A BHP Billiton a világ első bányaipari globális szállítólánc-megoldását vásárolta meg az SAP-tól

A világ legnagyobb nyersanyagipari-vállalata számára a mySAPT Supply Chain Management biztosít rugalmas tervezési funkciókat és adaptálhatóságot

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a BHP Billiton sikeresen implementálta a mySAP Supply Chain Management (mySAP SCM) rendszert és a jövőben ezzel kezeli globális mangán-üzletágát, a bányáktól egészen a végfelhasználók lerakatáig.

A BHP Billiton, a világ legnagyobb, többféle nyersanyaggal is foglalkozó cége, azon globális vállalatok egyre növekvő listájának legújabb tagja, amelyek a mySAP SCM-et, a világ vezető szállítólánc-kezelési megoldását alkalmazzák. A mySAP SCM fo funkcióinak segítségével a BHP Billiton képessé válik a globális szállítói lánccal kapcsolatos összes feladat kezelésére: a program átláthatóbbá teszi a működést, rugalmasabbá a döntéshozást és integrált tervezési eszközöket is tartalmaz a raktárak és a szállítási költségek csökkentéséhez.

A mySAP SCM alkalmazása a BHP Billiton globális mangán-üzletágán belül csak az első fázisa a mySAP SCM az egész világra kiterjedő bevezetésének. A kilenc hónap alatt elvégzett implementáció során az SAP Advanced Planning and Optimization (SAP APO) számos funkcióját alkalmazta a cég: az igénytervezési, ellátóhálózat-tervezési, valamint a globális “az ígért időre elkészítési” funkciókat.