SAP: új alkalmazások a kis- és középvállalatok számára

Január 22, 2004 által SAP News 0

Az SAP új globális partner-programjának résztvevői újabb eszközöket és támogatást vehetnek igénybe az SAP Business One megoldások funkcionalitását bővítő alkalmazások fejlesztéséhez

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) által bemutatott SAP Business One Solution Partner program olyan globális partnerhálózat kiépítését szolgálja, amelynek minősített résztvevői új funkciókat és bővítéseket fejlesztenek az SAP Business One megoldásokhoz.

A nagy teljesítményű, felhasználóbarát SAP Business One vállalatirányítási alkalmazás kimondottan kis- és középvállalatok számára készült. A kétszintű programban részt vevő megoldásszállító partnerek és kiemelt megoldásszállítók új üzleti folyamatokkal és ágazatspecifikus funkciókkal gazdagítják az SAP Business One kínálta lehetőségeket. Az internetes értékesítéstől, jelentéskészítéstől és logisztikától a fejlett raktárgazdálkodásig és az ügyfélkapcsolat- illtetve adatkezelésig terjedő új funkciók – a még egyszerűbb bevezetés, használat és a fokozottabb költségtakarékosság érdekében – a termék központi működés-automatizálási képességeivel szorosan integrálva működnek.

Az SAP Business One Solution Partner program szigorú, kétszintű minősítési eljárással garantálja a leendő partnerek munkájának kifogástalan színvonalát. A program az SAP Business One egyszerű, ám mégis hatékony működés-automatizáló szoftver rugalmasságát, valamint a KKV-piac egyik legfejlettebb fejlesztési környezeteként ismert SAP Business One szoftverfejlesztői készlet képességeit bocsátja a partnerek rendelkezésére.

A program résztvevői oktatást, marketingtámogatást és más jellegű segítséget is igénybe vehetnek az SAP-tól. A többféle együttműködési szintnek köszönhetően az SAP az adott cég erőforrásbázisához és a kapcsolat mélységéhez illeszkedve dolgozhat együtt kiválasztott partnereivel. A megoldásokat az SAP jelenlegi Business One értékesítői forgalmazzák majd az egyes piacokon. Az SAP Business One szoftverfejlesztői készlet teljesítménye és rugalmassága lehetővé teszi a partnerek számára az SAP Business One megoldások üzleti értékének növelését.

Néhány lényegesebb előny: az üzleti folyamatokhoz és a vállalatirányítási technikákhoz való nagyfokú alkalmazkodóképesség, könnyű testre szabhatóság, formázott keresési és felhasználói mezők, hatékony frissítési módszerek. Az SAP Business One valamennyi célországát lefedő programba ágazati jártasságuk és üzleti folyamataik minősége alapján válogatják be a partnereket.

Az SAP partnerei a program előnyeiről

“Rugalmas és alkalmazkodó alapszoftver lévén az SAP Business One lehetővé teszi számunkra a kis- és középvállalatok működésének hatékonyságát fokozó szoftverek fejlesztését” – mutatott rá Morten Třnsberg, az iLytix Systems AS norvég SAP Business One megoldáspartner ügyvezető igazgatója. Ez a cég fejlett pénzügyi jelentéskészítési és elemzőeszközt szállít az SAP Business One csomaghoz. “Az SAP-től kapott szoftverfejlesztői készlet és támogatás segítségével teljes körűen integrált, ezáltal egyszerűbben használható és karbantartható megoldásokkal tudjuk ellátni ügyfeleinket. Ráadásul így a kisvállalkozások vezetői számára sem okoz többé fejfájást a különböző alkalmazások interfészeinek sokszínűsége.”

“Az SAP Business One új CRM-képességeivel ügyfeleink új üzleti lehetoségekké alakíthatják a megszerzett információkat, ami korábban elképzelhetetlen versenyelőnyhöz juttatja oket a KKV-szegmensben” – jelentette ki Phil Haine, az SAP Business One-nal integrálható OneTrak CRM komplett ügyfélkapcsolat-kezelő megoldást forgalmazó amerikai OneTrak LLC elnöke. “Immár a kis- és középvállalkozások is felismerték az integrált, egyszerűen használható vállalatirányítási megoldások bevezetésében rejlő azonnali és fenntartható előnyöket” – nyilatkozta Lisa Schneegans, a Praxis Software Solutions alelnöke. “A skálázható internetes képességek hozzáadásával tovább tágítjuk az SAP Business One lehetőségeit, így még nagyobb üzleti értéket tudunk kínálni ügyfeleinknek.”

“A globális SAP Business One Solution Partner program a technológiai ágazat legjobb megoldásszállítóival kiépített nagy múltú, sikeres együttműködés folytatása, amelynek célja, hogy még nagyobb választási szabadsághoz juttassuk ügyfeleinket, és lehetővé tegyük számukra az IT-beruházásaikban rejlő érték maximális kiaknázását” – nyilatkozta Hans-Juergen Uhink, az SAP globális kis- és középvállalati üzletágának alelnöke.

Az SAP Business One megoldás
Az SAP Business One megoldás kidolgozásakor az új és dinamikusan fejlődő kisvállalatok speciális szükségleteit állították a középpontba. Akár öt, akár párszáz fos cégről van szó, az SAP Business One képes lefedni a sikeres üzleti működéshez szükséges valamennyi központi területet (számvitel, jelentéskészítés, értékesítés, beszerzés, raktárgazdálkodás, partnerkezelés). A világszerte több mint 420 üzleti partner által 25 országspecifikus változatban értékesített, 2500 ügyfél által használt SAP Business One megoldások lehetővé teszik a KKV-szereplők számára üzleti folyamataik hatékonyságának fokozását, növekedési lehetőségeik még teljesebb kiaknázását, és a mySAP Business Suite csomaggal dolgozó anyacéggel folytatott együttműködés javítását.