Az SAP az év Európai Kockázatkezelő Csapata

Az SAP modellértékű bevált gyakorlatot teremtett az ágazatban a globálisan egységes, strukturált kockázatkezelési szemléletével

BudapestAz SAP lett az év Európai Kockázatkezelő Csapata és elvitte a Technológia Legeredményesebb Felhasználása Kockázatkezelési Célokra kategória első díját is. A mezőnyből egyedül az SAP-nak sikerült három nevezési kategóriában is bejutnia a döntőbe (az Év Nagyvállalati Kockázatkezelési Programja, az Év Európai Kockázatkezelő Csapata és a Technológia Legeredményesebb Felhasználása Kockázatkezelési Célokra). Az európai kockázatkezelési díjak ünnepélyes kiosztására 2005. április 29.-én került sor, a neves brit kockázatkezelési szaklap, a StrategicRISK szervezésében, Londonban. A zsűri külön méltatta az SAP globálisan egységes, strukturált kockázatkezelési szemléletét, és elismeréssel szólt arról, hogy a vállalat egy kezdeményezésen belül integrálja a kockázatkezeléssel és a belső kontrollmechanizmusok alkalmazásával kapcsolatos feladatokat. Az értékelők véleménye szerint ezzel a filozófiával az SAP modellértékű bevált gyakorlatot teremtett az ágazatban.

Tekintve, hogy az üzleti világ és a közvélemény is a kockázatok negatív vonatkozásaira koncentrál, a StrategicRISK úgy döntött, hogy 2004. évi európai kockázatkezelési díjai (StrategicRISK European Risk Management Awards) odaítélésével pozitív oldalról próbálja megközelíteni a kérdést. Díjaival azokat az egyéneket és szervezeteket jutalmazta, akik, illetve amelyek sikeresen megfeleltek az összetett kihívásoknak, és még magasabbra emelték a szakmai kiválóság mércéjét a kockázatkezelés területén.

Az elmúlt években a kockázatkezelés egyre fontosabbá vált a vállalati szférában. A kockázatfelelősnek minden eddiginél nagyobb figyelmet kell fordítania a bevált gyakorlatra, az innovatív megoldásokra, a kockázat összköltségének kézben tartására, valamint a kitűzött cél minél eredményesebb megvalósítását biztosító módszerek kiválasztására. A hatékony munkavégzéshez lényeges, hogy tudjon róla, miként kezelték kollégái és más szervezetek sikerrel a kockázatokat.

A StrategicRISK ezt a tudásmegosztást és a bevált gyakorlat megismerését kívánja szorgalmazni európai kockázatkezelési díjaival. Fórumot teremt a kockázatkezelési szakemberek számára az eszmecserére, a szakma tudástárának gazdagítására.
A díjakat 14 kategóriában osztják ki. Tíz kategóriában (pl. Az Év Európai Kockázatfelelőse, Az Év Legjobb Veszteségmegelőzési Stratégiája stb.) a szakterületükön jelentős eredményeket produkáló kockázatkezelési szakembereket jutalmazzák.