Továbbfejlesztett, ügyfélközpontú szolgáltatásaival az SAP még magasabbra emeli a mércét a támogatás terén

Február 6, 2006 által SAP News 0

Az ügyféligényekre reagáló SAP Premium Support emelt szintű szolgáltatást kínál

WALLDORF (Németország)A változó ügyféligények kielégítése iránti elkötelezettségét újfent bizonyítva az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy SAP Premium Support néven újabb szolgáltatással gazdagítja támogatási kínálatát. A világon mindenütt január 30-ától rendelhető szolgáltatás újabb lehetőséghez juttatja azokat az SAP-ügyfeleket, akik számára lényeges szempont az emelt szintű reagálás, a személyre szabott figyelem, az SAP szakértelmének gyors elérése és az IT-üzemeltetési költségek lefaragása.

Az SAP Premium Support alapját adó ügyfél- és piackutatások nyomán kiderült, hogy a vállalatok egyre inkább felismerik a támogatás fontosságát, és rendszereik életciklusának minden szakaszában szeretnének még szorosabb kapcsolatot kialakítani az SAP-val. Az új szolgáltatás átmenetet képez a vállalatirányítási alkalmazásszállítók kínálatában egyedülálló ár-érték arányt képviselő SAP Standard Support, valamint a nagyobb, globális cégek speciális szükségleteire szabott, felső kategóriás SAP MaxAttention™ között.

A különböző méretszegmensek és ágazatok vállalatai számára privilegizált támogatást nyújtó, kedvező ár-teljesítmény arányú SAP Premium Support keretében az SAP gyorsabban reagál a megkeresésekre, és segítséget nyújt a szolgáltatás folytonosságának fenntartásához. A szolgáltatás további jellemzői közül említést érdemel a gyorsabb problémamegoldás, az IT-rendszerek éves felmérése, és az ügyféllel támogatási témákban napi kapcsolatot tartó tanácsadó kijelölése.

“A Premium Support kitölti a Standard Support és a MaxAttention szolgáltatások közötti rést” – mutatott rá Matt Healey, az IDC szoftver- és hardvertámogató szolgáltatásokkal kapcsolatos kutatásokért felelős vezető elemzője. “A kijelölt támogatási tanácsadó és a rendszerfelmérések különösen a kritikus folyamataikat SAP-szoftverrel támogató ügyfeleknek nyújtanak értékes segítséget.”

Az SAP így ma már háromféle támogatószolgáltatást nyújt ügyfeleinek:

  • Az SAP alapszintű támogatási konstrukciója, az SAP Standard Support négy területet fed le: folyamatos fejlesztés, minőségirányítás, tudástranszfer, problémamegoldás. Az SAP Solution Manager és SAP Service Marketplace megoldásokat is tartalmazza. A standard támogatás díja az éves nettó licencdíj 17 százaléka.
  • Az SAP Premium Support egyedi szolgáltatásokkal és támogatási tanácsadó kijelölésével egészíti ki a standard szolgáltatásokat. Díja az éves nettó licencdíj 22 százaléka.
  • Az SAP MaxAttention kritikus, testre szabott támogatást igénylő nagyvállalati ügyfeleknek készült. Állandó helyi támogatócsapat felállítására, vezető beosztású kapcsolattartó kijelölésére és a komplex bevezetési projektek kockázatait kezelő SAP Safeguarding szolgáltatásportfólió nyújtására is kiterjed. Szinten tartja a költségeket, segíti az éles indulás kijelölt határidejének betartását, és gondoskodik róla, hogy a projekt műszakilag ütőképes SAP-megoldás kiépítésével záruljon.

“Az új konstrukció révén az SAP minden méretszegmens vállalatainak biztosítani tudja az egyedi szükségleteihez illeszkedő támogatási programot” – nyilatkozta Mike Perroni, az Americas’ SAP Users’ Group (ASUG) elnöke és a Halliburton informatikai alelnöke. “Az SAP Premium Support különösen a középvállalatoknak lehet hasznos. Elérhetővé teszi számukra azt a személyes kapcsolattartást, amelyet korábban csak a nagyvállalati ügyfelek élvezhettek.”

Egyedi szolgáltatás a sikeres partnerkapcsolatok megerősítésére

A megoldások értékének folyamatos növelése és az üzemeltetési költségek csökkentése terén felhalmozott tapasztalatokat kamatoztató SAP Premium Support keretében az SAP átfogó műszaki és üzemeltetési felméréseket végez, és az eredmények alapján gyakorlati javaslatokkal látja el ügyfeleit. A támogatási tanácsadó végigkalauzolja a céget az ajánlások megvalósításának folyamatán és segíti fenntartani az SAP-val a szoros kapcsolatot.

“Az SAP az ügyfeleknek kínált optimális értéket szem előtt tartva dolgozza ki támogatási szolgáltatásait” – jelentette ki Gerhard Oswald, az SAP AG igazgatóságának globális szolgáltatási és támogató tevékenységért felelős tagja. “A fejlesztési ütemtervünket jól kiegészítő SAP Premium Support hozzásegíti ügyfeleinket ahhoz, hogy meglévő megoldásaikat hasznosítva, folyamatosan továbbfejlesszék alapvető üzleti folyamataikat és maradéktalanul megvalósítsák IT-beruházási célkitűzéseiket.”

További információ az SAP Premium Support szolgáltatásáról:
http://www.sap.com/services/support

Az SAP-ról

Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 29 800 vállalata mintegy 100 600 telepített példányt futtat az SAP® szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő mySAP™ Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik. (További információ://www.sap.com.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 140 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

További információ:
www.sap.hu
SAP Hungary Kft.
Csörsz u. 41.
H-1124
Budapest