A FORTUNE Magazin szerint az SAP egyike Amerika három legelismertebb szoftvercégének

WALLDORF (Németország)A világ vezető üzleti szoftvermegoldás-szállítója, az SAP AG (NYSE: SAP) a harmadik helyen végzett a számítógépes szoftverek kategóriájában azon a felmérésen, amely alapján a FORTUNE magazin minden évben felállítja Amerika legelismertebb vállalatainak rangsorát. A teljes lista megtekinthető a www.fortune.com címen, és 2006. március 6-án a FORTUNE magazin nyomtatott számában is megjelenik.

A FORTUNE értelmezése szerint a legelismertebb vállalatok kiváló minőségű termékeikről, szolgáltatásaikról és haladó innovációs szemléletükről ismertek, eredményesen kamatoztatják az emberi tehetséget, egyenletes megtérülést nyújtanak részvényeseiknek és a társadalmi felelősségvállalás terén is aktívak. A FORTUNE éves listáját alátámasztó felmérésben 65 ágazat 582 vállalatának felsővezetőitől és elemzőitől kérnek véleményt. A résztvevőknek nyolc tulajdonság alapján kell rangsorolniuk az ágazatukban működő cégeket: innováció, a dolgozók tehetsége, a vállalati eszközök hasznosítása, társadalmi felelősségvállalás, a cégvezetés minősége, pénzügyi stabilitás, hosszú távú beruházások, termékek/szolgáltatások minősége.

Az összesítésben 7,28 pontot elért SAP különösen az innováció, a dolgozói tehetség, a társadalmi felelősségvállalás, valamint a termékek/szolgáltatások minősége terén tűnt ki a mezőnyből.

“A FORTUNE-tól kapott besorolás jól érzékelteti, hogy organikus növekedési stratégiánk és innovációs ütemtervünk az USA-beli piaci részesedés mellett elismertségünket is növeli a befektetők, az ügyfelek, a partnerek, sőt saját dolgozóink körében” – nyilatkozta Henning Kagermann, az SAP AG vezérigazgatója. “A világ neves szaklapjaitól mind gyakrabban elnyert díjakkal a kiváló termék- és színvonalas szolgáltatásfejlesztést és a magas ügyfélelégedettség iránti folyamatos elkötelezettségünket ismerik el.”

Nemzetközi elismerés a kiváló cégvezetési gyakorlatért
A FORTUNE-besorolás mellett az SAP a közelmúltban több díjat is kapott kiváló cégvezetési gyakorlatáért és munkaadói szemléletéért. A németországi Manager magazin “Image Profile 2006” című felmérése szerint például az SAP a legjobb arculattal és hírnévvel rendelkező vállalat a számítógépes és szoftvercégek között, és egyben a világ 10 legjobb vállalatának egyike. Kétezerhatban a Great Place to Work Institute és a Capital magazin immár második alkalommal választotta az SAP-t Németország legjobb munkaadójává az 5000 főnél többet foglalkoztató vállalatok kategóriájában.

A Great Place to Work Institute Latin-Amerikában és Indiában is díjazta az SAP-t. Latin-Amerikában az idén három SAP-leányvállalat (az SAP Mexico, az SAP Chile és az SAP Andean & Caribbean) is bekerült a régió 10 legjobb munkahelye közé. A három leányvállalat immár negyedik éve szerepel a szervezet legjobb munkahelyeket felsoroló listáján. Az SAP Labs India pedig elnyerte a 2006-os “Recruiting and Staffing Best in Class” díjat, amellyel a Great Place to Work Institute az innovatív munkaerő-gazdálkodási és tervezési gyakorlatot jutalmazza.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 32 000 vállalata használja az SAP® szoftvereit – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezeteknek szánt átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti megoldások világszerte számos vállalatot segítenek hozzá az ügyfél- és partnerkapcsolatok fejlesztéséhez, az üzleti működés ésszerűsítéséhez és az ellátási láncok hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.
További információ: www.sap.com.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.