Az SAP a Virsa felvásárlásával erősíti vezető pozícióját

Április 3, 2006 által SAP News 0

Az SAP vállalati megfelelési és kockázatkezelési kínálatának bővítése

Las VegasFelismerve, milyen fontos szerepet játszanak a vállalatirányítási megoldások a megfelelés és a kockázatkezelés sokasodó kihívásainak teljesítésében, az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette a vállalatközi megfelelési megoldások piacán vezető pozícióval rendelkező Virsa Systems Inc., korábban magántulajdonban lévő cég felvásárlását. Az akvizícióval megszerzett, heterogén IT-környezetekben is működőképes, fejlett megfelelési megoldások mérséklik a kockázatot és a költségeket, és szorosabb ellenőrzést tesznek lehetővé az üzleti működés felett – ezzel még vonzóbbá teszik az SAPR megoldásokat a leendő ügyfelek szemében. A bejelentésre a Virsa “Simplify” címmel megrendezett 2006-os ügyfélkonferenciáján, a Nevada állambeli Las Vegasban került sor.

Az 1996-ban alapított Virsa 300-nál is több nagyvállalati ügyféllel rendelkezik a fontosabb vertikális piaci szegmensekben. Közülük sokan a Global 1000 listán is szerepelnek. Az SAP elmondása szerint a Virsa felvásárlása része annak a stratégiának, amelynek értelmében a vállalat – sikeres organikus növekedését fenntartva – hiánypótló akvizíciókkal szélesíti tovább kínálatát, és teszi elérhetővé az ügyfelek szükségleteit kielégítő speciális technológiákat és képességeket az egyes ágazatokban illetve ágazatközi felhasználási területeken. A kizárólag készpénzből végrehajtott tranzakció feltételeit nem hozták nyilvánosságra.

“Minden ágazati szegmensben és a globális piacon is óriási nyomás nehezedik a szervezetekre márkájuk és hírnevük védelme, az üzleti növekedés és a részvényesi érték gyarapítása terén” – jelentette ki Shai Agassi, az SAP AG Termék- és Technológiai üzletágának elnöke és igazgatósági tagja. “A vezető vállalatok a jelenlegi reaktív jellegű, fragmentált benyomások helyett integrált képet szeretnének kapni az irányításról, a kockázatokról és a megfelelésről. A Virsa felvásárlása növeli az SAP alkalmazásainak értékét, és kiemelt szerepet játszik stratégiánk megvalósításában, hogy a piac minden vállalati méretszegmensben és ágazati területen az SAP-t tekintse a kockázatkezelést támogató megoldások elsődleges szállítójának. A Virsa szakemberei, szellemi tulajdona és gyakorlata még színvonalasabbá teszi az SAP ügyfeleinek kiszolgálását, és azonnali előnyöket kínál nagy számú közös ügyfelünknek. Üdvözöljük a Virsa dolgozóit, partnereit és ügyfeleit az SAP családjában!”

A bejelentéskor az SAP azt is közölte, hogy az akvizíció lezárása az illetékes versenyhatóságok jóváhagyásának megszerzése után, 2006 májusában várható. A kaliforniai Fremont városából irányított Virsa közel 250 főt foglalkoztat, és az Egyesült Államok mellett az Egyesült Királyságban, Németországban, Indiában és Ausztráliában is tart fenn irodákat. Bár az integrációs tervek kidolgozása még folyik, az SAP ígérete szerint tovább működteti ezeket az irodákat, a Virsa dolgozóit pedig az SAP America szervezetébe és a nemzetközi SAP Labs hálózatba integrálja.

A Virsa Systems Inc.
Az 1996-ban alapított Virsa Systems Inc. a vállalatirányítási, kockázat- és megfeleléskezelő megoldások globális piacának vezető szállítója. A Virsa egyedülálló megoldásaival az ügyfelek közvetlenül üzleti folyamataikba építhetik be a kontrollfunkciók automatikus megtervezését, tesztelését és érvényesítését, ami nagy mértékben megkönnyíti számukra a hatósági előírások (pl. a Sarbanes-Oxley törvény) szerinti működést. Ennek eredményeképpen jelentősen mérséklődnek a költségek, csökken a kockázat és javul a hatékonyság. A világszerte 300 nagyvállalati ügyfelet és több mint 2,5 millió végfelhasználót kiszolgáló Virsa rendelkezik a legnagyobb telepített bázissal az ágazatban. A Virsa az SAP Ventures, a Kleiner Perkins Caufield & Byers és a Lightspeed Venture Partners kockázati tőkealapok finanszírozási támogatásával működik. A vállalat világ számos országában – pl. az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Németország, Franciaország, India, Szingapúr, Ausztrália és Japán területén – tart fenn irodákat. További információ: www.virsa.com.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti szoftvermegoldások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg 120 ország több mint 29 800 vállalata mintegy 100 600 telepített példányt futtat az SAPR szoftvereiből – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott megoldásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaverT platformra épülő mySAPT Business Suite elemei világszerte számos vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus megoldásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftvermegoldások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftvermegoldások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti megoldásszállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.