Az EMI Music SAP-val fokozza üzleti teljesítményét a digitális korszakban

November 21, 2005 által SAP News

A világ második legnagyobb lemezkiadó vállalata mySAPT ERP-vel fejleszti tovább globális pénzügyi és értékesítési folyamatait

LondonAz SAP AG (NYSE: SAP) ma bejelentette, hogy a globális média- és szórakoztatóipar piacvezető vállalata, az EMI Csoport részeként működő EMI Music a mySAPT ERP rendszert vezeti be a világ számos országában jelen lévő vállalatainál. A többek között a Coldplayt, Norah Jonest és Robbie Williamst képviselő vállalat SAP-projektje nagyban hozzájárul ahhoz a törekvéshez, hogy regionális és globális üzleti teljesítményének pontosabb elemzésével, és új termékei és üzleti modelljei gyorsabb bevezetésével, az EMI sikeresebben igazodjon az ügyfelek változó igényeihez.

A pénzügyi és értékesítési folyamatokat összehangoló, az átláthatóságot fokozó és a globális jelentéskészítés hatékonyságát javító mySAP ERP megoldás több régi rendszert vált ki a számvitel, a beszerzés, a rendelések rögzítése és a pénzügyi beszámolókészítés területén. A globális projekt első, egyesült királysági és írországi szakasza tavaly sikeresen lezárult, jelenleg Japánban dolgoznak a mySAP ERP bevezetésén. A rendszer globális kiterjesztésére a következő 3-5 évben kerül sor.

“Gyökeresen átalakul a szórakoztatóipar, és mi szeretnénk lépést tartani a fejlődéssel, hogy ki tudjuk aknázni az új értékesítési és disztribúciós csatornák kínálta lehetőségeket” – nyilatkozta Andrew Hickey, az EMI Music műszaki vezérigazgató-helyettese. “Globális értékesítési és pénzügyi folyamataink felülvizsgálata és az ígéretes területek azonosítása után az SAP ERP csomagját találtuk a legalkalmasabbnak arra, hogy segítsen cégünknek alkalmazkodni az üzleti változásokhoz. Az SAP egységes, integrált megoldásával követni, elemezni és menedzselni tudjuk globális üzleti teljesítményünket, és valós idejű pénzügyi és piaci információk alapján, megalapozottabb döntéseket hozhatunk.”

Az EMI Music jól halad üzleti tevékenysége átalakításával, hogy így jobban ki tudja szolgálni ügyfelei változó szükségleteit, és alkalmazkodjon az internetre, mobiltelefonokra és hordozható médialejátszókra épülő digitális piac erősödéséhez. A regionális és globális kiskereskedők által kiszolgált ügyfélkör egyre összetettebb jellege miatt a vállalatnak gyorsabb információelemzésre és nagyobb rugalmasságra van szüksége az új terméktípusok és üzleti modellek kínálta lehetőségek megragadásához.

Értékesítési, számviteli és beszerzési folyamatai ésszerűsítésével az EMI hatékonyabban fogja tudni kézben tartani helyi vállalatai üzleti teljesítményét. Az EMI dolgozói világszerte egységes platformon dolgozhatnak, így jobban át tudják tekinteni a regionális és globális értékesítés eredményeit. A fejlettebb analitikai képességekre támaszkodva proaktív módon kezelhetik a teljesítményt, a nyereséget és a növekedést.

“A média- és a szórakoztatóipar összetett értékesítési csatornái, gyorsan változó trendjei és üzleti modelljei rávilágítanak a régi IT-rendszerek funkcionális korlátaira” – magyarázta Nils Herzberg, az SAP Product and Technology Group alelnöke. “Az EMI felismerte, hogy a mySAP ERP-re van szüksége. Meglátta, mekkora érték rejlik új generációs ERP megoldásunkban, amely növeli a globális üzleti teljesítmény átláthatóságát és lehetővé teszi az ügyféligények gyorsabb, pontosabb követését.”

Az EMI Music-ról
A világ legnagyobb független zenekiadó vállalataként ismert EMI 50 országban tart fenn közvetlen helyi irodát. EMI Music divíziója számtalan zenei műfaj és stílus több mint 1000 előadóját képviseli. Az EMI lemezeinek márkái: Angel, Astralwerks, Blue Note, Capitol, Capitol Nashville, EMI Classics, EMI CMG, EMI Records, EMI Televisa Music, Manhattan, Mute, Parlophone és Virgin.

A mySAPT ERP-ről
Világszerte több mint 20 ezer szervezet támogatja SAPR megoldásokkal integrált vállalatirányítási folyamatait, ami egyértelmű vezető szerepet biztosít a vállalat számára az ERP-szoftverek globális piacán. A mySAPT ERP az SAP új generációs ERP-megoldása, az SAPR R/3R utódja. Az mySAP ERP ágazatvezető üzleti analitikai, pénzügyi, HR, üzemeltetési és vállalati szolgáltatási funkciókkal dolgozik. Az egyedi fejlesztésű és “csomagolt” alkalmazások stratégiai platformjára, az SAP NetWeaverT-re épül, és ágazattól illetve földrajzi jelenléttől függetlenül kielégíti a közepes és nagyméretű szervezetek kritikus üzleti szoftverek iránti igényét. (További információ: http://www.sap.com/erp)

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 29 800 vállalata mintegy 100 600 telepített példányt futtat az SAPR szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaverT platformra épülő mySAPT Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.
További információ: www.sap.com.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 140 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

További információ:
SAP Hungary Kft.
Csörsz u. 41.
H-1124
Budapest
www.sap.hu