SAP sikerek a kkv- piacon: itt a 10 000. SAP Business One ügyfél

Augusztus 7, 2006 által SAP News

Magyarországon már több mint 200 kisvállalat használja az SAP kis- és középvállalati rendszerét

BudapestA kis- és közepes vállalatok (kkv-k) által támasztott gyorsan növekvő globális kereslet kielégítésében elért sikereit alátámasztandó, az SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy világszerte már mintegy 10.000 ügyfél használja 2003 óta forgalmazott, a néhány száz millió és pár milliárd forint közötti éves árbevételű vállalatoknak szánt ügyviteli rendszerét, az SAP® Business One-t. Hazánkban a 2004. novembere óta elérhető szoftvercsomagot jelenleg használó cégek száma meghaladja a kétszázat.

Magyarországon a kisvállalatok számára létfontosságú, hogy az egyre élesedő piaci versenyben is helyt tudjanak állni, különös tekintettel az EU- csatlakozás óta megjelent külföldi versenytársak által támasztott kihívásokra. Ebben az SAP tapasztalata szerint nagy szerepe van az integrált vállalatirányítási rendszer meglétének. Mivel a magyarországi kisvállalatoknak nyugat-európai versenytársaikkal összehasonlítva jelentősen rövidebb idő állt rendelkezésére az organikus fejlődésre, így folyamataikat is rövidebb időn belül kellett kialakítaniuk. Ez előnyként jelentkezik a versenyben, hiszen a hazai kkv-k, szemben külföldi versenytársaikkal, rugalmasabban képesek reagálni a piac igényeinek változásaira, legyen szó akár a gyártott termékről, a nyújtott szolgáltatásról vagy a versenyképesség érdekében végrehajtandó belső hatékonyságjavító intézkedésekről. Az SAP segíti a kisvállalatokat abban, hogy a fejlődés következő lépcsőfokaként áttekintsék vállalati folyamataikat, és azokat szükség esetén átalakítva, racionalizálva működhessenek hatékonyabban.

A ma Magyarországon SAP Business One-t használó több, mint 200 cég mindegyike az általa nyújtott előnyök miatt választotta az SAP kisvállalati szoftverét.

A kifejezetten a 10-100 főt foglalkoztató kisvállalatok számára kifejlesztett SAP Business One több mint 40 országspecifikus verzióban érhető el az SAP 1200, értékesítésre, bevezetésre és karbantartásra szakosodott partnerénél. Magyarországon ma 26 partner foglakozik SAP Business One értékesítéssel.

“A kis- és közepes vállalatok felismerték azokat az előnyöket, amelyeket az integrált vállalatirányítási rendszerek nyújtanak nekik a sok kis, különböző funkciókat (mint például a könyvelés, raktárkezelés) kezelő szoftvercsomagokkal vagy egyszerű táblázatokkal szemben” – nyilatkozta Robert P. Anderson, a Gartner Research piackutató cég alelnöke. “Olyan globális szállítókban bíznak, akik nem csupán leszállítják ezeket az alkalmazásokat, hanem megbízható, hosszú távú partnerséget nyújtanak, a beruházás hosszú távú védelmét, valamint helyi jelenlétet az igazolt partnerhálózat segítségével.”

“Kevesebb, mint két év alatt jutottunk el odáig, hogy ma már több, mint 200 cég használja a SAP Business One-t Magyarországon . Ez egyértelműen mutatja, hogy ma Magyarországon a kis- és közepes vállalatok részéről igény van arra, hogy folyamataikat egységesen, strukturált formában tudják kezelni, hiszen ez versenyképességük záloga” – nyilatkozta Veres Zsolt, az SAP regionális kis- és középvállalati értékesítési igazgatója. “A kkv-k olyan globális szállítókban bíznak, akik nem csupán leszállítják ezeket az alkalmazásokat, hanem megbízható, hosszú távú partnerséget nyújtanak és biztosítják a beruházás hosszú távú védelmét, valamint az igazolt partnerhálózat segítségével széles körű támogatást nyújtanak. Ezekre a kihívásokra az SAP nyújtja a megfelelő választ” – tette hozzá.

Az SAP® Business One – ról
Az SAP® Business One kidolgozásakor az új és dinamikusan fejlődő kis- és középvállalatok speciális szükségleteit állítottuk a középpontba. Akár öt, akár ötszáz fős cégről van szó, az SAP Business One a sikeres üzleti működéshez szükséges összes fontos területet lefedi (számvitel, jelentéskészítés, értékesítés és disztribúció, beszerzés, raktárgazdálkodás, partnerkezelés). A világszerte több mint 1200 üzleti partner által 40 lokalizált változatban értékesített, 250 iparág- és folyamatspecifikus szcenárióval és add-on-nal rendelkező, 10.000 ügyfél által használt SAP Business One rendszer lehetővé teszi a kkv-szereplők számára üzleti folyamataik hatékonyságának fokozását, növekedési lehetőségeik még teljesebb kiaknázását, és a mySAP™ Business Suite csomaggal dolgozó anyacéggel folytatott együttműködés tökéletesítését. Az alkalmazás bizony ított sikerét igazolandó, a Small Business Technology Magazine 2005-ben az SAP Business One-t az év termékévé választotta.
(Ha többre kíváncsi, keresse fel a www.sap.hu/businessone címet!)

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.