Az SAP nemzetközi ügyféltámogatási központot nyitott Kínában

Október 11, 2004 által SAP News 0

Az SAP globális ügyféltámogató infrastruktúráját tovább bővítő 10 millió eurós létesítmény elsősorban Ázsia csendes-óceáni térségét szolgálja ki

Dalian (kína)Az SAP AG (NYSE: SAP) szeptember 15-én bemutatott új nemzetközi ügyféltámogatási központja (SAP Global Support Center, GSC) tovább bővíti a vállalat nemzetközi támogatóhálózatát. Az Ázsia csendes-óceáni régiójában, azon belül is Kínában, Japánban és Koreában tevékenykedő ügyfelek a jövőben a kínai Dalianban létrehozott GSC China közvetítésével vehetik majd igénybe az SAP szolgáltatásait és támogatási konstrukcióit. A térségben több mint 4200 cég élvezi majd a központ előnyeit és az SAP magasan képzett munkatársai által helyi nyelveken nyújtott támogatást. Az Írország, Spanyolország, Ausztria és India területén már működő ügyféltámogatási központokhoz csatlakozó GSC China az SAP a hét minden napján, napi 24 órában elérhető szolgáltató és támogatóhálózata, az SAP Active Global Support részeként kezdi meg működését.

A létesítménynek otthont adó Dalian város Kína északkeleti részének fontos ipari és kereskedelmi központja. A 10 millió eurós beruházással elindított GSC China több mint 130 kínai, japán, koreai és angol anyanyelvű szakemberrel nyitotta meg kapuit, de a munkatársi állomány a kiszolgált ügyfelek számának növekedésével párhuzamosan tovább bővíthető. A régi SAP-dolgozókból és újonnan felvett munkatársakból álló, soknemzetiségű csapat a szoftveréletciklus valamennyi fázisát (tervezés, bevezetés, üzemeltetés, frissítés, karbantartás) lefedő, proaktív szolgáltatásokkal és támogatással – on-line figyelőszolgálattal, problémamegoldással, távkarbantartással és tudástranszferrel – áll az ügyfelek rendelkezésére, és próbálja hozzásegíteni őket SAP- megoldásaik teljesítményének optimalizálásához.

“Az SAP globális üzleti működésében alapvető szerepet játszik az ügyfelek növekedésének ösztönzéséhez és üzemi költségeik csökkentéséhez szükséges, hatékony támogatószolgáltatások és megoldások nyújtása” – jelentette ki Gerhard Oswald, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. “Az Ázsia csendes-óceáni régiójában működő SAP-ügyfelek közvetlen támogatáshoz jutnak a daliani GSC helyi üzleti igényeket és nyelveket jól ismerő, kiválóan képzett munkatársaitól. A vállalatirányítási szoftverek szállítói közül mi rendelkezünk az egyik legkiterjedtebb támogatási hálózattal, így a világ minden pontján, a kapcsolat életciklusának valamennyi szakaszában dedikált, egyedi szolgáltatást tudunk nyújtani ügyfeleinknek.”

A GSC China még inkább erősíti az SAP elkötelezettségét a globális szolgáltatási jelenlét és Kína, mint a térség egyik kulcspiaca iránt. Az SAP több mint 11 éve lépett be a régióba, ahol jelenleg 490 dolgozóval végzi szoftverfejlesztési és -lokalizálási tevékenységét. Tavaly nyitotta meg SAP Labs kutatás-fejlesztési központját Sanghajban. A létesítmény ma már teljes gőzzel dolgozik az SAP globális ügyfélkörének szánt új termékek kifejlesztésén és az SAP igazgatósága által rábízott stratégiai projektek kivitelezésén.

Az SAP több okból választotta épp Daliant új támogatóközpontja helyszínéül. Az elsőrangú infrastruktúrával rendelkező városban versenyképes a költségszint, a nemzetközi környezet pedig megkönnyíti a japánul illetve koreaiul jól beszélő munkatársak felvételét. Dalianban több felsőoktatási intézmény is működik, és itt található az ismert Daliani Szoftverpark, amelynek megépítésével a kínai kormány a település informatikai és logisztikai központtá fejlődését kívánta ösztönözni.

“Már 350-nél is több szoftverfejlesztő cég telepedett le Dalianban, köztük 18 a világ 500 legnagyobb vállalata közül. Olyan nagy nevek vannak jelen városunkban, mint a GE, az IBM, a Hewlett-Packard, a Dell, a Nokia vagy az Accenture. Nagy örömünkre szolgál, hogy az SAP személyében újabb globális piacvezető technológiai céget üdvözölhetünk a Daliani Szoftverpark lakói között” – nyilatkozta Dalian polgármestere, Xia Deren. “A fejlett infrastruktúrán túl is minden támogatást megadunk az SAP-nak ahhoz, hogy erről a helyszínről tudja helyi igényekre szabott szolgáltatásokkal ellátni a Kínában, Japánban, Koreában és a térség többi országában tevékenykedő ügyfeleket.”

“Az SAP több mint 2500 telepített rendszerrel és 800 ügyféllel rendelkezik Kína területén. Az ország számos nagyvállalata, köztük például a Lenovo, a Haier, a Sinopec, a Cosco, a China Telecom és a Shanghai Power is SAP- szoftvereket használ” – mutatott rá Hans-Peter Klaey, az SAP Ázsia csendes-óceáni térségéért felelős elnök- vezérigazgatója. “Az új központ révén ügyfeleink dedikált helyi támogatáshoz jutnak, mi pedig kihasználhatjuk a Kínára jellemző kvalifikált munkaerő, példás üzleti kultúra és egészséges vállalkozói szemlélet előnyeit. Helyi jelenlétünk kiterjesztése tartós globális sikereink mellett azt is jól érzékelteti, mennyire határozottan törekszünk beruházásaink és tevékenységünk élénkítésére ezen a dinamikusan fejlődő piacon.”

Az SAP Active Global Support
Az SAP Active Global Support az SAP 40 országra kiterjedő, több mint 3000 fős globális ügyféltámogatási szervezete. Mintegy 23 400 ügyfél 79 800 SAP-rendszeréhez nyújt szolgáltatásokat. Az SAP Active Global Support szakemberei által kifejlesztett módszerek, infrastruktúra és szolgáltatások az ügyfélmegoldások proaktív menedzselését, az új rendszerek indulásának auditálását, valamint a működés folyamatos optimalizálását, ezen keresztül pedig a teljes rendszerköltség (TCO) mérséklését szolgálják. A szervezet évente átlagosan több mint 34 000 alkalommal nyújt távszolgáltatásokat az újonnan telepített rendszerek éles indulásának proaktív támogatásához, és mintegy 1500 esetben biztosít ügyfeleinek helyszíni szolgáltatást.