Új vezető az SAP globális közszolgáltatási üzletágának élén

Rod Massey, a Nevada állambeli Clark County korábbi CIO-jának kinevezése az SAP a közszféra egyre növekvő igényeinek kielégítése iránti folytatódó elkötelezettségét mutatja

BudapestAz SAP AG (NYSE: SAP) bejelentette, hogy a Nevada állambeli Clark County (SAP-t használó megye, ahol Las Vegas is található) korábbi CIO-ját (Chief Information Officer, főinformatikus), Rod Massey-t bízta meg globális közszolgáltatási üzletágának vezetésével. A kinevezés beleillik az SAP régóta követett stratégiájába, mely szerint a közszférában tevékenykedő ügyfeleik előtt álló kihívások tökéletes ismeretében olyan üzleti megoldásokat nyújtanak, amelyek segítenek ezen kihívások sikeres leküzdésében. A most bejelentett kinevezés megerősíti az SAP-nak a közszektorban, a cég által elsődleges növekedési területnek tekintett üzletágban betöltött vezető szerepét. Az SAP olyan szolgáltatásokat nyújt a helyi és országos kormányzatok számára, amelyek a közszférában megszerzett gyakorlati tapasztalatokat ötvözik a legjobb technológiai megoldásokkal.

Rod Massey megbízatása jelzi, hogy az SAP AG minden támogatást meg kíván adni ahhoz, hogy az országok-szervezetek sikeres kormányzati projekteken bizonyíthassák be az integrált rendszerek számszerűsíthető hatékonyságnövelő hatásait a közigazgatás számára.

A közszektorért felelős globális vezetőként Massey feladata, hogy az SAP kormányzati ügyfeleivel meglévő kapcsolatokat ápolja és kiszélesítse, valamint hogy tovább erősítse az SAP-nak az iparágban betöltött vezető szerepét. A szakember közvetlenül Tom Shrink, az SAP globális közszolgáltatási üzletág elnökének irányítása alatt dolgozik majd.

Massey több, mint 12 éves tapasztalattal rendelkezik a helyi önkormányzati szervek informatikai megoldásainak területén. Clark County informatikai vezetőjeként ő irányította a megye 2600 alkalmazottat és 40 különböző ügynökséget és részleget érintő SAP bevezetését.

“Átfogó gyakorlati tapasztalatok birtokában Rod tökéletesen megérti, mire van szüksége a közszolgáltatásban tevékenykedő informatikai vezetőknek napjainkban: ezek a mérhető eredmények, a befektetés egyre jobb megtérülése (növekvő ROI), a teljes rendszerköltség (TCO) csökkentése mellett” – nyilatkozta Tom Shrink, az SAP globális közszolgáltatási üzletágának elnöke. “Biztosak vagyunk abban, hogy segíteni fog minket abban, hogy közszolgáltatási üzletágunk az ügyfelek teljes megelégedettsége mellett érjen el további sikereket” – tette hozzá.

Az SAP for Public Sector megoldásról
Az SAP for Public Sector átfogó alkalmazásaival a kormányok és az állami intézmények továbbfejleszthetik pénzügyi működésüket, növelhetik folyamataik hatékonyságát és átláthatóságát, valamint javíthatják az állampolgároknak nyújtott szolgáltatások színvonalát. A 70 országban több mint 1320 kormányzati ügyfelet kiszolgáló SAP a közszférában használt nagyvállalati szintű üzleti alkalmazások vezető szállítója.
További információ:
http://www.sap.com/solutions/industry/publicsector/

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.