Nehéz, de sikeres évet zárt az SAP Hungary Kft.

BudapestEredményes évet zárt a magyarországi piacon immár hatodik évét betöltő SAP Hungary Kft. A német cég leányvállalata a 2003-es évet 7.9 milliárd (US GAAP szerinti auditált eredmény) Ft árbevétellel zárta, ami az előző évhez képes ugyan 3 %-os csökkenést jelent, de a 2003-as üzleti eredmény 140 %-kal növekedett az előző évihez képest, amely az anyavállalat által is szorgalmazott jobb költséggazdálkodás volt köszönhető.

Figyelembe véve a piaci környezetet elmondható, hogy az SAP eredménye kimagaslónak számít az informatikai piacon. Míg 2002-ben az üzemi eredménye 101,5 millió Ft volt, 2003-ban az üzemi eredménye elérte a 243,1 millió Ft-ot. A bevétel 40%-a szolgáltatásból származó tevékenységekből tevődött össze, a szoftverárbevétel az összbevétel 27%-a volt.

A gazdasági, pénzügyi eredményeken kívül, említésre méltó még, hogy a tavalyi év sikeres projektjei alapján elmondható, hogy a hazai TOP 200 cég fele az SAP ügyfele. Az év során sikeresen zárult az SAP több nagy projektje (Vízművek, MOL, Főtáv, GYISM) és az egészségügy területén is értünk el sikereket. Az említett eredmények figyelembevételével elmondható, hogy az SAP-nak nem csupán sikerült megőriznie piaci pozícióját, hanem tovább is erősítette azt. “Az SAP Hungary bevételei az utóbbi években nem emelkedtek jelentősen. Sajnos a legfrissebb nemzetközi, illetve hazai gazdasági előrejelzések sem kecsegtetnek jelenős keresletbővüléssel. A következő években fokozott mértékben integrálódunk a globális gazdasági folyamatokba és a nemzetközi intézményekbe. A sikeres integráció elengedhetetlen feltétele a megbízható informatikai háttér legyen szó kormányzati szervről, nagyvállalatról vagy kis és közepes vállalkozásról. Minden szegmensek kínálunk megoldásokat, bízunk benne, hogy a 2004-es év várakozásait is siker koronázza majd.” – tette hozzá Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.

A cég tradicionálisnak mondható jelenléte a fogyasztási cikkeket gyártó és forgalmazó cégek körében, illetve a közmű szektorban igen erős. Emellett a vállalat vezetése további piaci lehetőségeket lát az államigazgatásban, amely terület fejlett technológiai szintet igényel, figyelembe véve a 2004-es Európai Uniós csatlakozást.