Az SAP tovább erősíti KKV-piaci jelenlétét

A mySAP™All-in-One partnermegoldások száma megközelíti a 600-at

WALLDORF (Németország)39 új partnermegoldással bővül az SAP ágazati vertikumokba szánt vállalatirányítási portfóliója, amelynek alkalmazásait több mint 7100 középvállalat használja világszerte Magyarországon összesen már 10, helyi partnerek által fejlesztett ágazati megoldás érhető el.

A kis- és középvállalatok (KKV) ágazati és erőforrás-szükségleteinek kielégítésére szánt vállalatirányítási portfóliót tovább bővítve az SAP AG (NYSE: SAP) további 39 minősített mySAP™ All-in-One partnermegoldást mutatott be. A szoftvereket az alábbi országokban működő SAP-partnerek fejlesztették és forgalmazzák: Ausztrália, Belgium, Kína, Dánia, Magyarország, Németország, India, Olaszország, Korea, Új-Zéland, Dél-Afrika, Spanyolország, Svédország, Egyesült Királyság és Egyesült Államok. Az ágazatspecifikus üzleti folyamatokat bevált gyakorlattal támogató kínálat új megoldásai a biotechnológiától és az építőipartól kezdve a szállítmányozáson keresztül a légi közlekedésig és a divatcikkek kiskereskedelméig sokféle területet érintenek. A 39 új elemet is beszámítva több mint 100 új megoldással gazdagodott az elmúlt 12 hónapban a világ legnagyobb, KKV-nek szánt mikrovertikális megoldás-portfóliója. Ezzel a mySAP All-in-One partnermegoldások száma megközelíti a 600-at. Az 50 országban forgalmazott alkalmazásokat több mint 7100 ügyfél használja világszerte.

Magyarországon a BCS Business Consulting Services Kft., az ERP Consulting Informatikai és Tanácsadó Kft., a HostLogic Kft., az itelligence Hungary Kft., a MÁV Informatika Kft., a Mindsystem Consulting Kft., a MySMB tanácsadó és Informatikai Szolgáltató Kft. és a Unitis Rendszerház Rt. kínál összesen tíz, a középvállalatok számára kifejlesztett és az SAP által minősített ágazati megoldást, úgynevezett „add-on”-t. Ezen partnermegoldások jelentékeny hányada kereskedelemben tevékenykedő vállalatokat célozza meg, található közöttük azonban víz- és szennyvízszolgáltató cégek, fogyasztói cikkeket gyártó cégek, illetve kommunikációs, szakértői és jogi szolgáltató cégek számára kifejlesztett integrált vállalatirányítási szoftverek is. (További információkért kérjük, látogasson el a www.sap.com/hungary/solutions/kkv/allinone/industries/index.epx oldalra!)

“Célunk, hogy egyre több magyarországi SAP- partner fejlesszen olyan ágazati megoldásokat, amely iparág-specifikus módon egészíti ki az SAP által kínált funkciókat, hiszen a technológiai lehetőség erre adott, a piaci érdeklődés pedig, az ügyfelek specializálódása alapján egyre nyilvánvalóbb.” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán Nógrádi Zsolt, az SAP Hungary Kft. partner menedzsere.

A középvállalatoknak olyan vállalatirányítási megoldásokra van szükségük, amelyek biztosítják számukra a nagyobb versenytársaik által élvezett előnyöket, ugyanakkor árukat és méretüket tekintve a KKV-k erőforrásaihoz igazodnak. A KKV-k a gyors eredményeket és megtérülést is fontos szempontként kezelik, és kiváló szintű támogatásban részesülő szoftvereket keresnek. Az SAP partnereinek mySAP All-in-One megoldásai segítségével bevált ágazati gyakorlatot vezethetnek be üzletmenetük központi területein, a testre szabási lehetőségeknek köszönhetően pedig azokat az egyedi folyamatokat is megőrizhetik, amelyek megkülönböztetik őket kisebb és nagyobb versenytársaiktól.

Integrált ágazati szakértelem

A minősített mySAP All-in-One partnermegoldások előre meghatározott üzleti folyamatokat és bevált ágazati gyakorlatot támogatnak, és az adott ügyfél konkrét szükségletei szerint, egyedileg konfigurálhatók. Az SAP értékesítési partnerei az SAP által kidolgozott bevált gyakorlat (SAP Best Practices) alapján építik meg a megoldásokat. Az SAP és partnerei több mint 33 év, különböző vállalati méretszegmensekben szerzett tapasztalatok alapján állították össze az SAP Best Practices alapanyagát. A partnerek által hozzáadott képességek lehetővé teszik az egyedi ágazati ismereteket és szakértelmet igénylő mikrovertikális folyamatok támogatását. A meghatározott funkcionalitást nyújtó mySAP All-in-One megoldásokat az SAP partnerei értékesítik, vezetik be és támogatják.

Az SAP partnerei számos mikrovertikális ágazat számára fejlesztettek mySAP All-in-One megoldásokat: gyógyszergyártás, fogyasztási cikkek (élelmiszer) gyártása, élelmiszer-kiskereskedelem, tengeri szállítmányozás, projektirányítás, építőipari szerelvények gyártása, áruszállítás és raktározás, vegyipar, textilipar, nyomdaipar, gépkocsi-márkakereskedelem, acéltermékek gyártása, gyémántkereskedelem és promóció. Az új megoldásokra, elérhetőségükre és fejlesztőjükre vonatkozóan a kapcsolódó adatlap szolgál bővebb tájékoztatással a http://www.sap.com/company/press/factsheets/A1solution.epx címen.

“A mySAP All-in-One megoldásai elérhetővé teszik a középvállalatok számára az SAP ágazatvezető nagyvállalat-irányítási technológiájának valamennyi előnyét. Az alkalmazásokat fejlesztő helyi partnerhálózat tagjai az SAP-hoz hasonlóan nagy szakértelemmel bírnak és maximálisan elkötelezettek a hosszú távú ügyfélelégedettség mellett” – magyarázta Donna Troy, az SAP AG globális KKV-értékesítésért felelős (Global SME Indirect Channel) szervezetének alelnöke. „mySAP All-in-One partnereink maguk is éppoly szerves részét képviselik a megoldásnak, mint a szoftver. Az új alkalmazások révén még több vállalat hasznosíthatja a bevált ágazati gyakorlatot és valósíthat meg színvonalas működést az SAP-val.”

Az SAP-ról

Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 29 800 vállalata mintegy 100 600 telepített példányt futtat az SAP® szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő mySAP™ Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik. (További információ://www.sap.com.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 140 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.

További információ:
www.sap.hu
SAP Hungary Kft.
Csörsz u. 41.
H-1124
Budapest