύτερα και βελτιώνει τη ζωή των ανθρώπων. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.sap.com/greece. © 2019 SAP SE. All rights reserved.

H SAP και άλλα προϊόντα και υπηρεσίες SAP που αναφέρονται στο παρόν καθώς και τα αντίστοιχα λογότυπα τους είναι εμπορικά σήματα ή σήματα κατατεθέντα της SAP SE στη Γερμανία και σε άλλες χώρες. Ανατρέξτε στη διεύθυνση https://www.sap.com/copyright  για πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με εμπορικά σήματα και ειδοποιήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε:

SAP Hellas V+O Communication
Kα Αριάννα Μάντζιου Κος Νίκος Πατρινός
Τηλ.210-9473956 Τηλ.: 210- 7249000
Εmail: a.mantziou@sap.com Email: np@vando.gr