”A fények városa” SAP-val ragyog

Párizs városa a mySAP™ ERP segítségével nyer valós idejű betekintést pénzügyeibe

WALLDORF, NémetországAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy Párizs az SAP ERP megoldását választotta a város informatikai környezetének modernizálására és az alapvető pénzügyi folyamatok integrálására. Párizs városa jelenleg működő pénzügyi szoftverét cseréli le a mySAP™ ERP-re a központi működés rendszerbe foglalására. A “fények városa” a világszerte egyre növekvő számú szövetségi, állami és helyi kormányzatok számát gyarapítja, amelyek az SAP for Public Sector megoldás-portfolióból választanak alkalmazást működésük kezelésére.

A francia főváros az SAP közszervezetek számára kifejlesztett integrált megoldás- csomagját vezeti be, amelynek segítségével jobban átláthatóak lesznek pénzügyi folyamatai, elősegítve ezzel a közalkalmazottakat a közigazgatás fejlesztésében és lehetővé téve, hogy megalapozottabb döntéseket hozzanak a Párizs 2.1 millió lakosát kiszolgáló közigazgatási rendszerben. Az SAP rendszere lehetővé teszi a város számára, hogy a francia parlament által nemrégiben elfogadott alkotmányos rendelet által (Loi Organique des Lois de Finances, or LOLF) érintett folyamatokat és gyakorlatokat alakítson ki a közkiadások jobb átláthatósága érdekében.

A kiválasztási folyamat részeként Párizs városának illetékesen számos szoftvergyártót megvizsgáltak és konzultáltak más, hasonló városok vezetésével, akik már SAP-t használnak, többek között Bécs, Madrid, Párizs és Róma önkormányzataival. A francia főváros olyan megoldást keresett, amely az átfogó közigazgatási tapasztalat mellett támogatja majd a városnak a nyílt forráskódú platformok irányába történő elmozdulását is.

A város illetékeseire mély benyomást tettek az SAP ezen a téren elért eredményei, mint például az a tény, hogy az SAP már 1999 óta fut Linuxon, valamint hogy a vállalat továbbra is támogatja a nyílt forráskódú adatbázisokat. Az SAP NetWeaver® platformról pedig úgy vélik, hogy az egy nagyszerű technológia a város jelenlegi és jövőbeli alkalmazás- infrastruktúrájának működtetésére, és a szabványokon alapuló megközelítés lehetővé teszi az ügyfelek számára a lehető legszélesebb körű lehetőségeket nyújtja technológiai útitervükben.

“A kormányok a világ minden táján szembesülnek azzal a kihívással, hogy egyszerre kell modernizálniuk és integrálniuk informatikai rendszereiket, amivel egy időben meg kell teremteniük a közigazgatás átláthatóságát is” – mondta el, Léo Apitheker, az SAP igazgatótanácsának elnöke. “A közigazgatási szervezetek egyre nagyobb számban támaszkodnak az SAP-ra. Integrált megoldásaink segítségével Párizs városa egy modern és rugalmas infrastruktúrát építhet ki, amely így valós időben figyelheti és elemezheti pénzügyi rendszerét. Párizsi lakosként kifejezetten büszke vagyok arra a szerepre, amit az SAP fog játszani a kormányzat modernizálási erőfeszítéseiben.”

Párizs városa azon francia közintézmények egyre növekvő számát gyarapítja, amelyek SAP® megoldást használnak pénzügyi folyamataik ésszerűsítésére, működési hatékonyságuk növelésére, válaszadási képességük javítására. Ezen intézmények közé tartozik a francia kormány CHORUS projektje, a Francia Nemzeti Erdészeti Intézet (ONF) és az Országos Tudományos Kutatási Intézet (CNRS) is.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP All-in-One és az SAP Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.