Az SAP kiterjeszti sikeres karbantartási stratégiáját

Augusztus 19, 2004 által SAP News 0

A stratégia világos áttekintést ad a normál és a kiterjesztett karbantartási lehetőségekről, és hozzásegíti a vállalatokat megoldásaik életciklusának kezeléséhez és tervezéséhez

WALLDORF (Németország)Mai bejelentése értelmében az SAP AG (NYSE: SAP) 5-1-2 karbantartási stratégiáját az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatformra épülő mySAP Business Suite megoldások aktuális változataira is kiterjeszti. Az év elején a mySAP ERP-re való átállás támogatására bevezetett 5-1-2 verzióváltási- és karbantartási stratégia egyértelműen meghatározza a normál és a kiterjesztett karbantartás feltételeit, és kiszámítható modellt nyújt az ügyfelek részére verzióváltási- és karbantartási stratégiáik pontosabb megtervezéséhez.

Az átdolgozott karbantartási stratégia jól illeszkedik ahhoz a törekvéshez, amellyel a vállalat a különféle szoftverváltozatok szállításának gyakorlatát kívánja egyszerűsíteni és összehangolni. Az egyedi, komponens-alapú frissítési ciklustól elmozdulva az SAP szeretné megvalósítani a frissített alkalmazásváltozatok és az SAP NetWeaver összehangolt szállítását és karbantartását. Ezzel hozzá tudja segíteni ügyfeleit a jövőbeni frissítések és a szoftvertámogatási költségvetés pontosabb megtervezéséhez. Az SAP szoftvertámogatási programja alapján az ügyfelek akár nyolc évre előre is tervezhetnek. Az új karbantartási stratégiát elsőként a mySAP ERP 2004-es változatánál alkalmazták. A kedvező fogadtatás nyomán a vállalat úgy döntött, hogy a teljes megoldás-portfolióra kiterjeszti az új konstrukciót.

“Mindig örömmel üdvözöljük, ha egy nagyvállalati szoftvergyártó világos és részletes karbantartási tervvel áll elő” – nyilatkozta Brian Zrimsek, a Gartner Research alelnöke. “A gyakran több megoldást is használó ügyfeleknek olyan világosan meghatározott, hosszú távú karbantartási és támogatási ütemtervre van szükségük, amelyre támaszkodva ma és a jövőben is a lehető legtöbbet hozhatják ki szoftverberuházásaikból.”

A jövőben az SAP öt évig vállalja a normál karbantartást. Ezt követően lehetőséget biztosít arra, hogy ügyfelei a normál karbantartási díjnál valamivel magasabb összegért további három évre meghosszabbítsák a karbantartást. Az 5-1-2 karbantartási stratégia konkrétan az alábbiakat tartalmazza:

Egy szoftververzióra vonatkozó karbantartási időtartam (Mainstream Maintenance) alapvetően 5 év (17%). Az ezt követő 1 éven át ún. kiterjesztett karbantartás (Extended Maintenance) áll rendelkezésre további 2% díj ellenében (17% +2%). Ezt követően újabb 2 évre rendelkezésre áll a kiterjesztett karbantartás (Extended Maintenance) további 4%-os éves díj ellenében (17%+4%). Ezután a szoftververzió az ún. ügyfél-specifikus karbantartás fázisába lép.

Az 5-1-2 karbantartási stratégia az SAP NetWeaver platformra épülő SAP-termékek 2004-es és későbbi változataira érvényes. A mySAP ERP mellett ebbe a csoportba tartoznak a mySAP SCM ellátásilánc-kezelő, a mySAP SRM szállítói kapcsolatkezelő és a mySAP PLM termékéletciklus-kezelő, mySAP CRM alkalmazások, valamint ezek ágazati bővítő moduljai.

“Határozottan támogatjuk és helyeseljük, hogy az SAP valamennyi NetWeaver-alapú megoldásához egységes karbantartási stratégiát kínáljon” – jelentette ki Alfons Wahlers, a DSAG német SAP-felhasználói csoport (Deutsche SAP Anwendergruppe) elnöke. “Most, hogy az SAP bemutatta nagyvállalati szolgáltatási architektúrája, az Enterprise Services Architecture fejlesztési ütemtervét, ügyfeleinek minden eddiginél nagyobb szükségük van azokra a megbízható, hosszú távú információkra, amelyekre támaszkodva megtervezhetik átállásukat az új architektúrára.”

“Karbantartási stratégiánkkal kötelezettséget vállalunk arra, hogy hosszú távon is hozzásegítjük ügyfeleinket SAP-megoldásaik megbízható és produktív használatához” – mutatott rá Uwe Hommel, az SAP Active Global Support alelnöke. “A kiterjesztett karbantartási lehetőség és a rendszeres, megoldásközpontú verzióváltási ciklusok követése lehetővé teszi ügyfeleink számára az összköltség (TCO) mérséklését. Az 5-1-2 karbantartási stratégia jól illeszkedik ahhoz a hagyományos SAP-filozófiához, amelynek szellemében mindig is a programok széles skálájával igyekeztünk maximális rugalmasságot és hosszú távú támogatást nyújtani ügyfeleinknek.”