Regionális főszerepben az SAP Hungary

Magyarországra került a visegrádi négyekből álló régió kkv-feladatainak irányítása

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy 2006. április 1-től hivatalosan is Magyarországról irányítják az SAP négy visegrádi államot, azaz Csehországot, Lengyelországot, Szlovákiát és Magyarországot magába foglaló, ún. CE4 régiója kis- és középvállalati tevékenységét. Ennek keretében az SAP Hungary kereskedelmi igazgatóját, Veres Zsoltot regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatóvá, Kelemen Róbertet, az SAP Hungary eddigi kis- és középvállalati értékesítési igazgatóját pedig a partnerhálózatért felelős regionális vezetővé nevezték ki.

A globális struktúra- átalakítással összhangban az SAP többdimenziós mátrix szervezetet alakít ki a közép – kelet-európai régiójában is. Az átszervezés hátterében az a felismerés áll, hogy a közép-európai országok, illetve az egyes vállalati területek földrajzi és történelmi okoknál fogva hasonló fejlődési utat jártak be, és ily módon hasonló problémákkal néznek szembe. Így a visegrádi országok esetében is számos szinergia fedezhető fel, amelyek jobb kiaknázására egy regionális szinten szerveződött egység létrehozása nyújtja a legkedvezőbb lehetőséget. Az új struktúrában 2006. április 1-jétől egy-egy helyi vezető több országra kiterjedően felel az adott tevékenységi területért, s regionális irányítóként felügyeli az üzleti célok elérését. Az átszervezés fő célja a hatékonyság javítása, valamint az egyes országokban meglévő iparági, ágazati tudás megosztása és hasznosítása.

Az SAP Hungary vezetői a most kialakított struktúrában a kis- és középvállalati területen kaptak menedzsment feladatokat. Mivel az SAP globális stratégiájában ma a kkv-szektor elsődleges fontossággal bír, így ez a döntés az SAP magyarországi leányvállalatának ezen a területen elért eredményeinek elismerését jelzi. Új pozíciójában Veres Zsolt és Kelemen Róbert nem csupán a Magyarországon már bevált gyakorlatokat ismertethetik meg a visegrádi régió országaival, hanem felügyelvén az ottani tevékenységeket, kampányokat, azok eredményeit megoszthatják a régió egyéb országaival, köztük hazánkkal is.

Veres Zsolt szerint, aki 2003 óta az SAP Hungary Kft. értékesítési igazgatója, “az SAP Magyarországon nagy utat tett meg addig, hogy mára ne csupán a nagyvállalatok szoftverszállítójaként tekintsenek rá, hanem a kkv- szektorban is egyre tágabb körben használják termékeinket. Elért sikereinket a piac a kkv- ügyfelek egyre növekvő számával honorálja, míg az SAP részéről a legkitüntetőbb elismerés, hogy innen irányíthatjuk a régió kis- és középvállalati tevékenységét” – nyilatkozta.

Az SAP a kkv-szektorral értékesítési partnereken keresztül áll kapcsolatban, így a partnerhálózat kezelése a kis- és középvállalati üzletág integráns részét képezi. Ennek jegyében a partnerkapcsolatok kezelése is hazánk feladatává vált. “Magyarországon számos olyan tapasztalatra tettünk szert a partnerhálózat kiépítésében, valamint annak folyamatos bővítésében, amely a régió többi országa számára is hasznos lehet. A tapasztalatok, ötletek, sikeresen végrehajtott projektekre vonatkozó ismeretek egymás között történő megosztása előnyére válik mind a magyar, mind pedig a cseh, a szlovák és a lengyel SAP és partnerei számára is” – mondta el Kelemen Róbert, az SAP CE4 régiójának partnerkapcsolatokért felelős regionális vezetője.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAPR szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaverT platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.