A kód neve: SAP

Szeptember 18, 2006 által SAP News

Kezdetét vette a hazai üzleti- informatikai élet legnagyobb konferenciája

BudapestAz SAP Hungary Kft. bejelentette, hogy kezdetét vette a világ 76 országában megrendezendő SAP World Tour konferenciasorozat magyarországi állomása, az SAP Tihany’06 konferencia. “A kód neve: SAP” szlogen köré szerveződő háromnapos eseményen ezernél is több résztvevő ismerkedhet meg az üzleti és az informatikai élet legfrissebb híreivel, trendjeivel, újdonságaival, valamint nyerhet betekintést az SAP világába.

A 2006. szeptember 17. és 20. között Tihanyban megrendezendő SAP Tihany’06 konferencián a legkülönbözőbb méretű vállalatok, valamint államigazgatási szervek, közszolgáltatási intézmények képviselői számára az SAP és meghívott szakértők beszélnek az egyes iparágak számára releváns tudnivalókról. A konferencia keynote előadói olyan, az informatikával szoros összefüggésben álló, arra közvetlen hatást gyakorló témákat ismertetnek meg a résztvevőkkel, amelyeket mind a felső, mind pedig a középvezetők kiválóan hasznosíthatnak mindennapi munkájuk során.

A hétfői napot hagyományosan Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója nyitja meg. Köszöntő szavai után dr. Kóka János gazdasági miniszter “Tedd, amit a sikeresek, és Te is sikeres leszel” című keynote előadásában ismerteti, hogy meglátása szerint mi a siker kódja, majd őt követően dr. Szabó István kriptográfus a kriptográfia, mint tudományág rejtelmeibe vezeti be hallgatóságát.

A konferencia második, keddi napján előbb Stumpf István, a Századvég Alapítvány elnöke beszél a kormányzatot érintő digitális kihívásokról, majd Szalay-Berzeviczy Attila, a Budapesti Értéktőzsde elnöke ismerteti a Budapesti Értéktőzsde, illetve ennek keretében a magyar tőkepiac jelenét és jövőjét.

A szerdai zárónap sem szűkölködik neves előadókban: dr. Falus András bioinformatikus az informatika egy kevésbé ismert területét bemutató előadása után Straub Elek, a Magyar Telekom elnök-vezérigazgatója a Magyar Telekom Csoport integrált vállalati stratégiája és regionális terjeszkedési megfontolásairól ad tájékoztatást a hallgatóknak.

A szakmai előadások keretén belül 5 párhuzamos szekció foglalkozik az üzleti- informatikai élet legfontosabb területeivel, beleértve ebbe többek között az államigazgatást, a közszolgáltatókat, a bankszektort, a felsőoktatást, az e-learninget és természetesen az SAP kis- és középvállalatoknak szánt megoldásait. Az SAP és meghívott szakértők részvételével külön panelbeszélgetés foglalkozik majd a Magyarország által lehívható EU- támogatásokkal, melyet moderátorként Martin József Péter, a Figyelő c. gazdasági hetilap főszerkesztője vezet majd.

“Megfelelni a jövő kihívásainak, ez minden üzleti szervezet célja. A jövő kihívásait azonban a jelenben sokszor nem láthatjuk pontosan előre. Ahhoz, hogy mégis sikeresen megbirkózzunk velük, szükséges a cégek tevékenységét befolyásoló üzleti és gazdasági körülmények pontos és alapos ismerete.” – mondta el Vahl Tamás, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója. “Az ehhez nélkülözhetetlen információkat konferenciánk három napja alatt hozzájuthatnak vendégeink. Megtudhatják, hogyan legyenek innovatívak, hogyan javítsák versenyképességüket, és hogyan biztosíthatják cégük folyamatos fejlődését, illetve olyan hasznos ismeretekre tehetnek szert, amelyek elengedhetetlenek a sikeres boldoguláshoz.” – tette hozzá.

A konferencia médiatámogatója a Computerworld, a Figyelő, a Gazdasági Rádió, az IT-Business és a Napi Gazdaság.

Az SAP-ról
Az SAP az üzleti alkalmazások vezető nemzetközi szállítója*. Jelenleg több, mint 120 ország mintegy 33.200 vállalata futtat SAP® szoftvert – a kis- és középvállalatok szükségleteire szabott alkalmazásoktól kezdve a globális szervezetek működésének minden szintjét lefedő, átfogó alkalmazáscsomagokig. Az innovációt és a változások követését támogató SAP NetWeaver™ platformra épülő SAP üzleti alkalmazások világszerte számos, a legkülönbözőbb méretű vállalatot segítenek hozzá ügyfél- és partnerkapcsolatai fejlesztéséhez, üzleti működése ésszerűsítéséhez és ellátási lánca hatékonyságának növeléséhez. Az SAP ágazatspecifikus alkalmazásai több mint 25 ágazat – köztük például a csúcstechnológia, az egészségügy, a kiskereskedelem, az államigazgatás és a pénzügyi szolgáltatószektor – egyedi üzleti folyamatait támogatják. Az ötvennél is több országra kiterjedő leányvállalat-hálózattal rendelkező cég részvényeit “SAP” ticker-kód alatt több tőzsdén – köztük a frankfurti és a New York-i börzén – is jegyzik.

(*) Az SAP definíciója szerint az üzleti szoftveralkalmazások körét az integrált vállalatirányítási (ERP) rendszerek és a kapcsolódó szoftveralkalmazások (ellátásilánc-kezelő, ügyfélkapcsolat-kezelő, termékéletciklus-kezelő és beszállítói kapcsolatkezelő alkalmazások) alkotják.

Az SAP Hungary Kft-ről
Az SAP Hungary Kft. a hazai informatika egyik legnagyobb szoftver cége, amelynek fejlődése a hazai üzleti és gazdasági körökben igazi sikertörténetnek számít. A magyar piacon immár csaknem másfél évtizede jelen lévő cég nem csupán a magyar nagyvállalatok közel 60%-ának üzleti alkalmazás-szállítója, hanem az elmúlt évek során a kis- és közepes vállalatok megbízható partnerévé is vált. Nagyvállalati termékeit széles körben használják a versenyszféra mellett az államigazgatásban, a közszolgáltatásban, az egészségügyben és a felsőoktatásban is, míg kis- és közepes vállalatokat megcélzó portfoliója (a mySAP™ All-in-One és az SAP® Business One rendszerek) bármilyen méretű, bármely iparágban tevékenykedő cég üzleti folyamatait képes hatékonyan irányítani. A jelenleg Magyarországon mintegy 350 főt foglalkoztató SAP Hungary Kft. tanácsadási és oktatási tevékenysége is hozzájárult ahhoz, hogy az SAP mára a magyar informatikai piac egyik meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát.