A Samsung az SAP integrált CRM-megoldásával fokozza ügyfélszolgálata és globális marketingtevékenysége hatékonyságát

A mySAPTM Customer Relationship Management megoldása javítja az ügyfélszolgálat színvonalát, növeli a márkaismertséget és célzottabb marketingtevékenységre ad lehetőséget

Szöul (Korea)Az SAP (NYSE: SAP) bejelentése szerint a Samsung Electronics Corporation (Samsung) a jövőben a mySAP CRM ügyfélkapcsolat-kezelő alkalmazás segítségével támogatja az ügyfélszolgálata színvonalának javítását és a márkaismertség növelését célzó integrált marketingkampányait. Az európai és amerikai kontinensen elindított program keretében a Samsung meglévő SAP alkalmazásait a mySAP CRM mobil értékesítési, kampányirányítási és ügyfélkommunikációs (interaction center) képességeivel kiegészítve dolgozik az ügyfeleivel folytatott párbeszéd továbbfejlesztésén és célcsoportjai pontos behatárolásán. “Az SAP piacvezető technológiája segítségével ügyfélközpontúbb szervezetté kívánunk fejlődni, és olyan integrált platformot szeretnénk kialakítani, amellyel mérni és gyorsítani tudjuk marketingkiadásaink megtérülését” – mutatott rá Soo-Bong Kim, a Samsung Electronics Corporation regionális stratégiai tervezésért felelős elnökhelyettese. “A Samsung mindig is büszke volt arra, hogy forradalmi jelentőségű technológiákkal elégíti ki ügyfelei szükségleteit. A mySAP CRM segítségével javítani tudjuk szolgáltatásunk színvonalát és az ügyfél-elégedettséget a gyorsan bővülő európai és amerikai piacokon, a mélyreható ügyfélelemzéseknek köszönhetően pedig értékesítési és marketing-tevékenységünket is optimalizálhatjuk.”

A Samsung Franciaországban a mySAP CRM mobil értékesítési és kampányirányítási funkciói, az USA-ban pedig a szoftver kampányirányítási képessége segítségével ésszerűsíti belső marketingfolyamatait és fokozza marketingkampányai – a kampánytervezés, a tartalomkezelés, a célcsoport-meghatározás, a piacszegmentálás és a kommunikáció – hatékonyságát. A Samsung németországi és mexikói leányvállalatánál 2002 decemberében történt meg a kampányirányítási képességek éles bevezetése, és hamarosan a Samsung többi nemzetközi érdekeltségénél is telepítik a mySAP CRM-funkcióit.

Az Egyesült Királyságban a Samsung ügyfélkommunikációs központot (interaction center) hozott létre a mySAP CRM segítéségével. A 35 operátorral havonta több mint 300 000 hívást kezelő központ felgyorsítja a szolgáltatás-teljesítés átfutási idejét, növeli az ügyfélkapcsolattartás hatékonyságát, és magasabb szintű támogatást biztosít az általános és műszaki jellegű kérdések megválaszolásához. A brit ügyfélkommunikációs központ kiépítése során az SAP szorosan együttműködött ügyfelével, és annak a globális modellnek a kidolgozásában is tevékenyen részt vesz, amely alapján a Samsung két éven belül több mint 40 országban hoz létre ügyfélkommunikációs központokat – közülük az elsőt Franciaországban.

A Samsung azért választotta az SAP CRM-megoldását, mivel az stabil hátteret teremt a fontos piaci és ügyfélinformációk feldolgozásához, szegmentálásához, és ily módon versenytársainál hatékonyabban segíti elő a vállalat jelenlegi és jövőbeni értékesítési, promóciós és marketing-kezdeményezéseinek sikerét. A Samsung meglévő SAP alkalmazásai – az SAP Business Information Warehouse (SAP BW) és az SAP R/3 – kifejezetten költséghatékonnyá teszik a mySAP CRM bevezetését. “Az értékesítési partnerektől a fobb ügyfeleken keresztül egészen a végfelhasználókig számos szereplőt magában foglaló nemzetközi ügyfélkör pontos szegmentálása révén a Samsung, mind közvetlenül, mind pedig értékesítési partnerein keresztül, koncentráltabb, egyénre szabott ajánlatokkal láthatja el ügyfeleit” – hangsúlyozta Peter Zencke, az SAP irányítóbizottságának tagja. “A mySAP CRM segítségével a Samsung szorosabbra fűzheti kapcsolatát az ügyfelekkel: behatóbban feltérképezheti igényeiket, ez pedig nélkülözhetetlen a jobb márkaismertség és ügyfél-elégedettség eléréséhez.”

A 2003. március 12. és 19. között, Hannoverben sorra kerülő CeBIT 2003 kiállításon az SAP szolgáltatási, technológiai és SMB-piaci partnereivel együtt, a 4-es csarnokban felállított központi standon mutatja be megoldásait.

Néhány szó a Samsungról
A Samsung Electronics Co. Ltd. a félvezetőgyártás, a távközlés és a digitális konvergenciát támogató technológiák globális piacának vezető szállítója. A világ 47 országában mintegy kilencven irodát fenntartó cég alkalmazottainak száma eléri a 64 000 főt. A Samsung Electronics a memórialapkák, TFT-LCD kijelzők, CDMA mobiltelefonok, monitorok és videorekorderek legnagyobb gyártója. A vállalat négy fő üzletága: Digital Media Network, Device Solution Network, Telecommunication Network és Digital Appliance Network.