Az SAP a világ 100 legértékesebb márkája között

A Mercedes és a BMW után az SAP a harmadik legértékesebb német brand

BudapestAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a Business Week és az Interbrand által készített, a világ 100 legértékesebb márkáját tartalmazó “Best Global Brands Report” listán az SAP a harmadik legértékesebb német brandként zárt a Mercedes és a BMW mögött. A listára való 2000-ben történt felkerülése óta az SAP, mint márka értéke 63%-ot növekedett, így mára meghaladja a 10 milliárd dollárt.

Az első ízben 1987-ben összeállított, évente megjelenő „Best Global Brands Report”-ba való bekerülés feltétele, hogy a vállalat értékesítési bevételeinek több, mint egyharmadát anyaországán kívül érje el, valamint jól láthatóan legyen jelen a külföldi piacokon. A globális márkákkal szemben támasztott követelmények integráns része továbbá, hogy a márka számos, országról országra eltérő változatban legyen elérhető, és ezen verziók egy közös céllal és azonos identitással rendelkezzenek, azaz a márka által kommunikált és hordozott értékek, a helyi sajátosságoktól függetlenül, minden egyes piacon azonosak legyenek.

Az SAP a listán szereplő szoftvercégek közül a legnagyobb, 11%-os növekedést produkálva, két helyet előre lépve jelenleg a 34. helyen, harmadik német cégként és hetedik európaiként áll az élmezőnyt tekintve elsősorban amerikai cégek által uralt listán. (A legjobb 50 cég közül 31 származik az Egyesült Államokból.) A BusinessWeek pozitívan kommentálta az SAP előrelépését, megemlítve, hogy “a kisvállalatokat célzó szoftverek segítségével az SAP a többi blue chip-nél nagyobb mértékben volt képes szélesíteni ügyfél-bázisát”

A teljes lista megtekinthető az alábbi weboldalon: bwnt.businessweek.com/brand/2006/.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.