Wolfgang Runge az SAP kelet-közép-európai regionális szervezetének új ügyvezető igazgatója

Az SAP további bővülésre számít Kelet-Közép-Európában – 2004 első negyedévében kétszámjegyű növekedést ért el az eladott szoftverlicencek számában

Walldorf (Németország)Változásokra került sor az SAP kelet-közép-európai (CEE) szervezetének vezetõségében. Április elejétől Wolfgang Runge vette át az ügyvezető igazgatói feladatokat Heinz Hartingertől, aki a regionális szervezet elnökeként és az EMEA-régióbeli Igazgatótanács tagjaként dolgozik tovább.

Wolfgang Runge

Wolfgang Runge 17 éve az SAP munkatársa. Ma bejelentett kinevezése előtt megbízott ügyvezetőként az SAP svájci leányvállalatát irányította, korábban pedig a társaság globális termékmarketing-tevékenységéért volt felelős. A jelenleg 42 éves, Felső-Ausztriából származó szakember a linzi közgazdasági szakközépiskolában letett érettségijét követően, 1980-ban a Raiffeisen Szövetkezet számítástechnikai központjában kezdett dolgozni. Ezután a Voest Alpine Stahl GesmbH acélgyártó vállalat informatikai részlegénél folytatta pályafutását.

Runge 1987-ben, iparvállalatokra szakosodott logisztikai konzulensként lépett be az SAP osztrák leányvállalatához, ahol késobb ő hozta létre a logisztikai tanácsadó-szervezetet. Ezerkilencszázkilencvennégy és 1997 között az SAP Austria újonnan létrehozott partnerkapcsolat-kezelő divízóját vezette, és e pozíciójában ő felelt a rendszerházakon keresztül bonyolított SAP-szoftvereladásokért. Ezerkilencszázkilencvenhéttől kezdve Runge már operatív vezérigazgató-helyettesként irányította és hangolta össze az SAP kelet- közép-európai tevékenységét. Később, a globális SCM szervezet vezetőjeként fontos szerepet játszott az SAP regionális piacvezető pozíciójának kiépítésében.

“A kelet-közép-európai térség az SAP dinamikusan növekvő piacainak egyike. Az EU-bővítés soha nem látott módon élénkíti a gazdasági folyamatokat ebben a mozgalmas régióban. Nagyon jól bejáratott szervezetet vehetek át Heinz Hartingertol. A szoftverlicenc-eladások terén 2004 első negyedévében elért kétszámjegyű növekedés is azt mutatja, hogy jó úton haladunk” – nyilatkozta kinevezésekor Wolfgang Runge, aki az SAP NetWeavert, a mySAP ERP-t és a KKV-szemgensnek szánt szoftvermegoldásokat tartja az SAP legfontosabb termékeinek.

“Wolfgang Runge az elmúlt években több nemzetközi poszton is bizonyította kiváló vezetői képességeit. Egyúttal szeretném szívből megköszönni Heinz Hartingernek az eddigi remek munkát. Heinz az elmúlt 18 év során fontos szerepet vállalt az SAP Austria és a kelet- közép-európai regionális divízió (SAP CEE) kiépítésében. Neki köszönhető, hogy ma már az SAP CEE az EMEA-térség második legnagyobb szervezete. A ma bejelentett, jól előkészített változás biztosítja a régió további fejlődésének folytonosságát” – jelentette ki Leo Apotheker, az SAP AG Igazgatótanácsnak tagja.