Multival erősít az SAP

Július 11, 2005 által SAP News 0

Újabb hazai szoftverfejlesztővel bővült az SAP® Business One értékesítőinek köre

BudapestAz SAP Hungary Kft. ma bejelentette, hogy a budapesti székhelyű Multi Informatikai Kft.-vel immár közel húszra emelkedett azon partnereinek száma, amelyek célja, hogy a hazai kis- és közepes vállalatok (kkv-k) fejlődését az informatika eszközeivel segítsék. A Multi Informatikai Kft., amely 1991 óta van jelen a magyar piacon, az SAP kifejezetten a kkv-k igényeire szabott üzleti szoftverének, az SAP Business One értékesítési jogát szerezte meg.

A 100 %-ban magyar magánszemélyek tulajdonában lévő cég a Visual Apolló, a „piacorientált vállalatirányítási és ügyviteli programcsalád” fejlesztésével és terjesztésével szerzett magának nevet, valamint csaknem 3500 referenciát a magyar piacon. Az országos értékesítési hálózattal (Debrecen, Győr, Dunaújváros) rendelkező, a vidéki kkv-k igényeit is földrajzi korlátok nélkül kielégíteni képes Multi Kft. átfogó tapasztalatokkal rendelkezik a kereskedelemmel foglalkozó, a termelő, valamint a szolgáltató cégek informatikai szükségleteinek terén is.

Az SAP Business One 2004. novemberében jelent meg a magyar piacon, és azóta már mintegy 80, a magyar kkv-szektor legkülönbözőbb ágazatait reprezentáló cég döntött úgy, hogy vállalati folyamatait az SAP megoldásával racionalizálja. Az alkalmazás kiterjed mindazon kulcsfontosságú funkciókra, amelyek a vállalatvezetéshez elengedhetetlenül szükségesek, beleértve a könyvelést, a banki ügyintézést, az ügyfélkapcsolat-és szállítókezelést, továbbá a beszerzési, értékesítési és elemzési folyamatokat is.

„A Multi Kft céljai, amit az elmúlt másfél évtized eredményei is igazolnak a stabil, kiszámítható működés, az újdonságok, új piaci igények kezelésében „éllovasként” való működés, az elégedett ügyfélkör fenntartása, valamint az ügyviteli folyamatok magas szintű, hatékony támogatása – nyilatkozta Marosi György, a Multi Informatikai Kft. ügyvezető igazgatója. „Az EU csatlakozás utáni, mai magyar piacon számos cég keres olyan szoftvert, amely képes arra, hogy zökkenőmentesen kommunikáljon az anyacég vagy az üzleti partner informatikai rendszerével. Erre tökéletesen alkalmas az SAP Business One. Bízunk benne, hogy az SAP Business One-t magyar adottságokkal felruházva hozzájárulhatunk a magyar kkv-k versenyképesebbé válásához” – tette hozzá.

A Multi Informatikai Kft. szakmai tapasztalatát, valamint a hazai viszonyok tökéletes ismeretét az SAP nemzetközi hátterével ötvözve tervezi add-onok (az alaprendszerben fejlesztett, helyi vagy iparági sajátságokat is figyelembe vevő kiegészítő modulok) kialakítását is, többek között az internetes áruházak és a kiskereskedelmi egységek számára.

„Sokrétű tapasztalatuk folytán partnereink tökéletesen alkalmasak a helyi, ágazatspecifikus igények kiszolgálására. Az SAP értékesítési csatornájának működését így elősegíti a disztribútoroknak az egyes ágazatokról és szakterületekről meglévő átfogó ismerete, akik hatékonyan tudják biztosítani a kkv-k speciális problémáira reagáló megoldásokat. A Multi Informatikai Kft.-vel együttműködve az SAP-nak újabb lehetősége nyílik arra, hogy a hazai piacon magának már nevet szerzett céggel együttműködve nyújthasson a kkv-k egyedi igényeinek megfelelő megoldásokat” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Kelemen Róbert, az SAP Hungary Kft. kkv- üzletágának vezetője.

A Multi Informatikai Kft-ről
A Multi Informatikai Kft. 1991-ben alakult, 100%-ban magyar magánszemélyek tulajdona. Fő tevékenysége a szoftverek készítésén, értékesítésén és felügyeletén át az üzletviteli és informatikai tanácsadásig terjed ki. A 19 főt foglalkoztató, több, mint 200 millió forintos árbevétellel büszkélkedhető cég a Visual Apolló és a CRM Apolló vállalatirányítási rendszerek fejlesztője és forgalmazója. Ügyfeleik száma meghaladja a 3500-at.
További információ: www.multi.hu

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 27 000 vállalata mintegy 91 500 telepített példányt futtat az SAP® szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő mySAP™ Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit „SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One megoldáscsomag) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 140 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.