Az SAP biztonságos átállási útvonalat kínál a PeopleSoft/JDE megoldásokat használó ügyfeleknek

Január 19, 2005 által SAP News 0

A PeopleSoft és a JD Edwards ügyfelei karbantartási támogatást vehetnek igénybe az SAP-tól, élvezhetik az SAP NetWeaver™ integrációs infrastruktúra előnyeit és világos átállási ütemtervet követve vezethetik be környezetükben a mySAP™ ERP megoldást

Walldorf (Németország)Bejelentése szerint az SAP AG (NYSE: SAP) átfogó kínálattal és SAP-alkalmazásokat, technológiát és karbantartási szolgáltatásokat tartalmazó, rugalmas termékfejlesztési ütemtervvel áll a PeopleSoft és a JD Edwards (JDE) megoldásait használó SAP-ügyfelek rendelkezésére. A vállalat ezzel a lépéssel biztos kiutat mutat a fenti két szoftvermárka Oracle Corporation által történő felvásárlásával kialakuló piaci bizonytalanságból, és világos ütemtervvel segít a vállalatoknak átállni az üzleti szoftverek következő generációjára.

A bejelentéssel egyidőben az SAP azt is közzétette, hogy felvásárolta a PeopleSoft és a JDE szoftverekkel kapcsolatos karbantartási és támogatási szolgáltatások szegmensében ágazatvezető, bryani (Texas) székhelyű TomorrowNow céget. A tranzakció részleteit nem hozták nyilvánosságra.

Bemutatott kínálata részeként az SAP PeopleSoft és JDE megoldásokhoz kidolgozott karbantartási és szoftvertámogatási szolgáltatásokat is biztosít az újonnan felvásárolt cégen keresztül. E szolgáltatások előnyeit a kezdeti időszakban a korábbi közös SAP ügyfelek élvezhetik, akik így kellő rugalmassággal és biztonsággal, saját ütemezésüknek megfelelően tervezhetik meg karbantartási és szoftvermigrációs stratégiájukat.

Az SAP biztonságos átállást nyújtó „safe passage” programja keretében a PeopleSoft és JDE szoftvereket futtató szervezetek rövid időn belül kiegészíthetik IT-infrastruktúrájukat az SAP NetWeaver™ platformmal, amely kapcsolódási lehetőséget biztosít a JDE és PeopleSoft megoldásai felé. Ennek eredményeként teljes informatikai hátterüket egyetlen nyílt platformon integrálhatják, és rugalmas üzleti folyamatokat alakíthatnak ki vállalatuk minden szintjén. Az SAP piacvezető ERP megoldása, a mySAP™ ERP vagy a mySAP™ Business Suite csomagot alkotó komponensek bármelyikének szoftverlicencét megszerző ügyfelek az SAP NetWeaver és a „safe passage” karbantartási támogatás előnyeit is élvezhetik. A licencfeltételek értelmében a PeopleSoft és a JDE szoftverlicencek értékét jelentős mértékben beszámítják a díjakba, így a felhasználók beruházásuk értékállósága felől is nyugodtak lehetnek.

Az SAP globális ügyfélkörében mintegy 2000 olyan vállalat található, ahol az SAP megoldás mellett PeopleSoft vagy JDE alkalmazást is használnak a központi irodában, az üzemi létesítményekben, a leányvállalatoknál vagy a kirendeltségeknél. Az SAP várakozásai szerint az új portfólió különösen népszerű lesz az olyan, régebbi SAP ügyfelek körében, akik tanácstalanok a tágabb értelemben vett szervezetük valamely pontján futó PeopleSoft vagy JDE megoldás jövőjét illetően.

Mai bejelentésében az SAP arra is rámutatott, hogy az átállási programjához csatlakozó cégek sokkal jobb helyzetbe kerülnek a versenytárs szállítók kínálatából választó ügyfelekhez képest, hiszen:

  • az SAP felvállalja az ügyfelei SAP, PeopleSoft/JDE környezetében felmerülő karbantartási, támogatási és szervizproblémák kezelését;
  • az ügyfelek az SAP NetWeaver-alapú integráció nyomán azonnali előnyökhöz jutnak, és PeopleSoft/JDE beruházásaik hasznos élettartamát is meghosszabbíthatják;
  • az SAP a piac első számú üzleti szoftverére történő átállás világos ütemtervét is kidolgozta, sőt egy olyan szolgáltatásorientált platformot is kifejlesztett, amelynek új generációs alkalmazásai (mint pl. az SAP xApps™ kompozit alkalmazáscsomag elemei) az üzleti innovációt segítik.

“Nyilvánvaló, hogy a PeopleSoft vagy a JDE megoldásait használó cégek most komolyan aggódnak szoftvercsomagjaik jövője illetve további támogatásuk miatt. Mindenekelőtt szeretnénk biztosítani őket afelől, hogy a velünk kiépített kapcsolat e váratlan fordulat következményeitől is megóvja őket” – nyilatkozta Bill McDermott, az SAP America Inc. elnök-vezérigazgatója. „Megbízható tanácsadóként és az üzleti szoftverek piacvezető szállítójaként szeretnénk megnyugtatni ügyfeleinket, hogy tudunk alternatív megoldással szolgálni problémájukra. Megbízható karbantartási szolgáltatással és olyan átfogó ütemtervvel állunk rendelkezésükre, amely felvázolja számukra az új generációs nagyvállalati megoldások jövőbeni bevezetésének menetrendjét. Amellett, hogy garantáljuk meglévő JDE/PeopleSoft beruházásuk értékállóságát, biztonságos útvonalat kínálunk nekik a migrációhoz és rendszerkörnyezeteik konszolidálásához.”