A NOVA Chemicals az SAP termékéletciklus-kezelő megoldásával csökkenti költségeit és üzleti célkitűzései megvalósításán dolgozik

Március 24, 2004 által SAP News 0

A mySAP Product Lifecycle Management proaktív karbantartási folyamatai fokozzák a működés hatékonyságát

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentése szerint a NOVA Chemicals globális vegyialapanyag-gyártó vállalat mintegy 10 millió dollárt takarít meg évente a mySAP Product Lifecycle Management (mySAP PLM) szoftvermegoldás és az mySAP ERP- rendszer alkalmazása nyomán javuló üzleti folyamatoknak köszönhetően.

A mySAP PLM bevezetése komoly előrelépést jelent annak a stratégiai törekvésnek a megvalósításában, mely szerint a NOVA Chemicals szeretne a piac legkedvezőbb árat kínáló szállítójává válni. A vállalat SAP-megoldásokra támaszkodva valósítja meg üzemi hatékonysága fokozására indított “World Class Reliability” (azaz világszínvonalú megbízhatóság) elnevezésű programját. A cég további megtakarításokra számít az éves karbantartási költségek terén az egységesített karbantartási munkafolyamatok és a mySAP PLM bevezetéséből eredően.

“A vegyi alapanyagok piacán dinamikus és roppant éles verseny folyik” – jelentette ki Larry MacDonald, a NOVA Chemicals pénzügyi vezérigazgató-helyettese. “A mySAP PLM segítségével egységesítettük üzleti folyamatainkat, mérhető teljesítménymutatókat vezettünk be, és mindenkor naprakész állapotban tudjuk tartani adatainkat. A proaktív karbantartás révén megbízhatóbbá válik gyártótevékenységünk, így komoly megtakarításokat érhetünk el, és – stratégiai törekvéseinkkel összhangban – mi kínálhatjuk a legkedvezőbb árakat a piacon.”

A mySAP PLM segítségével a NOVA Chemicals könnyebben tudja figyelemmel kísérni és karbantartani berendezéseit, megtervezni és ütemezni a megelőző és rutinjavításokat, megvásárolni a karbantartáshoz szükséges alkatrészeket, szolgáltatásokat, és szoros ellenőrzést gyakorolhat költségei felett. Eszközgazdálkodási alkalmazásainak fejlesztésekor az SAP-t az vezérelte, hogy segítséget nyújtson a nagy eszközparkkal dolgozó cégeknek üzleti folyamataik egységesítésében, üzemi költségeik lefaragásában, eszközeik kihasználtságának fokozásában és adataik sértetlenségének megőrzésében. A NOVA Chemicals vezetői csapata sokféle mérési módszert alkalmaz a működés folyamatos figyelésére, a múltbeli és jelenlegi teljesítmény összehasonlítására és a jövőre vonatkozó célok meghatározására.

“A vegyipari felhasználásra szánt üzleti szoftverek fejlesztésében szerzett több mint 30 éves tapasztalataira támaszkodva az SAP egyedülálló ágazatspecifikus szakértelmet tud ügyfelei rendelkezésére bocsátani, és behatóan ismeri az iparág bevált üzleti gyakorlatát” – mutatott rá Claus Heinrich, az SAP Igazgatótanácsának tagja. “Az SAP megoldásai a világ minden pontján lehetővé teszik a NOVA Chemicals számára üzemei hatékony irányítását és karbantartását. Az eszközök és gyártósorok ily módon elérhető magas szintű rendelkezésre állása fokozza az ellátási lánci hatékonyságát.”

Az SAP – szolgáltatási, technológiai és KKV-piaci partnereivel együtt – a 2004. március 18. és 24. között, Hannoverben megrendezett CeBIT 2004 kiállítás 4-es pavilonjában felállított központi standon teszi közszemlére megoldásait.

Néhány szó a NOVA Chemicals-ről
A NOVA Chemicals vegyialapanyag-gyártó vállalat által forgalmazott etilént, polietilént, sztirol monomert és sztirol polimert számos háztartási és iparcikk nyersanyagaként használják. A vállalat 18 gyártóüzemet tart fenn az Egyesült Államok, Kanada, Franciaország, Hollandia és az Egyesült Királyság területén, és öt technológiai központban végez kutatás-fejlesztési tevékenységet. A NOVA Chemicals Corporation részvényeit a Torontói és a New York- i Tozsdén, NCX szimbólum alatt jegyzik.

A mySAP Product Lifecycle Management (mySAP PLM)
A mySAP Business Suite szoftvercsomag elemei közé tartozó mySAP Product Lifecycle Management (mySAP PLM) által megteremtett együttműködő környezetben a felhasználók termékeik és eszközeik teljes életciklusán keresztül egyszerűen kezelhetik, nyomon követhetik és ellenőrizhetik a termékekkel kapcsolatos összes információt. A termékspecifikus üzleti folyamatok és információk holisztikus szemléletű megjelenítése mellett a mySAP PLM a fizikai eszközök és berendezések hatékonyabb kezeléséhez is hozzásegíti a vállalatokat az életciklus minden szakaszában – gyakorlatilag a nagyvállalati eszközgazdálkodási rendszer (EAM) minden képességét rendelkezésükre bocsátja. A mySAP PLM eszközgazdálkodási funkciói között a műszakieszköz-gazdálkodás, a megelőző karbantartás, a szállítói együttműködés és a munkamegrendelési életciklus támogatása is szerepel. Jelenleg több mint 3200 szervezet használja világszerte a mySAP PLM központi elemeit tervezési, gyártási, minőségbiztosítási, szabályzóhatósági megfelelési és karbantartási folyamatai támogatására.