Az SAP egységes, átfogó jellegű, kibővített funkcionalitású platformot kínál

Segítségével könnyebbé válnak az üzleti változások és újítások bevezetései, az informatikára költött kiadások csökkenthetők, valamint egyszerűsödnek a megoldások

Walldorf (Németország)Az SAP (NYSE: SAP) bejelentette integrációs és alkalmazási platformjának legújabb verzióját, az SAP NetWeaver 2004-et, az első, egyetlen csomagként szállított, teljesen integrált platformot. Az SAP NetWeaver 2004 szinkronba hozza a technológiai komponensek kiadásait, valamint továbbfejlesztett funkciói révén segítséget nyújt ügyfelei számára a rugalmas üzleti stratégiák megvalósításához és az üzleti fejlődés és innováció serkentéséhez, miközben csökkenti az informatikával kapcsolatos költségeket és egyszerűsíti azokat. Az SAP folyamatosan fejleszti megoldásait, azok funkcióinak további szinkronizálását tervezi. Az SAP NetWeaver platform a mySAP Business Suite újabb verziói alapjául szolgál.

Az ügyfelek számára előnyt jelent a homogén platform, mert ennek használatával mentesülhetnek azoktól az integrációs költségektől, amelyekkel a heterogén technológiai stratégiák használata során szembe kell nézniük.

Az SAP hírül adta továbbá, hogy egy ötven városra kiterjedő világkörüli körút során – amelyben SAP vezetők, jelenlegi és várható ügyfelek, partnerek és iparági elemzők vesznek részt – öt kontinenst látogatnak végig ahol bemutatják, hogy milyen lehetőségeket nyújt az SAP NetWeaver a felhasználók és a partnerek számára. A magyarországi ügyfelek és partnerek is találkozhatnak ezzel a körúttal, melynek hazai állomása a szokásos éves tihanyi SAP konferencia.

Első alkalommal 2003 januárjában bemutatott SAP NetWeaver világszerte ismertté vált, jól mutatják ezt a felhasználók tapasztalatai, a partnerek növekvő száma, az elemzok elismerései és a növekvő fejlesztői közösség. Az SAP NetWeaver, amelyet az SAP-megoldások integrációs és alkalmazás platformja támogatja a nyílt ipari szabványok használatát, a kölcsönös együttműködést, és kényelmes integrációt tesz lehetővé az SAP és nem-SAP rendszerekkel.

“Manapság a legtöbb cég rengeteg pénzt költ a szoftverekre, és azt mondja:…ha ki kellene dobnom a teljes infrastruktúrát és új rendszerekkel helyettesíteni – hát azt felejtsék el. Erre nincs elég pénzem.” A vezető informatikai piaci elemző, a Gartner tanácsa szerint a vásárlóknak azt a stratégiát kell követniük, hogy olyan gyártókkal működnek együtt, amelyek integrált platformot nyújtanak, s melynek szolgáltatásközpontú architektúrája lehetővé teszi a változtatások hatékony, evolúciós jellegű megvalósítását a jelenlegi befektetések kiaknázása mellett. Ez a stratégia támogatja a vásárlók elvárásainak megvalósítását, mivel a platform kialakítása után viszonylag egyszerűen módosítható, illetve továbbépíthető” – mondta Yvonne Genovese, a Gartner Research alelnöke és kutatási igazgatója.