A Nevada állambeli Clark megye az SAP-val teremti meg a digitális kormányzati működés alapjait

November 25, 2004 által SAP News 0

Az Egyesült Államok leggyorsabban növekvő népességű megyéje SAP szoftverekkel fokozza működése átláthatóságát és teszi hozzáférhetőbbé szolgáltatásait a helyi lakosság számára

LAS VEGAS (Nevada állam, USA)Az SAP Public Services Inc. bejelentése szerint a Las Vegas városának is otthont adó Nevada állambeli Clark megye mySAP ERP-vel teszi átláthatóbbá folyamatait és fekteti le a digitális kormányzati működés alapjait. Az új rendszer bevezetése nyomán javuló szolgáltatási színvonalat 1,6 millió állampolgár élvezheti. Az SAP és az IBM üzleti tanácsadó szervezete (IBM Business Consulting Services) által közösen szállított integrált megoldás a megye egész területén egységesíti a közigazgatási folyamatokat és elősegíti az információ-megosztást, stabil alapot teremtve ezzel az önkormányzati szolgáltatások nyújtásához. Clark megye mellett a szomszédos Washoe megye, Nevada állam második legnagyobb megyéje, illetve számos szövetségi, állami és helyi önkormányzat is SAP megoldásokkal integrálja régi rendszerekből származó és más kritikus adatait a számvitel, a költségvetés-készítés, a forrásgazdálkodás és a beszerzés támogatása, valamint az állampolgári és személyzeti adatok hatékonyabb kezelése érdekében.

Clark megye az Egyesült Államok leggyorsabban növekvő népességű megyéje: lakossága mintegy 5000 fővel gyarapszik havonta. A szűkös költségvetés szorításában az önkormányzat felkérte az SAP-t, hogy tegyen ajánlatot a gyors ütemű népességbővülés követését megkönnyítő megoldások szállítására. A szervezet végül az SAP pénzügyi irányítási, HR- és üzletiintelligencia-alkalmazásait, nagyvállalati portálmegoldását, és ügyfélkapcsolat-kezelő (mySAP CRM) szoftverét választotta annak a digitális kormányzati rendszernek a kiépítéséhez, amely 7×24 órás hozzáférést biztosít az interneten az önkormányzat szolgáltatásaihoz a helyi állampolgárok és vállalkozások számára.