Az SAP növelni kívánja az ügyfelek biztonsági szoftverek és tanácsadási szolgáltatások iránti bizalmát

Az Atos Origin, a Deloitte, az EDS és más nemzetközi tanácsadócégek SAP-konzulensei képesítést szerezhetnek a biztonságos rendszerbevezetés terén szerzett tapasztalataik igazolására

Walldorf (Németország)

Víruskereső interfésszel bővül ki az SAP® alkalmazásokkal tanúsítottan integrálható megoldások ötvenes listája

Az SAP AG (NYSE: SAP) két olyan új kezdeményezéséről is beszámolt, amellyel ügyfelei üzleti folyamatainak és adatrendszereinek informatikai biztonságát kívánja növelni. A vállalat képesítéssel igazolja a biztonságos SAP® rendszerek bevezetésében jártas tanácsadók ismereteit. A képesítést eddig több mint 20 partnervállalat szakértői szerezték meg – köztük az Atos Origin európai szervezete, a Deloitte Singapore és az EDS Enterprise Solutions dél-afrikai irodája. Az SAP azt is bejelentette, hogy víruskereső szoftverrel egészítette ki azt az eddig mintegy ötven biztonsági szoftvert tartalmazó listát, amelyen az SAP-alkalmazásokkal tanúsítottan integrálható megoldások szerepelnek.

Képesített rendszerbevezetési szakértők

Az SAP biztonsági képesítés megszerzésével a tanácsadók igazolhatják az SAP-környezeten belüli biztonsági eszközök és intézkedések terén szerzett szaktudásukat. A jelentkezők több mint nyolcvan teszt közül választhatnak az SAP NetWeaver™ technológiai platform, az SAP üzleti portfóliója, valamint ágazatspecifikus és KKV-megoldásai témakörében. A különböző nyelveken elérhető tesztek egyenként 80 feleletválasztós kérdést tartalmaznak a felhasználók adminisztrálásától kezdve a szerepkörök és a jogosultságok kezelésén keresztül a tűzfalakig, a hálózatokig és az útvonalválasztókig, sokféle területtel kapcsolatban. A programhoz elsőként csatlakozó cégek – köztük a Deloitte Singapore – ügyfeleik beléjük vetett bizalmát kívánják megerősíteni annak igazolásával, hogy hatékonyan képesek kamatoztatni biztonsági szakértelmüket az SAP-projektek során.