Az SAP új megoldása a belbiztonsági működés kihívásait veszi célba

Az SAP® Security Resource Management segítségével a belbiztonsági szolgálatok hatékonyan kezelhetik kritikus fontosságú folyamataikat, sikeres együttműködést folytathatnak, és biztonságos informatikai környezetben oszthatják meg egymással információikat

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) által bemutatott SAP Security Resource Management átfogó biztonságierőforrás-kezelő megoldása a belbiztonság speciális folyamatait támogatja – a határőrség munkáját, a rendkívüli készültség megteremtését és a rendkívüli helyzetek kezelését, az ellenintézkedések foganatosítását, az információelemzést és a külső koordinációt. Az SAP Security Resource Management révén a kormányhivatalok olyan technológiai platformra tehetnek szert, amely javítja együttműködési készségüket és kritikus fontosságú folyamataik kezelésének hatékonyságát. A belbiztonsági szervek emberi erőforrásait, folyamatait és technológiáit biztonságosan integráló új megoldás lehetővé teszi, hogy valamennyi érintett személy és szervezet közösen dolgozzon a biztonsági lépések lehető legeredményesebb végrehajtásán.

Az SAP Security Resource Management az SAP bevált e-government technológiájára épül, amelyet már jelenleg is számos belbiztonsági feladatokat ellátó szövetségi szervezet – köztük a NASA, az Egyesült Államok hadserege és haditengerészete, San Diego, illetve New York és New Jersey kikötői hatósága, a Los Angelesi nemzetközi repülőtér – valamint több állami és önkormányzati hivatal használ. A kormányzati szféra vezető nemzetközi megoldásszállítójaként ismert SAP az elmúlt 30 évben az állami és magánszektor 18 800 szereplőjét segítette hozzá globális működése sikeres integrálásához. A vállalat új, nyílt platformú megoldása zökkenőmentes kommunikációt biztosít a belbiztonság szempontjából fontos minisztériumok, kormányszervek és magáncégek között.

Az SAP Security Resource Management növeli az együttműködés hatékonyságát

Műszaki hátterét tekintve az SAP Security Resource Management a heterogén informatikai környezetek együttműködését támogató, ágazatvezető SAP NetWeaver integrációs és alkalmazásplatformra épül. Az SAP NetWeaver egyben technikai alapot biztosít az XML és webszolgáltatások nyújtásához, valamint a strukturált, illetve strukturálatlan adatok és a kategóriájukban páratlan üzleti információs és tudásmenedzselési képességek összekapcsolásához. Az SAP Security Resource Management testre szabott eszközeivel kiegészülő új technológia a vezeték nélküli alkalmazások, a szimuláció és a kapacitásmodellezés támogatásával gondoskodik a különféle hivatalok és szervezetek kritikus folyamatainak tökéletes integrálásáról. A biztonságos környezet megteremtése érdekében az SAP ágazatvezeto technológiája megbízható hitelesítést, automatikus “single sign-on” belépést, szerepalapú jogosultságszerzést, központi felhasználó-kezelést, titkosított információcserét, PKI-támogatást, valamint digitális aláírással és biometriai azonosítással védett dokumentum-továbbítást kínál.