Az SAP kiskereskedőknek szánt webes munkaerő-szervezési megoldást mutatott be az NRF konferenciáján

Az új, központosított munkaerő-tervezési és -beosztási funkciók tovább erősítik az SAP vezető pozícióját a kiskereskedelmi munkaszervezés terén

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) által bemutatott, kiskereskedőknek szánt webes munkaerő-szervezési megoldása a vállalat minden szintjéről követhető, analitikus és költséghatékony vállalatirányítási folyamattá alakítja a munkaerő beosztását és optimalizálását.

Az SAP a kiskereskedelmi munkaerő management megoldások szegmensében elfoglalt vezető pozíciójára építő, új munkaerő-szervezési funkciók biztosítják a kiskereskedők számára a munkaerő-beosztás központosított környezetben történő automatizálásához szükséges rugalmasságot, a statisztikai jelentéskészítés lehetőségét és a többi rendszerrel integrálható, nyílt architektúrát. A bejelentésre az NRF (National Retail Federation) amerikai kiskereskedelmi szövetség január 12. és 15. között, New York City-ben megrendezett éves konferenciáján került sor.

A mySAP Retail megoldás ez év végén bevezetendő, új munkaerő-szervezési funkciója egy olyan optimalizációs motorra épül, amely a különféle súlyozott változók – köztük a munkaerő-szükséglet, az egyéni képességek, a fizetés, a dolgozói hiányzások, a munkahelyi szabályok és a teljesítménynormák – kiegyensúlyozása révén meghatározza az egyes kiskereskedelmi egységek működésének elképzelhető legideálisabb beosztását. Az új megoldás fejlesztésének alapját, az SAP a több telephelyet fenntartó kiskereskedők ágazatspecifikus szükségleteihez igazított mySAP Customer Relationship Management (mySAP CRM) megoldás kulcsfontosságú munkaerő-szervezési funkciója adja.

A jövőbeni módosítás lehetőségének köszönhetően a webes képesség a későbbiekben más, hasonló munkaszervezési problémákkal küzdő ágazatokban is alkalmazható. “A kiskereskedők folyamatosan keresik a lehetőséget adminisztratív és értékesítési részlegeik működésének jobb menedzselésére. A piaci információk, valamint a meglévő és leendő ügyfeleinktől beérkező ajánlatkérések alapján nyilvánvaló, hogy a webes központosított megoldás létező szükségletre reagál” – nyilatkozta Ronald Hanscome, a META Group vezető programigazgatója. “Azok a munkaerőköltségek központi menedzselését és kézben tartását támogató megoldások, amelyek egyben a vásárlói kiszolgálás színvonalának fenntartásához illetve növeléséhez is képesek hozzájárulni, jelentős versenyelőnyhöz juttatják az érintett vállalatokat.”

Az SAP jelenlegi munkaerő-szervezési megoldásait 20 000 felhasználó, több mint negyven vállalat – köztük a Lowe’s, a The Children’s Place, a Petco, a Starbucks és a Rite-Aid -használja. Az új webes megoldás kialakítása során az SAP kamatoztatta a kiskereskedelmi ágazatban eddig szerzett mélyreható nemzetközi tapasztalatait. A továbbfejlesztett munkaerő-szervezési megoldás konfigurálható üzleti változók és a munkanap során összegyűjtött tényleges működési adatok alapján végzi el az optimális munkabeosztás bonyolult feladatát. Segítségével a kiskereskedők különböző paramétereket állíthatnak be, a vállalat minden szintjén figyelemmel kísérhetik azok betartását, a változó üzleti szükségleteknek megfelelően módosíthatják a konfigurációkat, központosíthatják a működés és a karbantartás irányítását, továbbá központi ellenőrzést biztosíthatnak a vállalatvezetés számára a munkaszervezés folyamata felett. A megoldás fejlett eszközökkel támogatja a rendszerek konfigurálását és karbantartását, az előrejelzés-készítést, a munkabeosztás elkészítését és karbantartását, a dolgozói adatok aktualizálását, valamint a kapcsolódó jelentések és analitikák elkészítését. “A munkabeosztás jobb kézben tartása, valamint a vásárlói szokások hatékonyabb feltérképezése révén működésünk minden szakaszában a legjobb kiszolgálást biztosító munkatársakat tudjuk bevetni” – mutatott rá David Markley, a 29 államban és Washington D.C.-ben több mint 3400 illatszerboltot fenntartó Rite-Aid Corporation munkaszervezésért felelős vezetője.

Az új megoldással a kiskereskedők vállalati szinten, központosított formában, hatékonyabban felügyelhetik a munkaerő-szükséglet előrejelzésének és a dolgozók beosztásának folyamatát, amelynek alakításában a kiskereskedelmi egységektől kapott input és a velük a folytatott kommunikáció is fontos szerephez jut. Az adminisztratív és az operatív helyszínek között folytatott együttműködéssel a webes megoldás egységes üzleti folyamatok bevezetését teszi lehetővé a vállalat minden szintjén, és valamennyi helyszínen naprakészen követi a teljesítmény változását. “Az SAP elismerten vezető szerepet játszik a hatékony kiskereskedelmi munkaerő-szervezés támogatása terén. Új megoldásunkkal megteremtjük a valós idejű üzleti döntéshozatal lehetőségét biztosító webes megoldások szabványát” – jelentette ki Jim McMurray, az SAP kiskereskedelmi ágazatért felelos üzletágának vezeto elnökhelyettese. “A mySAP Retail ellátásilánc-, ügyfélkapcsolat- és humántőke-kezelő, valamint analitikai és vállalatirányítási moduljaival együtt a munkaerő-szervezési funkciók is hozzájárulnak annak a páratlan megoldáskészletnek a kialakításához, amely révén az SAP ügyfelei az értékesítési helyek üzemeltetésétől és szolgáltatásaitól kezdve a vásárlói elégedettségig és a kapcsolatkezelésig, minden területen hatékonyabban menedzselhetik muködésüket.” A mySAP Retail munkaerő-szervezési modulja várhatóan 2003 negyedik negyedévében jelenik meg a piacon.