Közeledik a webszolgáltatások hulláma

Március 8, 2006 által SAP News 0

Az SAP felvázolja elképzeléseit a 2015-ig tartó fejlődésről, bemutatja nagyvállalati szoftverfejlesztésre vonatkozó jövőképét, és a gazdasági növekedés ösztönzése érdekében együttműködésre szólítja fel a vállalatokat

Hannover (Németország)A nemzetközi CeBIT szakkiállításon elhangzott nyitóelőadásában Shai Agassi, az SAP AG (NYSE: SAP) Termék- és Technológiai Csoportjának elnöke és igazgatóságának tagja felvázolta, hogyan alakítják az ágazati trendek a termékinnováció következő hullámát az előttünk álló évtizedben. Agassi részletesen kifejtette, miként játszik az informatika egyre fontosabb stratégiai szerepet a világ vállalatainak működésében és ösztönzi a globális gazdaság exponenciális növekedését.

“A gazdasági fejlődés motorját a következő évtizedekben is az a szorosan együttműködő, nyílt ökoszisztéma fogja hajtani, amelyet a kis- és nagyvállalatok innovatív működését segítő közös üzleti nyelv kidolgozásán munkálkodó partnerek alkotnak” – mutatott rá Agassi. “Az ökoszisztémában zajló kollektív innovációra ma is létező, gyakorlati példa az SAP NetWeaver platformra épülő megoldásokat fejlesztő, több mint 1000 ISV tevékenysége. Ez jó ízelítőt ad a jövőből azoknak a közös ügyfeleinknek, akik az üzleti folyamatok innovációja érdekében a szoftvervállalatok közös platformon történő összefogását szorgalmazzák.”

Agassi ismertette a nagyvállalati szoftverek fejlődésének három hullámát, amely a nyolcvanas és a kilencvenes években, majd pedig évtizedünk elején zajlott le az ágazatban. A nyolcvanas évekre tehető mainframe-hullám idején a cégek a hatékonyabb vállalatirányítás és ügyfélkiszolgálás érdekében elkezdték hasznosítani és feldolgozni az általuk tárolt információkat. Az ezt követő kliens-szerver hullám lehetővé tette a szoftverek hatékonyabb alkalmazását a globalizáció stratégiai támogatására. A kilencvenes években indult internetes hullám pedig az információk vállalaton belüli és teljes értékláncra kiterjedő átláthatóságának megteremtésével javította a vállalati értékesítés, az ellátási lánc és a kutatás-fejlesztés hatékonyságát.

Ebben az időszakban a nagyobb hatékonyságra törekvő vállalatok komoly összegeket fektettek a technológiába, az ERP és más alkalmazások beszerezésébe. Soha nem látott ütemben zajlott az innováció, és a vállalatok a növekedés eredményesebb és hatékonyabb kézben tartására használták a szoftvereket. A kilencvenes évek legfontosabb hozadéka, hogy az ERP-rendszerek bevezetésével lehetővé vált a back-office és front-office rendszerek problémamentes összekapcsolása, és ezáltal javult a dolgozói produktivitás. Agassi elmondta, hogyan segítette az SAP a vállalatokat az elmúlt három évtizedben a három fejlődési hullám lehetőségeinek hasznosítása és a növekedés terén.

Agassi elmondása szerint az SAP pozíciójából adódóan a következő hullám – a webszolgáltatások hulláma – idején is megbízható partnerként tudja támogatni ügyfeleit. “A szolgáltatásalapú megoldásokra való áttéréssel sikerül kielégíteni a nagyobb rugalmasság és sebesség iránt mutatkozó üzleti igényt” – magyarázta Agassi. “A következő innovációs hullámban a technológiai infrastruktúra mellett a megegyezésen alapuló, közös üzleti nyelv is fontos szerepet játszik. E nyelv segítségével az ügyfelek nagyon gyorsan meg tudják változtatni a folyamatokat és ki tudják elégíteni a növekvő szükségleteiket. Az SAP mind az infrastruktúrát, mind pedig a közös üzleti szemantikát biztosítani kívánja a globális vállalatoknak a sikeres működéshez.”

Az SAP megbízható alapokat teremt a vállalatoknak ahhoz, hogy az SAP NetWeaver® üzletifolyamat-platformra támaszkodva építsék ki a működésükhöz szükséges webszolgáltatásokat. A vállalat tovább dolgozik stabil partnerhálózata kiépítésén, amelynek tagjai az üzleti szolgáltatásokat hasznosítva tarthatják lendületben az igényelt reagálókész megoldásokat hozó innovációs hullámot.

“Az információ ma hatalom” – mutatott rá Agassi. “Célunk, hogy minden dolgozó hozzájusson a lényeges információkhoz, ne csak a kiválasztottak. Lehetővé tesszük számukra, hogy elérjék és hasznosítsák az SAP és más szállítók rendszerein tárolt adatokat. Az SAP úgy látja, hogy a felhasználók elégedettek a jelenlegi használati élménnyel, de fontosnak tartják, hogy az üzleti kontextus is szerves része legyen annak. Azt szeretnénk, ha az üzleti felhasználók napi feladataik produktívabb elvégzésére és az összetett feladatok egyszerűsítésére használhatnák a rendelkezésre álló adatokat.”

Az SAP és a Microsoft által közösen indított Mendocino projekt forradalmasítani kívánja az infomunkások körében a nagyvállalati alkalmazások és az asztali gépes produktivitásfokozó eszközök hasznosításának módját. A kezdeményezés jól példázza, hogyan működhetnek együtt a vállalatok a webszolgáltatási környezetben az ügyfelek számára időt, energiát és pénzt megtakarító, ütőképes megoldások bevezetésében.

Előadása zárásaként Agassi elmondta, mire számíthatnak az ügyfelek az SAP-tól a közeljövőben.

“Az elmúlt harmincegynéhány évben az SAP a következő három pillérre építette globális működését: mindvégig törekedett a piac legjobb termékeinek fejlesztésére; stabil pénzügyi eredmények elérésével, valamint az SAP-nál és annak környezetében tevékenykedő személyekre fordított gondos figyelemmel etikailag elkötelezte magát a részvényeseknek és a működésében érintett többi félnek nyújtott érték növelése mellett; vezető piaci pozíciójának megőrzése érdekében pedig ösztönözte az organikus növekedést” – fejtette ki Agassi. “Minden erőnkkel az innovációt, valamint a piac már ma is legerősebb szoftverportfóliójának továbbfejlesztését szolgáljuk. Az SAP három évtizede élen jár a technológiai hullámok előrejelzésében és a megfelelő megoldások tökéletesen időzített bevezetésében. Az előttünk álló évtizedekben sem teszünk majd másként.”

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 29 800 vállalata mintegy 100 600 telepített példányt futtat az SAP® szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő mySAP™ Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A több, mint 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.