A Gartner a Magic Quadrant „piacvezető” kategóriájába sorolta a mySAP™ All-in-One-t a közepes méretű gyártóvállalatok ERP-rendszereinek piacán

WALLDORF (Németország)Az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentése szerint a Gartner a „piacvezető” (leader) kategóriába sorolta a mySAP™ All-in-One-t a közepes méretű gyártóvállalatoknak szánt ERP-rendszerek piacáról készített 2005-ös Magic Quadrant értékelésben.* A több mint 6000 ügyfél által használt mySAP All-in-One portfólió az SAP és értékesítési partnerei közel 600 mikrovertikális ágazati megoldását tartalmazza. A mySAP All-in-One portfólió központi szerepet játszik az SAP piaci pozíciójának erősítésében a középvállalatok ERP-megoldásainak globális piacán.

A Gartner definíciója szerint a piacvezetők olyan szállítók, amelyek már jelenleg is jó teljesítményt nyújtanak, világos piaci jövőképpel rendelkeznek és kompetenciáik aktív továbbfejlesztésével munkálkodnak vezető pozíciójuk megőrzésén. A jelentés teljes szövege elérhető a www.sap.com/solutions/smb címen.

„Az SAP és mySAP All-in-One partnereinek hálózata a világ több mint 50 országában biztosít egyedülállóan mélyreható és kiterjedt ágazati szakértelmet, valamint bevált gyakorlatra épülő üzleti folyamatokat a közepes méretű vállalatok számára” – mutatott rá Donna Troy, az SAP globális KKV-üzletágának alelnöke. „Elkötelezetten törekszünk piaci pozíciónk további erősítésére ebben a fontos szegmensben, és megoldásportfóliónkat illetve globális partnerhálózatunkat folyamatosan bővítve igyekszünk ütőképes és megfizethető árú megoldásokhoz juttatni a középvállalatokat.”

Az ágazatspecifikus bevált gyakorlatot alkalmazó mySAP All-in-One megoldások alacsony kockázati szintű és megfizethető árú, a cég növekedésével rugalmasan bővíthető, integrált vállalatirányítási rendszerhez juttatják a kis- és középvállalatokat. Mindegyik mySAP All-in-One szoftver a mySAP™ Business Suite csomagra, az SAP® Best Practices megoldásaira, valamint a partnerek mikrovertikális ágazatokban szerzett bevált gyakorlatára és tanácsadási szolgáltatásaira épül. Az ügyfelek egyedi szükségleteihez igazítható, SAP által minősített mySAP All-in-One termékeket adott tartalommal és rögzített áron, kizárólag az SAP értékesítési partnerei forgalmazzák.

Az SAP és partnerei kis- és középvállalatoknak szánt mySAP All-in-One megoldásairól a www.sap.com/press/factsheets címen olvasható bővebb tájékoztatás.

* Magic Quadrant for the ERP Manufacturing Midmarket, Billy Maynard, Yvonne Genovese, 2005. június 30.

Jogi nyilatkozat: A Magic Quadrant a Gartner Inc. 2005-ben bejegyzett, szerzői jog által védett szellemi terméke, amelyre itt engedéllyel történik utalás. A Magic Quadrant a vizsgált piaci szegmens adott időszakra vonatkozó elemzési eredményeit ábrázolja grafikus formában. Azt tükrözi, hogy a Gartner elemzése alapján bizonyos szállítók milyen mértékben felelnek meg az adott piacra jellemző, a Gartner meghatározása szerinti feltételeknek. A Gartner a Magic Quadrantban bemutatott egyetlen szállítót, terméket vagy szolgáltatást sem kíván ezáltal támogatni vagy népszerűsíteni, és nem ad olyan értelmű tanácsot a műszaki felhasználóknak, hogy csak a „piacvezető” kategóriába sorolt szállítóktól vásároljanak. A Magic Quadrant kizárólag piackutatási eszközként szolgál, nem célja az üzleti döntésekben való útmutatás. A Gartner a piackutatási eredményeket illetően teljes mértékben kizár mindennemű kifejezett vagy beleértett szavatosságot, beleértve a forgalmazhatóságra, illetve az adott célra való alkalmasságot is.

# # #

Copyright © 2005, SAP AG. Minden jog fenntartva. Az SAP, az R/3, a mySAP.com, az xApp, az SAP NetWeaver és a dokumentumban szereplő többi SAP-termék és -szolgáltatás, valamint a kapcsolódó logók az SAP AG Németországban és más országokban nyilvántartásba vett védjegyei vagy bejegyzett védjegyei. A szövegben előforduló többi termék- és szolgáltatásnév a jogtulajdonos vállalatok védjegye. A dokumentumban található adatok kizárólag a tájékoztatás célját szolgálják. Az egyes országokban érvényes termékspecifikációk eltérhetnek az itt megadottól.

További információ az SAP termékeiről:
Global Customer Center: +49 180 534-34-24

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 27 000 vállalata mintegy 91 500 telepített példányt futtat az SAP® szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő mySAP™ Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit „SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One megoldáscsomag) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 140 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.