SAP Tihany ’04 Konferencia – Itt a hetedik

TihanyAz idő múlását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy az SAP immár hetedik alkalommal invitálja az informatikai ágazat képviselőit a hagyományosan Tihanyban megtartandó éves konferenciájára, amely az évek során Magyarország egyik legátfogóbb üzleti és technológiai fórumává nőtte ki magát. A 2004. szeptember 12. és 15. között megrendezendő konferencia előadásai, bemutatói és ügyfélbeszámolói értékes és használható információval szolgálnak mind a felsővezetők, üzleti vezetők, döntéshozók, mind pedig kormányzati és oktatási szakemberek számára.

A konferencia egyben az SAP által szervezett, 2004-ben több, mint 40 országba ellátogató globális NetWeaver Tour magyarországi állomása is. Újdonság továbbá, hogy az SAP, felismerve a kis- és középvállalkozásoknak a gazdaságban betöltött szerepét és egyre növekvő jelentőségét, az idei évben külön napot szentel ennek a szegmensnek és az őket leginkább foglalkoztató témáknak, hiszen ez az a terület, amely elé nem csupán az egyre erősödő verseny, hanem Magyarország EU- tagsága is új, megoldandó feladatokat állít.

A konferencia hasznos előadásokban, informatív bemutatókban és gondolatébresztő prezentációkban gazdag három napja alatt a résztvevők a legújabb ismeretekre tehetnek szert és a legfrissebb gyakorlati tapasztalatokkal ismerkedhetnek meg a cégeiket napjainkban érő kihívásokról és lehetőségekről. Az informatikai iparág eme seregszemléjének célzott, ágazat-specifikus szakmai programja segítséget nyújt abban, hogyan lehet felismerni és kiaknázni a legjövedelmezőbb üzleti lehetőségeket. A résztvevők megismerkedhetnek a legmodernebb megoldásokkal a vállalati erőforrás-tervezés, a szállítólánc- felügyelet, az ügyfélkapcsolat- kezelés és a vállalati portálok területén. Emellett azt is megtudhatják, hogy milyen egyéb újdonságok, fejlesztések várhatóak az informatikai ipar háza táján.

Az SAP tihanyi konferenciája idén sem szűkölködik illusztris előadókban: a hétfői napot hagyományosan megnyitó Vahl Tamást, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatóját Kai Hessenmüller, az SAP NetWeaver-ért felelős vezetője követi, majd pedig Dr. Kornai Gábor, az AAM Vezetői Informatikai Tanácsadó Rt. elnök- vezérigazgatója vázolja az informatikai ipar helyzetét nemzetközi és hazai viszonylatban. A keddi napot Leo Steiner, az IBM e-Business on Demand értékesítésének EMEA régióért felelős alelnöke nyitja meg, majd Kőnig Róbert, a Pannon GSM Rt. vezérigazgató- helyettese tart előadást. A szerdai kkv- kerekasztal beszélgetést Kertész György, a manager magazin főszerkesztője vezeti, amelynek keretében Veres Zsolt, az SAP kereskedelmi igazgatójának vitaindító előadását követően az Informatikai Vállalkozások Szövetségének, valamint a Gazdasági Minisztérium és egy, már az SAP kkv- megoldását használó vállalat képviselője fogja megvitatni a szektort érintő aktuális kérdéseket.

“A tihanyi konferencia az a fórum, amely minden évben lehetőséget biztosít az informatikai ipar képviselői számára, legyenek azok akár globális nagyvállalatok vagy néhány fős kisvállalkozások, hogy megismerkedjenek a fenntartható növekedés biztosításához szükséges legfrissebb eszközökkel és lehetőségekkel. Magyarország EU- tagsága új kihívások elé állítja az informatikai ipart is, hiszen független források szerint az EU régi tagországainak kis- és közepes vállalatai komoly érdeklődést mutatnak az új tagok piacai iránt, és ez nyilvánvalóan erős konkurenciát fog jelenteni a helyi cégeknek. Az SAP, mint a világ egyik legnagyobb szoftvergyártója, mindent megtesz annak érdekében, hogy a magyar vállalkozások a lehető legmodernebb technológia birtokában nézhessenek szembe a kihívásokkal” – nyilatkozta Vahl Tamás, az SAP Hungary ügyvezető igazgatója.

S hogy a szakmai újdonságokkal és legfrissebb gyakorlati tapasztalatokkal felvértezett résztvevők estéi is a nappalokhoz hasonló érdekességekkel teljenek, az előadásokat követően is izgalmas programok várják őket: fellép többek között Horgas Eszter és a Class & Jazz, az Amadinda ütősegyüttes, illetve a Beatles Memorial.