A Hyundai az SAP-t kérte fel első amerikai összeszerelő üzeme informatikai rendszereinek szállítására

A gépkocsigyártási ágazat legnagyobb mySAP-projektjének helyszínéül szolgáló üzemben évente 300 000 autó gördül majd le a gyártószalagról

MONTGOMERY (Alabama, Egyesült Államok)Az SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy a világ vezető gépkocsigyártói között számon tartott Hyundai Motor Company (Hyundai, NYSE: HYMTF) az SAP-t választotta első USA-beli OEM összeszerelő üzeme fő megoldásszállítójául. Az Alabama állambeli Montgomery-ben épülő üzem az ágazat hasonló észak-amerikai létesítményei közül elsőként használ majd teljes működése támogatására SAP-szoftvereket.

A Hyundai több ERP-szállító – köztük az Oracle – kínálatának áttekintését követően, főként a megoldás átfogó jellege miatt döntött az SAP mellett. A cég Autoever nevet viselő informatikai leányvállalata máris hozzálátott a bevezetés első fázisának megvalósításához. A Hyundai az új üzem működésének magas szintű hatékonyságát kívánja biztosítani a mySAP.com e-business platformmal. Az évente mintegy 300 000 gépkocsit eloállító létesítmény a cég Koreán kívüli legnagyobb gyártóüzemeinek egyike lesz. Az alabamai egység nagy termelési volumene révén a Hyundai a világ első öt gépkocsigyártója közé szeretne kerülni. Az integrált vállalatirányítási (ERP) alapfunkcionalitást tartalmazó csomag szoftverelemei: mySAP Human Resources (mySAP HR); mySAP Financials; az ágazatspecifikus mySAP Automotive; és az SAP vezető ellátásilánc-kezelő megoldása, a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM). E megoldások ötvözete gördülékeny gépkocsigyártási folyamatok kialakítását teszi lehetővé az anyagkezelés, valamint a termelés és a logisztika megtervezése terén.

“Stratégiai döntésünk értelmében első amerikai összeszerelő üzemünk SAP-rendszert fog használni, ezzel is hozzásegítve minket ahhoz, hogy mihamarabb bekerüljünk a világ öt legnagyobb gépkocsigyártója közé” – jelentette ki Dr. Paeng Jung Kook, a Hyundai Motor Company informatikai vezérigazgató-helyettese. “Az SAP elsődleges rendszerszállítói szerepe teljes körű integrációt és magas szintű hatékonyságot biztosít számunkra. Az SAP lenyugöző szakértelemmel rendelkezik ágazatunkban, és globális szinten is maradéktalanul képes biztosítani a működésünkhöz szükséges támogatást. Örömmel várjuk közös projektünk folytatását.”

A Hyundai Motor Company a koreai autógyártók közül elsőként alkalmaz ERP-rendszert valamennyi üzleti folyamata ésszerűsítésére. A mySAP HR önkiszolgáló eszközei révén nagyobb döntési jogkörhöz juttatja vezetőit és dolgozóit, pénzügyi információi és üzleti adatai feldolgozásának és értelmezésének hatékonyságát pedig a mySAP Financials segítségével javítja. A Hyundai jövőbeni növekedésének platformjaként is a maximális reagálókészséget és rendkívüli versenyelonyt nyújtó mySAP Automotive megoldást kívánja használni. A mySAP Automotive integrált adatplatformot biztosít a mérnöki munkához, a tervezéshez, a beszerzéshez, valamint az ellátási lánc és az ügyfélkapcsolatok kezeléséhez. Az alkalmazás a gépkocsigyártás valamennyi vállalattípusának (OEM-gyártók, beszállítók, importvállalatok, disztribútorok – kis- és nagykereskedők -, szervizkirendeltségek) speciális üzleti folyamatait képes támogatni.

A megrendelések zökkenőmentes, automatikus kezelésére kifejlesztett mySAP SCM-mel a Hyundai a jövőben párhuzamosan tudja feldolgozni a gépkocsiforgalmazók szervizalkatrészekre és kiegészítőkre vonatkozó ajánlatkéréseit. A Hyundai üzleti partnerei közvetlenül az SAP-rendszerben bonyolíthatják le tranzakcióikat, és – a cég dolgozóihoz hasonlóan – a virtuális raktárban ellenőrizhetik, hogy a keresett cikk raktáron van-e, illetve pontosan hol tart az ellátási láncban. “Az SAP központi szerepet játszik a Hyundai vezető globális autógyártói pozíciójának kiépítésében” – mutatott rá Nils Herzberg, az SAP AG integrált üzleti megoldások gyártásáért és forgalmazásért felelős, vezető elnökhelyettese. “A ma bejelentett megállapodás kitűnően példázza, miként állítjuk globális képességeinket – ez esetben az SAP Korea, az SAP America és az SAP AG szolgáltatásainak ötvözetét – ügyfeleink szükségleteinek szolgálatába.”