Az SAP kutatás-fejlesztési központot telepít Magyarországra

Február 24, 2005 által SAP News

A mySAP™ Supply Chain Management megoldás támogatását és folyamatos fejlesztését végző SAP Labs Hungary mintegy 300 magasan képzett diplomásnak ad munkát

BudapestMai bejelentése szerint az SAP AG (NYSE: SAP) kutatás-fejlesztési (K+F) központot hoz létre Magyarországon. A 2005 májusában 50 fős szoftverfejlesztői gárdával induló SAP Labs Hungary dolgozóinak száma 2006 végére éri el a háromszázat. Az SAP minden K+F létesítmény számára világos szakterületet és feladatot kijelölő globális stratégiájával összhangban a tizedik, magyarországi SAP Labs központ az SAP ellátásilánc-kezelő (SCM) alkalmazásainak fejlesztéséért lesz felelős. Az SAP Labs Hungary munkáját Albrecht Diener, az SAP AG alelnöke és Supply Chain Development szervezetének vezetője fogja irányítani. A központ ügyvezető igazgatója Laure Le Bars lesz.

„A kutatás-fejlesztés alapvető szerepet játszik az SAP életében, hiszen mind ügyfeleink, mind pedig vállalatunk szempontjából az innováció a siker mozgatórugója” – mutatott rá Claus Heinrich, az SAP AG igazgatótanácsának tagja. „Az SAP Labs Hungary nagyban hozzájárul majd ahhoz, hogy SCM alkalmazásaink képességeit kibővítve támogatni tudjuk ügyfeleinket, azok üzleti partnereit és saját ügyfeleit a jövő adaptív üzleti hálózatainak kiépítésében. Átfogó értékelési folyamatot követően választottuk új központunk helyszínéül Magyarországot. Az üzleti folyamatok és technológiák terén felhalmozott óriási helyi szakértelem és a stabil infrastrukturális háttér egyértelművé tette a választásunkat.”

Az SAP harmadik európai K+F központja, az SAP Labs Hungary szervesen illeszkedik a vállalat globális fejlesztési hálózatába. 2004-ben az SAP több mint egymilliárd eurót költött kutatás-fejlesztési célokra, és ennek az összegnek mintegy 70 százalékát Európában fektette be. A vállalat azért hozza létre SAP Labs központjait, hogy több helyszínre elosztva végezhesse globális fejlesztési munkáját, a világ legjobb IT-szakembereit szerződtethesse, és világszerte szoros együttműködést folytathasson a csúcstechnológiai ágazat képviselőivel. A helyi és globális piacokat támogató központok világszínvonalú megoldásokat fejlesztenek, és folyamatosan biztosítják az innovációt és a versenyelőnyt az SAP, ügyfelei és partneri részére.

Az SAP AG jelenleg az alábbi helyszíneken működtet K+F központokat: Walldorf (Németország); Palo Alto (USA, Kalifornia); Bangalore (India); Tokió (Japán); Sophia Antipolis (Franciaország); Szófia (Bulgária); Montreál (Kanada); Tel-Aviv (Izrael); és Shanghai (Kína).

„Azokat a cégeket várja hazánkba a kormány, amelyek már bizonyítottak” – nyilatkozta a központ létrehozása kapcsán Dr. Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter. „Ezek a cégek az országnak tőkét jelentenek, a képzett magyar szakembereknek pedig minőségi munkahelyeket.”

530 Kb.

486 Kb.

496 Kb.

440 Kb.

További információ (a sajtó képviselői részére):
Markus Berner, SAP AG, +49 6227 7-42548, markus.berner@sap.com, CET
SAP Press Office, +1 (610) 661-3200, press@sap.com, EST
Anikó Exterde, SAP Hungary, +36 1 488 54 19, aniko.exterde@sap.com, CET