Partnerkapcsolatukat kibővítve az SAP és az IBM piacra lépnek a DB2 adatbáziskezelő optimalizált változatával

Április 26, 2005 által SAP News 0

Globális stratégiai szövetségük keretében a partnerek teljes körűen integrálják a DB2 alatt futó SAP® megoldásokat, és ezzel jelentős költségmegtakarításhoz juttatják közös ügyfeleiket

KOPPENHÁGA (Dánia)Az SAP AG (NYSE: SAP) és az IBM (NYSE: IBM) bemutatták az ágazatvezető DB2 Universal Database adatbáziskezelő optimalizált változatát, amellyel az ügyfelek egyszerűsíthetik a DB2 alatt futó SAP® megoldások konfigurálását, javíthatják azok teljesítményét és rendelkezésre állását. A bejelentésre az SAP nemzetközi ügyfélkonferenciája, az április 26. és 28. között megrendezett SAPPHIRE® ’05 alkalmából került sor, Koppenhágában.

Szoros együttműködésük keretében az SAP és az IBM új jellemzőket építettek a DB2 legfrissebb, 8.2.2-es változatába, és ezzel egyszerűbben telepíthető és karbantartható, illetve magasabb rendelkezésre állást nyújtó, méretrugalmas architektúrát fejlesztettek ki az SAP-ügyfelek számára. Az új DB2 megoldások felhasználói olyan teljesítményt érhetnek el, amely felülmúlja a szoftver eddig is ágazatvezető benchmark-eredményeit. Az ügyfelek számára értékes előnyöket nyújtó autonóm képességek közül említést érdemel az „SAP-hangoló” (SAP tuner) jellemző, amely automatikusan konfigurálja a DB2 adatbáziskezelőt az SAP megoldáskörnyezetben.

„A DB2 8.2.2 bevezetésével az IBM ésszerűsítette a telepítés és a konfigurálás folyamatát, valamint javította adatbáziskezelője önmenedzselő képességeit” – nyilatkozta Jochen Guther, a TFX IT Europe ügyvezető igazgatója. „A szorosabb partnerkapcsolat nálunk is javítja az ügyfélkiszolgálás színvonalát, hiszen az IT-erőforrások optimalizálásából eredően több figyelmet tudunk fordítani kritikus üzleti folyamatainkra.”
Az SAP megoldásokra és ESA (Enterprise Services Architecture) architektúrára optimalizált DB2 kialakításakor az SAP új és régi alkalmazásfejlesztőinek illetve ügyfeleinek igényeit állították a középpontba. Jelenleg több mint 4400 közös ügyfél futtatja SAP alkalmazásait DB2 alatt. A DB2 alacsony üzemeltetési és karbantartás költsége hozzásegíti az SAP ügyfeleit teljes rendszerköltségük lefaragásához.

„Ügyfeleink versenypozíciójának javítása érdekében már 1999 óta együttműködünk az IBM-mel a DB2-vel kapcsolatos fejlesztésekben” – jelentette ki Karl-Heinz Hess, az SAP támogatószervezetének (SAP Active Global Support) alelnöke. „A DB2 legfrissebb változata komoly előrelépést jelent közös integrációs törekvéseinkben. A szorosabb integráció révén ügyfeleink még nagyobb teljesítményt érhetnek el az SAP megoldásokkal – kisebb ráfordítás mellett.”

„A DB2 új változata csupán az első lépés abban a többéves technológiai együttműködésben, amely a növekedés igazi motorjává teszi majd az előkonfigurált DB2-SAP platformot” – fejtette ki Janet Perna, az IBM Information Management Software üzletágának ügyvezető igazgatója. „Az SAP-val kiépített kapcsolat keretében továbbra is olyan integrált szoftvermegoldások fejlesztésére törekszünk, amelyek hozzásegítik ügyfeleinket az adatokból kézzelfogható üzleti értéket teremtő, igény szerinti infrastruktúrák létrehozásához.”

Az IBM és az SAP széles körű együttműködésében a DB2 8.2.2 bevezetése számít a legújabb mérföldkőnek. A DB2 új változatát a nagy adatvolumennel dolgozó, csúcsteljesítményt igénylő nagyvállalati SAP-alkalmazások, valamint a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One igényei szerint optimalizálták.

A DB2 8.2.2 változat 2005. április 29-én kerül piacra.

Az IBM és az SAP közös szakembergárdával dolgozó integrációs és kompetencia-központokban biztosítja az új adatbáziskezelő globális támogatását. Az IBM támogatási konstrukcióját kibővítve igazodik az SAP 5-1-2 rendszerű karbantartási ütemtervéhez. A kompatibilitás kiterjesztése és a teljesítmény további optimalizálása érdekében a két cég a jövőbeni termékváltozatokkal kapcsolatos fejlesztés és innováció terén is az együttműködés folytatását tervezi. További információ az SAP Service Marketplace webhelyén: http://www.sap.com/services/servsuptech/smp.

Az IBM-ről
A világ legnagyobb informatikai vállalata, az IBM immár 80 éve támogatja az üzleti élet szereplőinek innovációs törekvéseit. Saját és partnerei erőforrásaira támaszkodva olyan szolgáltatásokat, megoldásokat és technológiákat kínál, amelyek segítségével a kis- és nagyvállalatok maradéktalanul kiaknázhatják az elektronikus üzletvitel, az e-business korszakának új lehetőségeit. További információ: www.ibm.com