A Munich Re az SAP-t választotta legfontosabb biztosítási folyamatai kezelésének megoldásaihoz

A világ legnagyobb viszontbiztosítója számos hagyományos rendszert vált ki a mySAP Insurance viszontbiztosítási funkcióival

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a világ legnagyobb viszontbiztosítója, a Munich Reinsurance Co. (Munich Re) a mySAP Insurance viszontbiztosítási funkcióit fogja felhasználni arra, hogy a legfontosabb üzleti folyamatok kezeléséhez számos hagyományos rendszerét egyetlen átfogó megoldással helyettesítse.

A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkciói lehetővé teszik a Munich Re számára a viszontbiztosítási műveletek racionalizálását, valamint az illeszthetetlen rendszerekre tipikusan jellemző magas karbantartási és fejlesztési költségek csökkentését. A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkcionalitásának kifejlesztésében részt vett a németországi gyökerű, IT-tanácsadással és rendszergintegrációval foglalkozó msg systems AG, elősegítve a biztosító- és viszontbiztosító társaságok folyamatainak integrálását és és versenyképességük fenntartását. Mindezeken túl a funkció lehetővé teszi, hogy cégek megfeleljenek az örökké változó törvényi előírásoknak és gondosan elemezhessék az alkalmazott irányelveket annak érdekében, hogy még hatékonyabb kockázatkezelést valósíthassanak meg és megvédjék magukat a potenciálisan veszélyes pénzügyi hatásoktól. Annak kiszámításához, hogy mennyire vannak kitéve a veszteségeknek, a biztosítók és viszontbiztosítók portfóliójának teljesen átláthatónak kell lennie. A mySAP Insurance viszontbiztosítási funkciói lehetővé teszik ezt – megadva a társaságoknak a viszontbiztosítással összefüggő valamennyi kockázat részletes kiértékelésének lehetőségét.

A Munich Re
A Munich Re, Németország tíz legnagyobb részvénytársaságának egyike 120 éve foglalkozik kockázatkezeléssel. A müncheni székhelyű cégnek több mint 160 országban vannak ügyfelei, és világszerte összesen 60 üzleti egységgel rendelkezik. A Munich Re az egész világon köt viszontbiztosításokat a természeti katasztrófák, belföldi és tengeri szállítmányozás, nagyobb építkezések, felelősségi események, személyi sérülések és számtalan más veszélyforrás következményeképp felmerülő kockázatokra.