A Microsoft és az SAP mélyítik a NetWeaver és a Microsoft .Net integrációját

Az SAP ügyfelek fokozott produktivitásra és hatékonyságra tehetnek szert az új Visual Studio .NET 2003-ba integrált .NET portálfejlesztői csomaggal

WALLDORF (Németország) és REDMOND (USA)A Microsoft Corporation (Nasdaq „MSFT”) és az SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentették az SAP NetWeaver™ platformhoz tartozó Microsoft® .NET portálfejlesztői csomag (Portal Development Kit for Microsoft® .NET, röviden PDK for .NET) piaci bevezetését. Ezzel a lépéssel a két cég a gyakorlatban is lehetővé kívánja tenni ügyfelei számára Windows platformon futó üzleti kritikus SAP-megoldásaik értékének maximálását. Az SAP Microsoft Visual Studio® Industry Partner (VSIP) program keretében kidolgozott új megoldással az SAP ügyfelei az SAP NetWeaver és a Visual Studio .NET 2003 szoros integrálásával mérsékelhetik költségeiket és rendszereik bonyolultságát.

Már 40 000-nél is több SAP-megoldást telepítettek Windows platformon világszerte

„A Microsoft és az SAP között régóta fennálló kapcsolat 2004 májusi kibővítésével az volt a célunk, hogy még nagyobb hatékonyságot és jobb üzleti eredményeket biztosítsunk annak az ügyfélkörnek, amelynek tagjai összesen 40 000 SAP rendszert futtatnak Windows környezetben” – nyilatkozta Tim O’Brien, a Microsoft vezető termékmenedzsere. „A partnerkapcsolatunkban fontos szerepet játszó, új fejlesztői csomaggal közös ügyfeleink teljesebb integrációt valósíthatnak meg a Visual Studio .NET és az SAP NetWeaver között.”

A Microsoft Visual Studio .NET 2003 integrált fejlesztői környezet kiegészítő termékeként kínált PDK for .NET lehetővé teszi az SAP ügyfelek számára, hogy a támogatott fejlesztői nyelvek valamelyikén (pl. a Microsoft Visual C#® és a Microsoft Visual Basic® .NET) tartalmat fejlesszenek az SAP NetWeaver portálkomponenseként működő SAP Enterprise Portalhoz.

„Mostani bejelentésükkel az SAP és a Microsoft az SAP NetWeaver és a .NET közötti integráció mélyítésére tett ígéretüket váltják valóra, és hozzá kívánják segíteni ügyfeleiket vállalati működésük minél magasabb szintű integrálásához” – hangsúlyozta Peter Graf, az SAP együttműködő megoldásokért felelős szervezetének (SAP Collaborative Solutions) termékmarketing-alelnöke. „Az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatformmal az ügyfelek meglévő szoftvereiket hasznosítva aknázhatják ki a más szállítók platformjaival – köztük a .NET-tel – történő együttműködésből fakadó rugalmasságot innovációs tevékenységük során. Több ezer közös ügyfél profitálhat a PDK for .NET által támogatott, emelt szintű együttműködésből.”

A PDK for .NET-et használó fejlesztők és SAP ügyfelek maradéktalanul kiaknázhatják a Microsoft .NET Framework képességeit az SAP Enterprise Portal interaktív tartalmának fejlesztése során. Az SAP Enterprise Portalon futó üzleti tartalom a főbb portálszolgáltatásokra (pl. felhasználókezelés, egyszeri bejelentkezés az SAP-ba, SAP SSO) és speciális tartalmakra épül. A fejlesztők a szabványos SAP .NET vezérlők és az SAP NetWeaver felhasználóifelület-vezérlők tetszőleges kombinációjának segítségével dolgozhatják ki az interaktív üzleti tartalom felhasználói felületét. A .NET portál üzleti tartalmát könnyű feltölteni az SAP NetWeaver-en és a .NET üzleti tartalomkódját feldolgozó és az eredményeket az SAP Enterprise Portalba integráló Portal Runtime for .NET-en keresztül.

Néhány szó a Microsoftról
A Microsoft a személyi számítógépekre írt szoftverek legnagyobb gyártója a világon. Széles termékválasztéka az operációs rendszerektől és alkalmazásoktól kezdve az összetett hálózati szoftverekig, üzleti szoftverekig és internetes technológiákig terjed. A céget William H. Gates és Paul G. Allen alapította 1975-ben. Mára a világ 80 országában van jelen, dolgozóinak száma pedig meghaladja az 54 000 főt.

A Microsoft legismertebb terméke a Windows operációs rendszer, amely világszerte számítógépek és digitális eszközök millióinak alapplatformját képezi. A legelterjedtebb Windows alkalmazás az irodai programokat tömörítő Microsoft Office Rendszer. A Microsoft alapplatformok másik pillérjét a szervertermékek szerteágazó csoportja alkotja, amelyek a hatékony kommunikáció, a fájl- és adatkezelés, az üzleti folyamat-modellezés és -menedzsment területén nyújtanak széleskörű szolgáltatásokat. A Microsoft Business Solutions üzletág két fő terméke a Microsoft Navision és a Microsoft Axapta, amelyek a kis- közép- és nagyvállatok üzletmeneti és döntéshozói folyamatait optimalizálják.