A PepsiCo SAP-val optimalizálja működését

A PepsiCo Inc. a mySAP Business Suite segítségével alakítja át üzletmenetét és egységesíti üzleti platformját az élénkebb növekedés és a még kiválóbb működés érdekében

Walldorf (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentése szerint a PepsiCo Inc. (NYSE: PEP) az SAP-ét választotta ki a működése egységesítését, folyamatai szabványosítását és divíziói hatékonyságának növelését szolgáló, központi üzleti platform szállítására. A mySAP Business Suite üzleti megoldáscsomaggal a PepsiCo olyan egységes informatikai rendszerplatformra tesz szert, amelynek segítségével szervezete minden szintjén eredményesen tudja integrálni üzleti folyamatait. A PepsiCo tovább bővíti azoknak a fogyasztásicikk- forgalmazó, élelmiszeripari és italgyártó vállalatoknak a sorát, amelyek SAP megoldásokkal tökéletesítik működésüket és növelik versenyelőnyüket.

A világ egyik legnagyobb snack- és üdítőital-gyártójának számító PepsiCo számos jól ismert, globális márka forgalmazója: pl. Frito-Lay snackek, Pepsi-Cola üdítőitalok, Gatorade sportitalok, Tropicana gyümölcslevek és Quaker élelmiszerek. A vegyes profil kínálta előnyök kiaknázása érdekében a cég olyan megoldásszállítót keresett, amely a teljes nagyvállalati működést képes átláthatóvá tenni, támogatni, ugyanakkor az egyes üzletágak ágazatspecifikus szükségleteit is ki tudja elégíteni. A mySAP Business Suite megoldásaival a PepsiCo ésszerűsítheti disztribúciós tevékenységét és szállításait, pontosabbá teheti tervezését és előrejelzés-készítését, javíthatja a pénzügyi beszámolók információinak áttekinthetőségét, és egyetlen, integrált folyamaton belül kapcsolhatja össze egymással az ellátási lánc elemeit, a készleteket és a különböző ügyféloldali műveleteket. A PepsiCo az SAP NetWeaver integrációs és alkalmazásplatformra épülő mySAP Business Suite összes elemét telepíteni fogja környezetében. A rendszer bevezetése több éven keresztül zajlik majd a vállalatnál. A telepítési sorrend és az egyes szakaszok kidolgozása jelenleg van folyamatban.

“Az egységes technológiai platform bevezetése fontos előrelépést jelent üzletmenetünk átalakításában, amely a globális márkaportfóliónk és vegyes profilunk nyújtotta hatékonyságbeli előnyök jobb kiaknázását szolgálja”- mutatott rá Indra K. Nooyi, a PepsiCo elnöke és pénzügyi vezérigazgató-helyettese. “Az SAP a fogyasztásicikk-piac szereplőinek neves szállítója. Integrált technológiájára és ágazati szakértelmére támaszkodva csökkenthetjük teljes rendszerköltségünket, és megvalósíthatjuk a növekedés és a szervezeti hatékonyság terén kitűzött célokat.”

Az alaptevékenység irányítását segítő komplett alkalmazáscsomag mellett az SAP sokféle ágazatspecifikus megoldást is kínál. Az SAP Trade Promotion Management átfogó, integrált szemlélete például megkönnyíti a promóciós kiadások kézben tartását. A portfólió egyetlen olajozott, végponttól végpontig terjedő folyamatban fogja össze az SAP rendelésteljesítési, ellátásilánc-kezelési, stratégiai vállalatirányítási, üzleti információs, és ügyfélkapcsolat-kezelési megoldásait, és a teljes nagyvállalati szervezetre, valamint az üzleti partnerekre is kiterjeszti a bennük rejlő üzleti értéket. A mySAP Business Suite beépített integrációt biztosít a különböző funkcionális megoldások- pl. a mySAP SCM (mySAP Supply Chain Management) és a mySAP CRM (mySAP Customer Relationship Management)- között, ezzel kiiktatja a rendszereket összekapcsoló költséges interfészek használatát, mérsékli a hibák előfordulásának gyakoriságát, és visszaszorítja az adatredundanciát. Ráadásul a mySAP Business Suite integrált megoldásai hatékonyabbá teszik a vállalati szintű irányítást, megkönnyítik a pénzügyi és üzleti információk integrálását, gyorsabb és pontosabb információszolgáltatást tesznek lehetővé, és hozzájárulnak a jelentéskészítésre vonatkozó hatósági előírások betartásához.

“A PepsiCo a világ legnagyobb fogyasztásicikk-gyártóinak egyike. Rendkívüli megtiszteltetés az SAP számára, hogy egy ilyen ismert és elismert globális piacvezető céget kiemelt ügyfeleink közé sorolhatunk”- jelentette ki Bill McDermott, az SAP America Inc. elnök- vezérigazgatója. “Továbbra is arra törekszünk, hogy kiválóság szempontjából az SAP-termékek testesítsék meg a követendő mércét a fogyasztási cikkek piacán. Örömünkre szolgál, hogy- többi ügyfelünkhöz hasonlóan- a PepsiCot is hozzásegíthetjük a növekedéshez és az innovatív működéshez.”