Az SAP stratégiai befektetést hajtott végre a Questra Corporation nevű cégbe

A tranzakció a Global SAP NetWeaver® Fund első befektetése

WALLDORF, NémetországAz SAP AG bejelentette, hogy befektetést hajtott végre az intelligens eszköz – menedzsment (intelligent device management, IDM) területén vezető Questra Corporation nevű cégbe. A bejelentés egyben a 125 millió dolláros, globális SAP NetWeaver® Fund első befektetése, amely tovább erősíti az SAP-nak az SAP NetWeaver platformra épített innovatív megoldások fejlesztése iránti elkötelezettségét.
A kaliforniai RedWood City-ben található Questra nemrégiben nyerte el az “SAP® xApps™ Certified – Powered by SAP NetWeaver” státuszt a Questra RemoteService™ nevű kompozit alkalmazásáért. Az SAP és a Questra közös ügyfelével, a Heidelberger Druckmaschinen AG-val együttműködésben fejlesztett Questra kompozit alkalmazás lehetővé teszi a gyártók számára a távoli eszközök működésének figyelemmel kísérését, és az alkalmazás meghibásodás esetén automatikusan szervíz- értesítést generál az SAP Service and Asset Management megoldásban.

“A Questra aktív szerepet vállal az SAP partneri hálózatában és már eddig is remek eredményeket ért el az SAP NetWeaver platform előnyeit kiaknázó megoldások fejlesztése terén” – mondta el Emil Wang, a Questra vezérigazgatója. “Örülünk, hogy cégünk az első, amelybe az SAP NetWeaver Fund befektet, és úgy értékeljük, hogy az SAP e lépése pozitív visszajelzés a közös ügyfeleinknek szállítandó innovatív kompozit alkalmazások fejlesztésének jövőjére nézve és egyben kifejezi kölcsönös érdekeinket arra, hogy piacképes vállalati szolgáltatásokat nyújthassunk. Ez a befektetés lehetővé teszi a Questra számára, hogy felgyorsítsa a további SAP xApps Certified Solution-ok fejlesztését, valamint segít minket abban, hogy felkészítsük értékesítési és marketing szervezetünket arra, hogy megfelelően tudjon reagálni az ügyfelek igényeire.”

Az SAP NetWeaver Fund
Az SAP NetWeaver Fund-ot 2006 májusában alapították és olyan kiválasztott cégekbe eszközöl stratégiai befektetéseket, amelyek az SAP NetWeaver platformon alapuló innovatív megoldásokat fejlesztenek. Az SAP vállalati fejlesztési alapjaiból táplálkozó, 125 millió dolláros SAP NetWeaver Fund kiegészíti az SAP kockázati tőke üzletágának, az SAP Ventures-nak a tevékenységét. Mindkét alapot Zia Yusuf, az SAP platform ökoszisztémájának alelnöke, valamint Jim Mackey, az SAP vállalati finanszírozási vezetője irányítja.

Jelenleg több, mint 400 “Powered by SAP NetWeaver” megoldás létezik és 1000 feletti az SAP NetWeaver platformon fejlesztő független szoftvergyártók (independent software vendors, ISV) száma.

“Az SAP NetWeaver Fund alapításával az volt a célunk, hogy segítsük a cégeket az SAP ökoszisztémájából eredő előnyök kihasználásában” – mondta el Zia Yusuf, az SAP platform ökoszisztémájának alelnöke és az SAP NetWeaver Fund társmenedzsere. “Nagy lehetőségeket látunk abban, hogy a vállalatokhoz eljussanak az internetre kapcsolódó intelligens eszközök adatai, és hiszünk a Questra ígéretes technológiájában. Elégedettséggel tölt el minket ez a befektetés, és az a tény is, hogy mostantól közösen fejleszthetünk a Questrával, amiből ügyfeleink kölcsönösen profitálnak majd.” – tette hozzá.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.