Magyarországon is bemutatkozott az SAP Business One

November 9, 2004 által SAP News 0

Az SAP Hungary Kft. ma bemutatta a kifejezetten kis- és közepes vállalatok számára kifejlesztett SAP Business One megoldás-csomagját

BudapestAz SAP Hungary Kft., az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítójának hazai leányvállalata a mai napon bejelentette, hogy immár a magyar piacon is elérhető a kis- és közepes vállalatok számára kifejlesztett átfogó ügyviteli megoldáscsomag, az SAP Business One.

Az erős verseny és a változó ügyféligények egyre inkább megnehezítik a helytállást és a fejlődést a jelenkor piacán. A hagyományos üzleti folyamatokkal és régebbi rendszerekkel a vállalatvezetés csak nehezen fér hozzá a szükséges információkhoz, és nem tud megfelelő gyorsasággal alkalmazkodni az üzleti változásokhoz, így piaci előnyét veszélyezteti. A kis- és közepes vállalatok számára a gyors alkalmazkodás kétségtelenül az üzleti előny egyik kulcsa.

Az SAP Business One megteremti a lehetőséget ezen cégek számára, hogy versenyképesebbé, sőt akár piacvezetővé is váljanak. Az SAP Business One olyan integrált, elérhető ügyviteli megoldás, mely a kis- és középvállalatok számára nyújt azonnali és hosszú távú segítséget a nagyobb nyereség elérésében és a magasabb szintű irányítás megvalósításában, valamint valós és egységes áttekintést ad az ügyfélkapcsolat-menedzsmentben, logisztikában, szerviz tevékenységben és pénzügyben zajló eseményekről. A könnyen használható, hatékony SAP Business One az üzleti felhasználók kezébe adja az irányítást, úgy, hogy ellátja őket a bölcs üzleti döntések meghozatalához szükséges kulcsfontosságú, naprakész információkkal.

Az SAP Business One segítségével a felhasználó gyorsan hozzáférhet a pontos és teljes körű üzleti információkhoz a könnyen használható felület, az egyedülálló Drag&Relate (Húzd&Nézd) szolgáltatás, valamint a Microsoft Office termékekkel való zökkenőmentes integráció révén. A rövid bevezetési idő pedig biztosítja, hogy a felhasználók az SAP Business One valamennyi előnyét a lehető legrövidebb időn belül kihasználhassák.

Az SAP Business One szoftverfejlesztői csomagjával (Software Development Kit, SDK) az SAP partnerei a megoldás alapfunkcióit kibővítve illetve megváltoztatva, ágazatspecifikus funkciókat és kiegészítő képességeket hozhatnak létre, vagy interfészt építhetnek ki külső (harmadik féltől származó) eszközök és rendszerek felé. A fejlesztési tevékenység támogatásával az SAP elérhetővé teszi ügyfelei számára az adott vállalkozás irányításához szükséges speciális funkciókat is.

Az elérhető, könnyen bevezethető megoldás lehetővé teszi az azonnali információnyújtást a gyors vezetői döntések alátámasztásához, rugalmasan alkalmazkodik a kis- és közepes vállalatok jelenlegi és jövőbeni üzleti igényeihez, valamint integrációs és migrációs lehetőséggel biztosít az SAP más megoldásaihoz.

“Bizonyos fejlettségi szintet elérve sok kisvállalat számára gondot okoz, hogyan tudja tovább növelni nyereségességét és megszerezni a kritikus üzleti döntésekhez szükséges információkat. A cégtulajdonosok illetve -vezetők többféle szoftveralkalmazás beszerezése után sem érzik úgy, hogy kézben tudnák tartani az üzleti működést és az értékesítési folyamatokat. A további növekedéshez és a jövedelmezőbb működéshez a kis- és középvállalatoknak (KKV) olyan megfizethető árú, hatékony üzleti megoldást kell bevezetniük, amely a szervezeten belül mindenki számára egyszerűen és valós időben elérhetővé teszi a döntés-előkészítési információkat” – nyilatkozta Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. “A különálló pénzügyi, készletgazdálkodási, értékesítési és ügyfélkövető alkalmazások helyett a KKV-k ma már olyan, könnyen kezelhető, kedvező árú, integrált alkalmazásokat keresnek, amelyek biztosítják számukra a sajátos követelményeik teljesítéséhez szükséges pontosságot és kontrollt. Olyan megoldást, amely egyetlen forrásból bocsátja rendelkezésükre az ügyféladatokat, a modern vezetői szintű irányítási eszközöket, és ezzel együtt az értékesítési folyamatokat is átláthatóvá teszi” – tette hozzá Kelemen Róbert üzletfejlesztési igazgató.