A Samsonite a „Safe Passage” program keretében áll át az SAP-ra

A Samsonite az SAP megoldásai és Safe Passage programja segítségével alakítja át globális kis- és nagykereskedelmi tevékenységét

DENVER (Colorado állam, USA)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentése szerint a világ egyik legnagyobb táskagyártójaként és -forgalmazójaként számon tartott Samsonite Corporation (OTC Bulletin Board: SAMC.OB) a mySAP™ Business Suite megoldáscsomag és az SAP ágazatspecifikus funkciói segítségével alakítja át kis- és nagykereskedelmi tevékenységét. Ezzel a lépéssel a Samsonite csatlakozik ahhoz az egyre szélesedő üzleti ügyfélkörhöz, amelynek tagjai az SAP Safe Passage program keretében kínált testre szabott megoldásokra, technológiákra és ösztönzőkre támaszkodva állnak át a világ legtapasztaltabb vezető üzleti szoftverszállítója, az SAP megoldásaira.

A Samsonite az SAP ágazatvezető kiskereskedelmi, pénzügyi illetve csomagolt fogyasztási cikkeket (CPG) forgalmazó cégeknek szánt megoldásaival fejleszti további kritikus üzleti folyamatait, köztük globális forráskeresési (sourcing), disztribúciós, szállítmányozási/logisztikai és termékinnovációs tevékenységét, növeli készletei és pénzügyi működése átláthatóságát, és igyekszik minél pontosabban megfelelni a különböző előírásoknak. A Samsonite az SAP® Apparel and Footwear megoldás telepítésével építi ki a CPG piacra jellemző gazdag méret-, stílus- és színválaszték kezelésére alkalmas üzleti funkcionalitást. A vállalat 2006-ban kezdi meg az átállást jelenlegi JD Edwards szoftvereiről a mySAP Business Suite-ra. A jövőben ez az alkalmazáscsomag fogja támogatni a denveri központ és világ különböző pontjain működő leányvállalatok dolgozóinak munkáját. A Samsonite termékeit több mint 100 országban forgalmazzák.

„Bízunk benne, hogy az SAP koncentrált ágazati szakértelme, folyamatainkhoz igazodó szoftverei és sokrétű bevezetési illetve hosting-szolgáltatásai révén integrálni és globalizálni tudjuk kiskereskedelmi és nagykereskedelmi működésünket, javíthatjuk nemzetközi versenyképességünket, és mérsékelhetjük IT-költségeinket, valamint a rendszerbevezetéssel járó kockázatot” – nyilatkozta Nick Macera, a Samsonite Corporation informatikai vezérigazgató-helyettese.

„Örömmel készülünk a Samsonite-tal tervezett szoros partnerkapcsolat kiépítésére. Mindent megteszünk azért, hogy hozzásegítsük partnerünket stratégiai célkitűzései teljesítéséhez és az utazóknak szánt innovatív megoldások biztosításához” – jelentette ki Bill McDermott, az SAP AG észak-amerikai leányvállalata, az SAP America elnök-vezérigazgatója. „Manapság minden cégnél alapvető elvárás az üzleti növekedés fenntartása. Az SAP Safe Passage program megfizethető megoldást nyújt a Samsonite-hoz hasonló vállalatoknak az üzleti működés megújításához szükséges új környezet kiépítésére.”

Az SAP Safe Passage program segít az ügyfeleknek megtervezni a jövőbeni és kézben tartani a jelenlegi működést

A 2005 elején elindított SAP Safe Passage program rugalmas és megfizethető „biztonságos átállást” ígér azoknak az ügyfeleknek, akik az Oracle tavalyi felvásárlási hullámától (PeopleSoft, JD Edwards, Retek) elbizonytalanodva szívesen bevezetnék cégüknél az SAP szoftverplatformját. Az SAP alkalmazásai hatékony segítséget nyújtanak felhasználóiknak az alkalmazkodás, az innováció, a növekedés és a versenyelőny fenntartása terén a gyorsan változó gazdasági környezetben. Az SAP Safe Passage program az SAP kategóriájukban egyedülálló megoldásai, az SAP NetWeaver™ platform, valamint a meglévő szoftverberuházások védelmét és karbantartását segítő, testre szabott ösztönzők kombinációjára épül. Résztvevői egyedi üzleti szükségleteiknek megfelelően, akkor tervezhetik meg és hajthatják végre a migrációt, amikor szervezetüket felkészültnek érzik a változásra.

Röviden az SAP for Retail megoldásról
A mySAP™ Business Suite család tagjait integrált kiskereskedelmi alkalmazásokkal kombináló, ágazatspecifikus SAP for Retail megoldás felhasználói több csatornán keresztül is hatékonyan és nyereségesen elégíthetik ki ügyfeleik igényeit. Az SAP ügyfélköréhez tartozó több mint 2500 kiskereskedelmi vállalat közül jelenleg 400 használja az SAP for Retail portfoliót. Az SAP NetWeaver™ integrációs és alkalmazásplatform nyílt architektúrájára épülő SAP for Retail támogatja a pénzügyi menedzsment, az emberierőforrás-gazdálkodás, a szállítói és ügyfélkapcsolat-kezelés, az árukezelés és -tervezés, az üzlet- és értékesítésicsatorna-irányítás, a kereslet-előrejelzés, a fejlett áruelosztás, a munkaerő gazdálkodás, az eladáshelyi adatkezelés, a rádiófrekvenciás azonosítás és a készletfeltöltés üzleti folyamatait.

A Samsonite Corporationról
A Samsonite a világ egyik legnagyobb táskagyártó és -forgalmazó cége. Bőröndjei, sport- és aktatáskái, valamint utazási termékei SAMSONITE®, AMERICAN TOURISTER®, LARK®, HEDGREN®, LACOSTE® és SAMSONITE® Black Label márkanév alatt kaphatók.