A világ legnagyobb postája SAP-megoldásokkal működik

Az USA postaszolgálata a mySAP Business Suite szoftvereivel fokozza működési hatékonyságát, javítja ügyfelei elégedettségét és ösztönzi az innovációt

WASHINGTON, D.C.Az SAP AG (NYSE: SAP) egyesült államokbeli leányvállalata, az SAP America Inc. mai bejelentése szerint az USA postaszolgálata (United States Postal Service) SAP-megoldásokkal ésszerűsíti humántőke- gazdálkodási rendszerének üzleti folyamatait. A világ egyik legnagyobb munkáltatójaként számon tartott szervezet foglalkoztatja a szövetségi kormány közalkalmazottainak egyharmadát – összesen több mint 700 000 főt. A mySAP Business Suite a szervezet 25 éves, saját fejlesztésű rendszerét váltja fel. A projekt sikeres lebonyolításában az SAP Professional Services segíti a postaszolgálat munkatársait.

“Ezzel a projekttel modernizálni és központosítani tudjuk humántőke-gazdálkodási tevékenységünket, az integrált IT-platform révén pedig dolgozóink egyszerűbben elérhetik a számukra szükséges adatokat” – jelentette ki Robert L. Otto, a United States Postal Service műszaki vezérigazgató-helyettese. “A projekt elsődleges célja, hogy a modern technika alkalmazásával gyakorlati előnyökhöz juttassa cégünk dolgozóit – hiszen nálunk valóban az ember a legfőbb érték. A szoftverek emellett a költséggazdálkodáshoz és a kiadások kézben tartásához szükséges rugalmasságot is biztosítják a vezetőségnek.”

Az SAP globális ügyfélköre több mint 50 postai szolgáltatásokra szakosodott szervezetet foglal magában. Az SAP kiterjedt ágazati tapasztalataira támaszkodva ezek a vállalatok integrálni tudják üzleti folyamataikat és értékes adataikat, szervezetük egészében átláthatóbbá tehetik a működést, és teljes rendszerköltségük (TCO) lefaragásával párhuzamosan javíthatják ügyfeleik elégedettségét. Az Egyesült Államok postaszolgálata az SAP-szoftverek funkcionális, műszaki és webes képességeinek több évig tartó értékelése után választotta ki az SAP-t emberierőforrás-gazdálkodási tevékenysége támogatására.

“Az SAP megoldásai segítik a stratégiai fontosságú HR-feladatok elvégzését, és lehetővé teszik az USA postaszolgálatához hasonló szervezetek számára, hogy eddigi technikai és humántőke-beruházásaikat hasznosítva, maximális üzleti értékre tegyenek szert” – jelentette ki Steve Peck, az SAP Public Services Inc elnöke. “Ha az SAP szoftvereivel támogatják munkaerőfelvételi, oktatási és teljesítmény-értékelési tevékenységüket, a postaszolgálatok ütőképes dolgozói állományt építhetnek ki, nagyfokú produktivitást érhetnek el, és hatékony költséggazdálkodást valósíthatnak meg. Ezzel együtt alkalmazottaik felkészültségét is javíthatják, sőt vezetőik számára is biztosítani tudják a megbízható tervezéshez szükséges eszközöket.”

A mySAP Business Suite kiválasztásával egyidőben a U.S. Postal Service az SAP nyílt integrációs és alkalmazásplatformja, az SAP NetWeaver licencét is megvásárolta. A jövőben ezzel a platformmal szeretné lebonyolítani a humán erőforrásokkal kapcsolatos üzleti folyamatokat, támogatni üzleti stratégiája rugalmas megvalósítását és egyszerűsíteni IT-infrastruktúráját. Az SAP NetWeaver segítségével a postaszolgálat szervezete minden szintjén összegyűjtheti és elemezheti az információkat, ily módon hatékonyabban kiválaszthatja, képezheti és mozgósíthatja a postai küldemények kézbesítésére és az ügyfélkiszolgálás magas színvonalának fenntartására legalkalmasabb dolgozókat. A mySAP Business Suite a szervezet teljes értékláncát átláthatóvá teszi, és biztosítja a vezetőség számára a versenykörnyezet alakulásának naprakész követéséhez szükséges rugalmasságot.