Az SAP és a Siemens Financial Services közösen nyújt finanszírozási lehetőségeket az SAP ügyfeleinek

Augusztus 24, 2006 által SAP News 0

A Siemens Financial Services által működtetett SAP Financing komplett és előre kiszámítható pénzügyi lehetőségeket nyújt az SAP megoldásokba fektető vállalkozásoknak

BudapestAz SAP AG és a Siemens Csoport finanszírozási megoldásokért felelős szervezete, a Siemens Financial Services (SFS) egy egyszerű és megfizethető, komplett finanszírozási megoldást jelentett be, amely a különböző vállalati méretszegmensek jelenlegi és leendő SAP-ügyfeleinek szól. Az SFS által “SAP Financing” néven nyújtott finanszírozási szolgáltatásokat az igénylő ügyfél egyedi cash flow követelményeihez igazítják. A kényelmes konstrukció az SAP® megoldások telepítési projektje során szükséges szoftverek, hardverek, belső/külső rendszerbevezetés és karbantartás költségeit is tartalmazza. Az SAP Financing szolgáltatásai 2006. augusztus 21 – től már Magyarországon is igénybe vehetőek.

Napjainkban a cégek minden korábbinál óvatosabban járnak el beruházásaik terén, a finanszírozási kérdések pedig gyakran tovább nehezítik döntésüket az új vállalatirányítási megoldások bevezetésével kapcsolatban. Az összes releváns költséget kiszámítható havi törlesztéssé alakító SAP Financing pontosan erre a problémára reagál. A finanszírozási ajánlat egyszerűsíti a költségvetés-készítés folyamatát, és segít az ügyfeleknek pontosabban előre jelezni a szoftvermegoldások teljes életciklusára vetített összköltségét és beruházás-megtérülését.

Stift László, a Siemens Financial Services Magyarország Country Managere a bejelentés kapcsán elmondta: az SAP Financing által nyújtott finanszírozási lehetőségek alkalmazkodnak mind a meglévő, mind a potenciális SAP ügyfelek egyéni likviditási igényeihez. Az SAP-megoldások flexibilis és mindenekelőtt megfizethető finanszírozási formáját teszik lehetővé, ezáltal biztosítva a tervezett technológiai beruházás gyors megvalósítását.

Az SAP megoldásaival összefüggő hosszú távú költségeket hét éves periódusra kalkulálják, lehetővé téve a vállalatok számára, hogy hosszú távon tervezhessék meg IT beruházásaikat és jobban megértsék a teljes birtoklási költség (Total Cost of Ownership, TCO) csökkentésére nyújtott lehetőségeket. Emellett a beruházási kalkulátor (Investment Calculator) segítségével a cégek könnyen és gyorsan hozzájuthatnak a finanszírozási információkhoz, pénzügyi szakértő bevonása nélkül.

“Örülünk, hogy olyan komplett finanszírozási megoldást nyújthatunk a vállalatoknak, amelyek segítségével átláthatóvá válnak az SAP megoldások hosszú távú költségei és előnyei” – mondta el Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. “A magyarországi vállalatok mostantól kezdve könnyebben, hatékonyabban hozhatják meg az IT beruházásokra vonatkozó pénzügyi döntéseiket, hiszen az SAP Financing segíti őket a kiszámíthatóság megteremtésében” – tette hozzá.

Tájékoztatás a Siemens Financial Services-ről
A Siemens Financial Services (SFS) kereken 1700 munkatárssal és egy nemzetközi, a müncheni Siemens Financial Services GmbH által koordinált, pénzügyi társaságokból álló hálózattal pénzügyi megoldások széles választékát kínálja. Ez az értékesítés- és beruházás-finanszírozástól a Treasury-szolgáltatáson keresztül egészen az alapkezelésig terjed, és biztosítási megoldásokat is tartalmaz. Az SFS ügyfelei mindenekelőtt a világszerte működő ipari és szolgáltató vállalatok, valamint a közintézményi megbízók. Az SFS egy összesen 22 lízingtársaságból álló hálózatot, valamint világszerte partnertársaságok sorát koordinálja.
További információkat az alábbi címen talál: www.siemens.com/sfs.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.